foto: Edijs Pālens/LETA
Latvietim patīk labi paēst, ko var redzēt arī mūsu hokeja izlasē
Latvijas izlases pirmās uzvaras vārtu autors Oskars Batņa ir smagākais hokejists starp visu astoņu Rīgā spēlējošo komandu hokejistiem.
Hokejs
2023. gada 16. maijs, 14:59

Latvietim patīk labi paēst, ko var redzēt arī mūsu hokeja izlasē

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlase vismaz vienā rādītajā šajā čempionātā ir starp līderiem un tur arī paliks, kļūstot par vidēji smagāko starp B grupas turnīra komandām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc portāla “Eliteprospects” apkopotajiem datiem Latvijas izlases spēlētāju vidējais svars ir 89,8 kilogrami, kas ir lielākais B grupas turnīrā un tikai par vienu kilogramu atpaliek no absolūtajiem “svara čempioniem” Somijas izlases. Nakamās vietas ieņem Kanādas un Čehijas izlases. Latvietim vienmēr paticis labi un sātīgi paēst, hokejisti šajā ziņā nav nekāds izņēmums. Turklāt proporcionāli uz vienu auguma centimetru mēs esam pat smagāki par somiem, jo Somijas izlase ir vidēji otra garākā komanda turnīrā, kamēr Latvija tikai ceturtā. Iespējams šajos statistikas rādītājos meklējamas atbildes, kāpēc pēc katra otrā zaudējuma Latvijas izlases treneri mēdz sūkstīties, ka pretiniekam zaudējam ātrumā. Taču to nekādi nevar teikt par pēdējo spēli pret Čehiju, kur latvieši laukumā bija ātrāki un  pagarinājumā pie uzvaru nesošās ripas iestumšanas vārtos pirmais aizskrēja B grupas smagākais spēlētājs Oskars Batņa.

Latvijas izlases jaunajam varonim, kurš izrāva pirmo uzvaru vēsturē pār čehiem, IIHF mājaslapā norādītais svars ir 106 kilogrami. Tas ir lielākais skaitlis starp visiem Rīgas grupas spēlētājiem. Arī otrajā vietā ar 105 kilogramiem ir Latvijas izlases spēlētājs Roberts Mamčics. Tikai tad seko “svarīgākie” pretinieki, kas meklējami Kanādas izlasē. Serbu izcelsmes uzbrucējam Milanam Lučičam, kurš NHL laukumos vairāk zināms kā rupjas spēles piekritējs, ir 105 kilogrami, bet 2,03 metrus garajam aizsargam Taileram Maieram – 104.

Latvijas izlasē kā trešais smagākais spēlētājs norādīts komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš, lai gan dažādos avotos viņa svars atšķiras. Tā Latvijas hokeja federācijas mājaslapā Kaspara svars norādīts kā 97 kilogrami, IIHF pieteikumā – 99, pēc “Eliteprospects” datiem – apaļš simts.

Pēc IIHF datiem centneru un vairāk Rīgas grupā sver septiņi spēlētāji, kamēr Tamperē tādi ir tikai seši. Taču tieši A grupā ir meklējams šī turnīra smagākais spēlētājs, 113 kilogramus vērtais Francijas izlases spēlētājs Džastins Adamo. Par Batņu smagāki ar 108 kilogramiem ir arī dāņu divmetrinieks Matiass Bau un somu hokeja milzis, 2,03 metrus garais Marko Antila. Latvijas izlasei atlikušajās spēlēs būs darīšana ar vēl trīs “simtiņiem” – norvēģi Andreasu Martiansenu, slovēni Kristjanu Čeponu un šveicieti Tobiāsu Geiseru.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās