foto: Blast
Latvieši starp labākajām sešpadsmit "CS:GO" komandām Parīzē
Mareks “YEKINDAR” Gaļinskis.
Citi sporta veidi
2023. gada 15. maijs, 12:38

Latvieši starp labākajām sešpadsmit "CS:GO" komandām Parīzē

Reklāmas projekts

“Paris Major” "CS:GO" čempionātā, kur balvu fonds ir 1 250 000 ASV dolāru (vairāk nekā 1 151 000 eiro), piedalās arī divi latvieši - Mareks “YEKINDAR” Gaļinskis un Helvijs “broky” Saukants. Pirmo čempionāta posmu jeb “Challengers Stage” abi spēlētāji izturēja, bet rezultāti nākamajā etapā ir diezgan neviennozīmīgi. Šajā rakstā apskatīsim kā mūsējiem ir gājis līdz šim.

Helvija “FaZe” cīnās par izdzīvošanu

Čempionāta sākumā Helvija komandai “FaZe” pretī nāca komandas, kas pasaules rangā ir zemāk par viņiem, taču bez zaudējumiem neiztika. “Challenger Stage” posmā, kur sacenšās sešpadsmit komandas par astoņām ceļazīmēm uz “Legends Stage”, Helvija komanda ļoti veiksmīgi tika cauri ar trīs uzvarām un zaudējumu pret internacionālo komandu “ENCE”. Būtiski pieminēt, ka tieši kvalifikācijas posmā uz “Major” čempionātu Parīzē, “FaZe” komanda kvalificējās kā pēdējie, kas nozīmēja, ka pretī nāks spēcīgākas komandas. Šobrīd rit jau trešā “Legends Stage” diena un bijusī TOP1 komanda pasaulē “FaZe” cīnās par izdzīvošanu. Pirmajā spēlē ļoti grūts, bet pelnīts pretinieks - dāņu "Heroic", šī brīžā labākais pasaules piecinieks, kur “FaZe” uzvaru gaidīja vien retais. Lielākais pārsteigums notika nākamajā mačā, kad “FaZe” kapitulēja “Into The Breach”, ko pārstāv Apvienotās Karalistes kodols. Ļoti pretdabisks un nepieņemams iznākums “FaZe’ standartiem, kas nozīmē, ka katra nākamā spēle var būt liktenīga. Šobrīd Helvijam nepieciešamas trīs uzvaras pēc kārtas, lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm jeb “Champions Stage” arēnā. Pirmais solis jau ir izpildīts, pārvarot Polijas lielo cerību “9INE”, kuriem čempionāts diemžēl beidzies ar trīs zaudējumiem. Šādā situācijā bija nonācis arī Mareks, gandrīz paliekot pie sasistas siles, bet sīkstais “Liquid” raksturs un pieredze neļāva apstāties “Challengers Stage” finālmačā, kur izcīnija biļeti uz nākamo posmu. Vai “FaZe” spēs aizcīnīties līdz lielajai skatuvei?

“Liquid” arvien pārliecinošāk

Iepriekš jau minēts, ka “Liquid” bija tuvu pilnīgam fiasko, atrodoties (0-2) zonā iepriekšējā posmā “Challengers Stage”. Abās spēlēs, esot favorīta lomā, tika piedzīvoti zaudējumi pret Krievijas “FORZE” un internacionālo “Apeks”, bet visās nākamajās spēlēs pretī nāca sāncenši, kam teju vai nebūtu iespējams zaudēt. Pēc pirmajām divām neveiksmēm, izcīnītas trīs uzvaras pēc kartas, kas nodrošināja vietu nākamajā posmā, kur gaida jau spēcīgāki un pieredzējušāki pretinieki. “Liquid” ar Mareku šo posmu ir iesākuši ar blīkšķi, pirmās divas spēles uzvarot ļoti pārliecinoši. Turnīra laikā atklājās, ka tieši “YEKINDAR” šobrīd ir komandas kapteinis, jo treniņnometnes laikā kapteinim “nitr0” nācās doties prom privātu iemeslu dēļ, kas lika Marekam uzņemties šo lomu. Un kopš tā brīža komanda nav mainījusi savas lomas, atstājot Marekam kapteiņa pienākumus, kā būs nākotnē? To ir grūti paredzēt. 

“Legends Stage” atklāšanas mačā Polijas labākā komanda “9INE” nespēja rast atbildi “Liquid” presingam un otrajā spēlē Ukrainas grands “Natus Vincere” aizsardzība sabruka pilnībā. Tieši otrā spēle bija tā, kas lika paplest acis vaļā visiem ekspertiem atkal, minot, ka “Liquid” varētu būt trofejas pretendente, jo, protams, čempionāta sākums par to nerunāja vispār. Marekam un “Liquid” dotas trīs iespējas, lai izcīnītu vietu arēnā, pirmo jau paspēja neizmantot. Ļoti aizraujošā un cieņpilnā mačā “Liquid” piekāpās Dānijas “Heroic”, trīs karšu sērijā liekot iesvīst pasaules pirmajam numuram ne pa jokam. Ja “Liquid” šādā manierē turpinās, nonāks ne vien līdz arēnai, bet prognozēju dziļu skrējienu izskaņā.