foto: ekrānuzņēmums no video
NBA zvaigzne Morants atkal vicina ieroci tiešraidē un tiek izsviests no komandas
Visatļautība vai vieglprātība NBA superzvaigznes Dža Moranta izpildījumā.
Basketbols
2023. gada 15. maijs, 12:26

NBA zvaigzne Morants atkal vicina ieroci tiešraidē un tiek izsviests no komandas

Jauns.lv/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Dža Morants par ierocim līdzīga priekšmeta demonstrēšanu sociālajos tīklos diskvalificēts no visām ar klubu saistītajām aktivitātēm, svētdien paziņoja viņa komanda Memfisas "Grizzlies".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šī ir jau otrā reize trīs mēnešu laikā, kad Morants sociālajos tīklos dižojies ar ieroci rokās. Martā NBA Morantu diskvalificēja uz astoņām spēlēm, kas basketbolistam liedza saņemt algu 669 000 ASV dolāru apmērā (634 000 eiro).

Pagaidām nav skaidrs kādu sodu basketbolistam piešķirs NBA.

"Mēs esam informēti par sociālo mediju ierakstu, kurā iesaistīts Dža Morants," svētdien norādīja NBA pārstāvis Maiks Bass. "Vēlamies iegūt vairāk informācijas par notikušo".

Video, kurā redzams Morants ar ierocim līdzīgu priekšmetu, tika demonstrēts viņa drauga Davontes Peka profilā sociālās vietnes "Instagram" tiešraidē sestdienas vakarā.

foto: Getty Images via AFP
Dža Morants, šķiet, dara visu iespējamo, lai sabojātu savu spoži iesākto NBA karjeru.

Peka straumētajā video redzams, ka Morants sēž transportlīdzekļa pasažiera sēdeklī un uz īsu brīdi - mazāk par sekundi - viņa rokās redzams pistolei līdzīgs priekšmets. Tiešraidei bija 111 skatītāji.

NBA jau iepriekš līdzīgās epizodēs pieņēmusi skarbus mērus. 2010. gadā NBA uz atlikušo sezonu jeb 50 spēlēm diskvalificēja Džilbertu Arenasu pēc tam, kad nāca klajā fotogrāfija, kurā Vašingtonas "Wizards" basketbolists bija redzams, atdarinot ar pirkstu ieroci un tēmējot uz komandas biedriem. Kā vainu pastiprinošs apstāklis bija tas, ka tobrīd pret Arenasu jau bija sākta federālā izmeklēšana citā lietā par to, ka viņš "Wizards" ģērbtuvē ienesa ieroci.

Morants nesen pagarināja līgumu ar "Grizzlies" uz piecām sezonām par kopējo summu 194 miljoni ASV dolāru.

Aizvadītajā sezonā Morants laukumā devās 61 regulārā čempionāta mačā, vidēji guva 26,2 punktus un atdeva 8,1 rezultatīvu piespēli. Savukārt piecās izslēgšanas turnīra spēlēs viņa kontā vidēji 24,6 punkti, septiņas rezultatīvas piespēles un 6,8 izcīnītas atlēkušās bumbas.

NBA regulārā čempionāta kopvērtējumā Memfisas vienība ar 51 uzvaru 82 spēlēs ieņēma otro vietu Rietumu konferencē, bet izslēgšanas spēlēs pirmajā kārtā sērijā ar 2-4 zaudēja Losandželosas "Lakers".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās