foto: AP/Scanpix
"Stars" panāk izlīdzinājumu sērijā ar "Kraken"; "Hurricanes" grauj "Devils"
"Zvaigznes" sarūgtina Sietlas līdzjutējus
Hokejs
2023. gada 10. maijs, 09:23

"Stars" panāk izlīdzinājumu sērijā ar "Kraken"; "Hurricanes" grauj "Devils"

Jauns.lv/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā neizšķirtu sērijā ar Sietlas "Kraken" otrdien panāca Dalasas "Stars" vienība. Rietumu konferences pusfināla ceturtajā mačā "Stars" viesos uzvarēja ar 6:3 (1:0, 4:1, 1:2), sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-2.

Pirmajā periodā vienīgos vārtus vairākumā guva "Stars" uzbrucējs Džeimijs Benns, bet līdz otrās trešdaļas 11.minūtei viesi panāca graujošo 4:0 savā labā - precīzi metieni padevās Tomasam Hārlijam, Maksam Domi un Džo Pavelskim. Perioda turpinājumā Džeidens Švarcs mājiniekiem vienus vārtus atguva, tomēr trešdaļas izskaņā Rope Hincs atjaunoja "Stars" četru vārtu pārsvaru, panākot 5:1.


 
Noslēdzošajā trešdaļā Stenlija kausa debitantu "Kraken" rindās ar precīziem metieniem izcēlās Švarcs un Ādams Larsons, tomēr izglābties no zaudējuma mājinieki nespēja - divas minūtes pirms finālsvilpes ripu tukšos "Kraken" vārtos raidīja Domi.

Sērijas piektā spēle ceturtdien tiks aizvadīta Dalasā.

Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā "Kraken" negaidīti ar 4-3 sērijā pārspēja iepriekšējās sezonas čempioni Kolorādo "Avalanche", kamēr "Stars" ar 4-2 bija pārāka sērijā ar Minesotas "Wild".

Savukārt Austrumu konferences otrās kārtas mačā Karolīnas "Hurricanes" otrdien ar 6:1 (1:1, 5:0, 0:0) sagrāva Ņūdžersijas "Devils" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca vadību 3-1.

Lai pirmo reizi kopš 2018./2019. gada sezonas sasniegtu konferences finālu jeb Stenlija kausa pusfinālu, "Hurricanes" nepieciešama vēl viena uzvara. Sērijas piektā spēle ceturtdien notiks Karolīnas vienības laukumā.

Otrdienas mača otrajā minūtē Džeks Hjūzs izvirzīja vadībā mājiniekus, taču kā izrādījās tie bija vienīgie "Devils" vārti šajā spēlē. Perioda turpinājumā Martins Nečass panāca izlīdzinājumu, bet otrajā trešdaļā viesi guva piecus vārtus, svinot graujošu panākumu ar 6:1.

Ar trāpīgiem raidījumiem otrajā periodā atzīmējās Nečass, Brets Peši, Jespers Fāsts, Brents Bērnss un Džordans Martinuks, kura kontā arī divas rezultatīvas piespēles.

Viesu vārtus sargāja Frederiks Andersens, kurš tika galā ar 19 no 20 metieniem, kamēr otrā laukuma galā Viteks Vaņēčeks atvairīja 12 no 17 metieniem, bet viņu nomainījušais Akira Šmids neitralizēja 11 no 12 raidījumiem.

"Hurricanes" pirmajā kārtā sērijā ar 4-2 pieveica Ņujorkas "Islanders", savukārt "Devils" ar 4-3 izrādījās pārāki derbijā pret Ņujorkas "Rangers".

Pagājušajā sezonā "Hurricanes" Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā ar 3-4 piekāpās "Rangers", bet "Devils" izslēgšanas spēlēm nekvalificējās.

Par 2022. gada Stenlija kausa ieguvējiem kļuva Kolorādo "Avalanche", kas finālsērijā ar 4-2 pieveica iepriekšējo divu sezonu uzvarētājus Tampabejas "Lightning". Abas pagājušā gada finālistes šosezon zaudēja izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.