foto: ZUMAPRESS.com
Semeņistajai pēc karjeras lielākās uzvaras jauna rekordvieta; arī Ostapenko kāpums
Darja Semeņistaja.
Citi sporta veidi
2023. gada 8. maijs, 13:23

Semeņistajai pēc karjeras lielākās uzvaras jauna rekordvieta; arī Ostapenko kāpums

Jauns.lv

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunajā Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā pakāpusies par divām vietām un šonedēļ ieņem 20.pozīciju, bet Darja Semiņistaja sasniegusi karjeras rekordu un pakāpusies uz 182.vietu.

Pagājušajā nedēļā Ostapenko startēja Madrides "WTA 1000" sērijas turnīrā, kur trešās kārtas mačā zaudēja neitrālajai sportistei Ludmilai Samsonovai.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja aizvadītās nedēļas nogalē izcīnīja savu līdz šim nozīmīgāko panākumu un triumfēja Prāgas W-60 raudzes turnīrā, kas ļāvis veikt kāpumu rangā no 215. vietas uz 182. pozīciju, kas ir tenisistes rekords.

Finālā Semeņistaja, kura turnīrā bija izsēta ar astoto numuru ar rezultātu 2-6, 6-3, 6-4 pārspēja sacensību ceturto raketi, spānieti Džesiku Bouzasu-Maneiro (WTA 182.). Uzvara turnīrā deva 80 WTA ranga punktus, kas viņai pirmo reizi karjerā ļauj iekļūt labāko divsimtniekā un pretendēt uz dalību Francijas atklātā čempionāta kvalifikācijā. 

ITF līmenī Semeņistaja izcīnījusi 12 vienspēļu titulus, šosezon uzvarot arī W-40 sērijas turnīrā Mehiko. Dubultspēļu sacensībās Prāgā Semeņistaja apstājās otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā.

Vēl Daniela Vismane piedzīvojusi vienas pozīcijas kritumu un ieņem 306. vietu, Diāna Marcinkēviča pakāpusies par septiņām vietām uz augšu un ieņem 388. pozīciju, bet Kamilla Bartone atguvusi vienu pozīciju un atrodas 844. vietā. Anna Ozerova noslīdējusi par piecām pozīcijām zemāk un ir 979. vietā, kamēr Margarita Ignatjeva atkāpusies par 15 pozīcijām un ierindojas 1210. vietā.

WTA ranga pirmajā vietā joprojām ir poliete Iga Švjonteka, kurai seko neitrālā tenisiste Arina Sabaļenka un ASV tenisiste Džesika Pegula. Par vienu vietu augšup pakāpušās Francijas sportiste Karolīne Garsija, kas tagad ir ceturtā, Korija Gofa no ASV - tagad piektā, un Jeļena Ribakina no Kazahstānas - sestā, kamēr trīs pozīcijas zaudējusi tunisiete Onsa Žabēra, kura jaunajā rangā ieņem septīto vietu. Grieķiete Marija Sakari pakāpusies no devītās uz astoto vietu, apsteidzot neitrālo tenisisti Darju Kasatkinu, bet desmitnieku noslēdz čehiete Petra Kvitova.

Arī dubultspēlēs Ostapenko pakāpusies par divām vietām un tagad ieņem astoto pozīciju, Vismane atkāpusies par četrām vietām (246.), bet Marcinkēviča saglabājusi savu 256.vietu. Semeņistaja (261.) veikusi divu vietu kāpumu, Bartone (706.) zaudējusi piecas pozīcijas, Patrīcija Špaka un Elza Tomase (abām - dalīta 920.) - atkāpušās par deviņām vietām, Denīza Marcinkēviča (938.) zaudējusi četras pozīcijas, kamēr Ignatjeva ir par astoņām vietām zemāk (1159.), bet Ozerova pakāpusies par četrām pozīcijā uz augšu un ieņem 1380. vietu.

Tikmēr Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis jaunajā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā zaudējis četras vietas un ierindojas 368. pozīcijā.

Latvijas otrā rakete Roberts Štrombahs tikmēr pakāpies par 42 vietām un šonedēļ ieņem 408.pozīciju, sasniedzot savu karjeras rekordu. Savukārt Kārlis Ozoliņš (dalīta 1240.) zaudējis sešas pozīcijas, bet Mārtiņš Rocēns atkāpies par 11 vietām un atrodas dalītā 1884.pozīcijā.

Pirmajā desmitniekā notikusi tikai viena izmaiņa - no desmitās uz devīto pozīciju pakāpies Teilors Frics no ASV, par vienu vietu zemāk nobīdot kanādieti Fēliku Ožē-Aljasimu.

Pirmo pozīciju joprojām saglabā serbs Novāks Džokovičs, otro - spānis Karloss Alkarass, trešais ir neitrālais tenisists Daniils Medvedevs, ceturto pozīciju ieņem norvēģis Kaspers Rūds, piektajā vietā atrodas grieķis Stefans Cicips, kuram sestajā pozīcijā seko neitrālais tenisists Andrejs Rubļovs, septīto vietu ieņem dānis Holgers Rūne, bet Janiks Siners no Itālijas joprojām ieņem astoto vietu.

Latvijas pirmais numurs dubultspēļu rangā Miķelis Lībietis pakāpies par 11 vietām un tagad ieņem 253.pozīciju, Štrombahs atkāpies par 89 pozīcijām (713.), par astoņām vietām zemāk ir Ozoliņš (1223.), bet Rocēns zaudējis 17 pozīcijas nekā un tagad atrodas 1579.vietu.