foto: Twitter @StubOrder
Uz NHL labākā jaunā spēlētāja godu pretendē Benīrs, Pauers un Skiners
Sporta zvaigznes
2023. gada 4. maijs, 13:19

Uz NHL labākā jaunā spēlētāja godu pretendē Benīrs, Pauers un Skiners

Jauns.lv/LETA

Uz Kaldera trofeju, kas tiek pasniegta Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas labākajam debitantam, šosezon pretendē Metjū Benīrs, Ouens Pauers un Stjuarts Skiners, vēsta NHL.

Kaldera balva, kuras ieguvēju nosaka Profesionālā hokeja rakstnieku asociācija, tiks pasniegta apbalvošanas ceremonijā 26.jūnijā.

20 gadus vecais Benīrs, kuru 2021.gada draftā ar kopējo otro numuru izvēlējās Sietlas "Kraken", šosezon bija rezultatīvākais līgas debitants. Viņa rēķinā 57 (24+33) punkti 80 mačos, vidēji laukumā pavadot 17 minūtes un sešas sekundes.

Benīrs palīdzēja Sietlas komandai tās otrajā sezonā pirmo reizi sasniegt Stenlija kausa izcīņu. Salīdzinot ar debijas sezonu "Kraken" izcīnīja par 19 uzvarām un 40 punktiem vairāk.

Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā "Kraken" negaidīti ar 4-3 sērijā pieveica pagājušās sezonas čempioni Kolorādo "Avalanche", bet otrajā kārtā ar 1-0 ir vadībā pret Dalasas "Stars". Benīrs astoņās izslēgšanas spēlēs ticis pie diviem (1+1) punktiem

Tikmēr 20 gadus vecais Bufalo "Sabres" pārstāvis Pauers, kurš 2021.gada draftā tika izvēlēts ar pirmo numuru, šosezon bija rezultatīvākais debitants starp aizsargiem - viņa kontā 35 (4+31) punkti. "Sabres" aizvadīja labāko sezonu kopš 2010./2011.gada, kad pēdējo reizi tika Stenlija kausa izcīņā. Šosezon ar bilanci 42-33-7, gan nepietika, lai atgrieztos izslēgšanas spēlēs.

Savukārt 24 gadus vecais Edmontonas "Oilers" vārtsargs Skiners šosezon bija labākais sava ampluā jaunais spēlētājs uzvaru skaita ziņā (29), aizvadītajās spēlēs (50) un trešais atvairīto metienu statistikā (91,4%). Vidēji mačā 2017.gada drafta 78.numurs šosezon savos vārtos ielaida 2,75 ripas, kas bija piektais labākais rādītājs no jaunajiem vārtsargiem, kuri aizvadījuši vismaz desmit spēles.

"Oilers" Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā ar 4-2 pārspēja Losandželosas "Kings", bet otrajā kārtā ar 0-1 ir iedzinējos pret Vegasas "Golden Knicks". Skiners izslēgšanas spēlēs laukumā devies septiņos mačos, atvairot 88,3% metienu un vidēji mačā savos vārtos ielaižot 3,68 ripas.

Pagājušajā sezonā par labāko debitantu NHL tika atzīts Morics Zaiders no Detroitas "Red Wings. Viņa konkurenti cīņā uz titulu bija Maikls Bantings no Toronto "Maple Leafs" un Trevors Zīgrass no Anaheimas "Ducks".