foto: Getty Images via AFP
Stenlija kausa izcīņu neturpina pērnā gada čempione "Avalanche" un Prezidenta kausa ieguvēja "Bruins"
Hokejs
2023. gada 1. maijs, 11:47

Stenlija kausa izcīņu neturpina pērnā gada čempione "Avalanche" un Prezidenta kausa ieguvēja "Bruins"

Jauns.lv/LETA

Pērnā gada Stenlija kausa ieguvēja Kolorādo "Avalanche" un šīs sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā turnīra spēcīgākā komanda Bostonas "Bruins" svētdien piedzīvoja zaudējumus pirmās kārtas izšķirošajās spēlēs un neturpināja cīņu par trofeju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Avalanche" Rietumu konferences ceturtdaļfināla septītajā mačā mājās ar rezultātu 1:2 (0:0, 1:2, 0:0) zaudēja Sietlas "Kraken", NHL otro sezonu pavadošajai komandai sērijā līdz četrām uzvarām gūstot virsroku ar 4-3.

Viesiem abus vārtus guva Olivers Bjorkstrands, dānim otrā perioda pirmajā pusē izceļoties ar precīzu metienu ar nūjas lāpstiņas neērto pusi un pretuzbrukumā realizējot izgājienu pret vārtsargu. 28 sekundes pirms došanās pārtraukumā Neitans Makinons izpildīja metienu bez ripas apstādināšanas un tā no Miko Rantanena nonāca vārtos - 1:2.

"Kraken" ir kļuvusi par pirmo komandu, kas pēc līgas paplašināšanās savā pirmajā "play-off" sērijā aptur pašreizējo čempioni. Otrajā kārtā Sietlas hokejisti tiksies ar Dalasas "Stars".

Tikmēr Prezidenta kausa ieguvēja "Bruins" mājās ar 3:4 (0:1, 1:1, 2:1, 0:1) papildlaikā zaudēja Floridas "Panthers", sērijā piekāpjoties ar 3-4.

Pamatlaika priekšpēdējā minūtē "Bruins" bija vadībā ar 3:2, bet tieši vienu minūti pirms finālsvilpes Brendons Montūrs panāca neizšķirtu. Papildlaika devītajā minūtē Kārters Verhegī ar precīzu raidījumu no iemetienu apļa izrāva viesiem uzvaru.

Uzvarētājiem Montūrs guva divus vārtus.

Pēdējo piecu sezonu laikā "Bruins" ir pirmā Prezidenta kausa ieguvēja, kas apstājas jau Stenlija kausa pirmajā kārtā. Šosezon bostonieši sasniedza līgas rekordu gan izcīnītajās uzvarās (65), gan iekrātajos punktos (135).

"Panthers", kas šajā sērijā pēc nonākšanas iedzinējos ar 1-3 uzvarēja trīs mačos pēc kārtas, Austrumu konferences pusfinālā tiksies ar Toronto "Maple Leafs". 

Par 2022. gada Stenlija kausa ieguvējiem kļuva Kolorādo "Avalanche", kas finālsērijā ar 4-2 pieveica iepriekšējo divu sezonu uzvarētājus Tampabejas "Lightning".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās