Latvijas U-19 florbolisti pasaules čempionātā piekāpjas Čehijai un spēlēs par piekto vietu
Latvijas U-19 florbola izlase (Foto: Latvijas Florbola Savienība)
Citi sporta veidi
2023. gada 29. aprīlis, 00:03

Latvijas U-19 florbolisti pasaules čempionātā piekāpjas Čehijai un spēlēs par piekto vietu

Jauns.lv/LETA

Latvijas florbola izlase piektdien Dānijas pilsētā Fredrikshavnā pasaules U-19 čempionāta trešajā mačā atzina Čehijas pārākumu un spēlēs par piekto vietu. Latvijas florbolisti A grupas noslēdzošajā mačā piekāpās čehiem ar 2:4 (0:0, 1:2, 1:2).

Otrajā periodā pēc spēlētām deviņām minūtēm pirmajiem izdevās izvirzīties latviešiem, kad pēc Toma Ķeirāna piespēles vārtus guva Edijs Šenbergs, taču turpinājumā čehiem izdevās Latvijas vārtsargu pārspēt divas reizes otrajā trešdaļā un trešajā periodā, pārņemot vadību.

Pamatlaika pirmspēdējā minūtē Latvija nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un 41 sekundi līdz mača beigām čehu vārtos bumbiņu raidīja Gustavs Griezītis, tomēr ar to bija par maz, lai cīnītos par panākumu.

Jau ziņots, ka pirmajā grupas spēlē latvieši ar 2:3 piekāpās Somijai, bet pēc tam ar 13:1 sagrāva Poliju.

Citā A grupas mačā piektdien Somija ar 18:0 (7:0, 8:0, 3:0) sagrāva Poliju.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar četriem (3+1) rezultativitātes punktiem bija Lēvi Rantala, bet vēl četri florbolisti guva pa diviem vārtiem.

Čehija ar sešiem punktiem A grupā ieņēma pirmo vietu, otrā ar četriem punktiem finišēja Somija, abām vienībām iekļūstot pusfinālā. Latvija ar diviem punktiem ierindojās trešajā pozīcijā, turpinot cīņu par piekto vietu pasaules čempionātā, bet Polija bez punktiem palika pēdējā.

B grupā piektdien Šveice ar 9:2 (1:2, 7:0, 1:0) sagrāva Slovākiju, bet Zviedrija ar 13:1 (4:0, 4:1, 5:0) - Vāciju.

Zviedrija ar sešiem punktiem un Šveice ar četriem punktiem iekļuva pusfinālā, bet Latvijas pretiniece cīņā par piekto vietu čempionātā sestdien būs Slovākija.

Gan Slovākija, gan Vācija savstarpējo spēli noslēdza neizšķirti, sakrājot pa vienam punktam turnīra tabulā. Labāka vārtu attiecība (10:34) bija Slovākijai, bet Vācijai (8:32) nāksies cīnīties par 7.-10.vietu.

Divas labākās grupas vienības uzreiz iekļuva pusfinālā, trešās vietas ieguvējas cīnīsies par piekto vietu, bet komandas, kuras ierindojās ceturtajā pozīcijā, ar divām labākajām vienībām no zemākās divīzijas turpinās cīņu par septīto līdz desmito vietu.

Junioru pasaules čempionāts Frederikshavnā norisinās no 26. līdz 30.aprīlim.

Aināram Juškēvičam darbā ar Latvijas izlasi palīdz treneri Aigars Belasovs un Artis Raitums, kā arī fiziskās sagatavotības treneris Mikus Embrekts.

Latvijas U-19 izlases sastāvs starta pasaules čempionātā:

vārtsargi - Sandijs Gabriels Siliņš (Talsu NSS/"Krauzers"), Mārcis Zanders ("Kurši");

aizsargi - Markuss Dumpis (Espo "Westend Indians", Somija), Ričards Riba ("Valmiera"), Gustavs Griezītis (Tamperes "Koovee", Somija), Miko Sillanpē (Helsinku "Era Viikingit", Somija), Reinis Melgailis (Ķekavas "Bulldogs"), Klāvs Araks (Talsu NSS/"Krauzers"), Kārlis Stukāns ("Lielvārde"/"Fat Pipe");

uzbrucēji - Edgars Ričards Gremze ("Lielvārde"/"Fat Pipe"), Bruno Beķeris, Jēkabs Berkolts (abi - Cēsu "Lekrings"), Ernests Ronis, Endijs Umberts Barruss, Toms Ķeirāns (visi - "Ķekava"/RB&B), Emīls Jančevskis, Edijs Šenbergs (abi - "Stovreta", Zviedrija), Roberts Trofimenko ("Masters"/"Ulbroka"), Kristers Orlovs (Kocēnu "Rubene"), Ralfs Polis (Talsu NSS/"Krauzers").