foto: Edijs Pālens/LETA
Piektdien visā Latvijā vairāk nekā 160 000 dalībnieku vingros Olimpiskajā dienā
Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks LOK organizētas Vislatvijas Olimpiskās dienas rīta vingrošanā "Olimpiskā mēneša 2022" noslēgumā Limbažos.
Citi sporta veidi
2023. gada 20. aprīlis, 11:40

Piektdien visā Latvijā vairāk nekā 160 000 dalībnieku vingros Olimpiskajā dienā

Jauns.lv

Piektdien, 21. aprīlī, 730 vietās visā Latvijā norisināsies Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētā "Olimpiskā diena 2023", kurā savu dalību pieteikuši vairāk nekā 160 000 dalībnieku no 41 pašvaldības, portālu Jauns.lv informēja LOK.

"Olimpiskā diena 2023" ir Olimpiskā mēneša kulminācija un noslēdzošais pasākums. LOK Olimpisko dienu rīko apliecinot atbalstu olimpiskajiem ideāliem, veselīgam dzīvesveidam un godīgas spēles principiem sportā.

No šī gada 21. marta LOK visiem aktīviem sportotājiem rīkoja Olimpisko mēnesi un dažādas aktivitātes tā ietvaros. Savukārt 21. aprīlī Olimpiskais mēnesis noslēgsies ar Vislatvijas pasākumu "Olimpiskā diena 2023".

LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks atklājis, ka šogad Olimpiskā diena tiks papildināta arī ar Olimpisko stundu: “Šogad kā jaunums un papildinājums Olimpiskajai dienai ir "Olimpiskā stunda", kas norisināsies Olimpiskās dienas rītā plkst.10.00. Olimpiskā stunda būs 45 minūšu gara tiešsaistes uzziņas un iedvesmas aktivitāte, kam pieslēgties varēs ikviens Olimpiskās dienas dalībnieks un interesents. Olimpiskās stundas ietvaros būs iespēja uzzināt plašāk par Olimpisko kustību Latvijā un pasaulē, tās vēsturi un simboliem, iepazīties ar kādu no mūsu olimpiešiem un viņa sportista karjeras stāstu, pārbaudīt savas zināšanas ar aizraujoša testa palīdzību, kā arī fiziski iesildīties pasākumam vingrojot.”

Olimpiskā diena ir pasaulē zināma kustība, kuras norisi Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) atbalsta kopš 1987. gada, aicinot pasaules valstu nacionālās Olimpiskās komitejas atzīmēt SOK dzimšanas dienu. LOK šim aicinājumam pievienojās 1992. gadā. Olimpiskā diena ir vienīgais vispasaules pasākumus, ko ik gadu organizē Olimpiskā kustība. Lielākā daļa nacionālo Olimpisko komiteju piecos kontinentos izmanto šo iespēju, lai popularizētu plimpiskās vērtības – izcilību, draudzību, cieņu.

Latvijā Olimpiskā diena tiek organizēta kā Olimpiskā mēneša kulminācija, kad izglītības iestāžu audzēkņi no visas valsts iepazīstas ar dažādiem olimpiskajiem sporta veidiem un to noteikumiem, piedalās stafetēs un citās sporta sacensībās. Pasākuma ietvaros, kā ierasts, plkst. 11:30 notiek vienots Olimpiskās dienas vingrojums ar tiešraidi "Radio SWH".

Olimpiskā mēneša ietvaros norisinājušies pasākumi un aktivitātes dažādām vecuma grupām - zīmējumu un eseju konkurss, soļošanas izaicinājums ‘’Soli pa solim #SPORTIŅĀ”, dažādi konkursi, foto orientēšanās, olimpiešu iedvesmas stāstu sērija LOK sociālo tīklu kanālos, zināšanu pārbaudes testi par olimpiešiem un viņu pārstāvētajiem sporta veidiem, iespēja kļūt par olimpiskā draugu kluba biedru, sportiski novēlējumi, ieteikumi un aicinājumi.

LOK oficiālajā "YouTube" kontā pieejami "Olimpiskās dienas 2023" vingrojumu kompleksi kā mācību video materiāli, ko iespējams izmantot, gatavojoties pasākumam. Oficiālais "Olimpiskā mēneša 2023" un tā aktivitāšu tēmturis ir Soli pa solim #SPORTIŅĀ.