foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
"Oilers" panāk sērijā izlīdzinājumu; pie otrā panākuma tiek vienīgi "Hurricanes"
"Hurricanes" uzbrucēji Sebastjans Aho un Martins Nečass priecājas par vārtu guvumu.
Hokejs
2023. gada 20. aprīlis, 09:59

"Oilers" panāk sērijā izlīdzinājumu; pie otrā panākuma tiek vienīgi "Hurricanes"

Jauns.lv/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences pirmajā kārtā izlīdzinājumus savās sērijās trešdien panāca favorītes Edmontonas "Oilers" un Dalasas "Stars".

"Oilers" pēc pirmajā mačā izlaistās uzvaras trešdien ar 4:2 (2:0, 0:2, 2:0) pieveica Losandželosas "Kings", savukārt "Stars" mājās svinēja drošu uzvaru 7:3 (2:1, 4:2, 1:0) pār Minesotas "Wild", abām vienībām spējot sērijā panākt 1-1.

Edmontonas komanda savā laukumā pirmajā periodā pēc Dereka Raiena un Leona Draizaitla vārtiem panāca 2:0 savā labā, kamēr otrajā trešdaļā viesi spēja atbildēt ar Filipa Dano un Gabriela Vilardi precīziem metieniem, panākot 2:2.

Uzvaru mājinieki nodrošināja trešajā periodā, kad Klims Kostins trešajā minūtē panāca 3:2, bet Evanders Keins ar trāpīgu raidījumu tukšos vārtos pēdējā minūtē nodrošināja 4:2.

Pagājušajā sezonā "Oilers" un "Kings" arī tikās Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā un ar 4-3 pārāki izrādījās Edmontonas spēlētāji, kuri vēlāk aizcīnījās līdz Rietumu konferences finālam, kurā ar 0-4 zaudēja nākamajiem čempioniem Kolorādo "Avalanche".

Sērijas nākamās divas spēles notiks Losandželosā un pirmā no tām norisināsies jau piektdien.

Tikmēr "Stars" drošo panākumu pret "Wild" ar trim gūtiem vārtiem jeb "hat trick" un rezultatīvu piespēli kaldināja Rope Hincs, divus vārtus guva Jevgēņijs Dadonovs, bet četras rezultatīvas piespēles atdeva Miro Heiskanens.

Tāpat uzvarētāju rindās ar precīziem metieniem izcēlās Tailers Segins un Džeimijs Benns, bet viesu rindās vārtus guva Oskars Sundkvists, Markuss Jūhansons un Frederiks Gudro.

Hincs (4+1) un Heiskanens (0+5) ar pieciem iekrātiem punktiem divos mačos pašlaik ir Stenlija kausa izcīņas rezultatīvākie spēlētāji.

Sērija turpināsies "Wild" laukumā un nākamais mačs notiks piektdien.

Tikmēr Austrumu konferences pirmās kārtas otrajā mačā treš zaudējumu savā laukumā piedzīvoja Bostonas "Bruins", kamēr Karolīnas "Hurricanes" guva otro panākumu sērijā ar Ņujorkas "Islanders".

NHL regulārā čempionāta spēcīgākā komanda "Bruins" izslēgšanas spēļu pirmās kārtas otrajā mačā ar 3:6 (0:0, 2:2, 1:4) piekāpās Floridas "Panthers", rezultātam sērijā līdz četrām uzvarām kļūstot 1-1.

Pirmajā periodā vārti netika gūti, bet otrās trešdaļas sākumā Sems Benets izvirzīja vadībā "Panthers". Perioda vidū Breds Maršāns mājiniekiem rezultātu izlīdzināja, trešdaļas 15.minūtē Ēriks Stāls atjaunoja vadību viesiem, bet nepilnas trīs minūtes vēlāk Tods Bertuci panāca 2:2.

Izšķirošie notikumi risinājās trešajā periodā, kad četrus vārtus pēc kārtas guva "Panthers" - ar diviem Brendona Montūra, kā arī Kārtera Verhegī un Ētu Luostarinena vārtiem viesi panāca 6:2. Spēles 59. minūtē Teilors Hols vienus vārtus atguva, taču tas neglāba "Bruins" no zaudējuma.

Bostonas vienība regulārā čempionāta izskaņā uzvarēja astoņās spēlēs pēc kārtas un 15 no pēdējām 16 spēlēm, sasniedzot jaunu NHL rekordu izcīnītajās uzvarās - 65.

Tikmēr "Hurricanes" mājās svinēja uzvaru ar 4:3 (1:0, 1:2, 1:1, 1:0) papildlaikā, sērijā panākot 2-0.

Pirmajā periodā Pols Ščastnijs mājiniekus izvirzīja vadībā ar 1:0, bet otrās trešdaļas astotajā minūtē Stefans Nēsens vairākumā panāca jau 2:0. Līdz perioda beigām viesi, pateicoties Kaila Palmjēri un Metjū Barzāla gūtajiem vārtiem panāca izlīdzinājumu, bet trešās trešdaļas desmitajā minūtē Broks Nelsons vadībā ar 3:2 izvirzīja jau "Islanders".

Izlīdzinājumu "Hurricanes" panāca spēles 53. minūtē pēc Džeikoba Slevina trāpīgā raidījuma no aizvārtes pa muguru ņujorkiešu vārtsargam Iļjam Sorokinam, bet uzvaru sērijas otrajā mačā mājiniekiem nodrošināja Jespera Fasta gūtie vārti papildlaika sestajā minūtē.

Abas sērijas turpināsies piektdien ar mačiem "Panthers" un "Islanders" mājvietās.

Pagājušajā sezonā "Bruins" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 3-4 atzina "Hurricanes" pārākumu, bet Karolīnas vienība otrajā kārta ar 3-4 zaudēja Ņujorkas "Rangers".

Tikmēr "Panthers" pērn otrajā kārtā ar 0-4 zaudēja Tampabejas "Lightning", bet "Islanders" nespēja kvalificēties Stenlija kausa izcīņai.

Par 2022. gada Stenlija kausa ieguvējiem kļuva Kolorādo "Avalanche", kas finālsērijā ar 4-2 pieveica iepriekšējo divu sezonu uzvarētājus Tampabejas "Lightning".