foto: AFP/Scanpix
"Sevilla" izglābjas pret Mančestras "United"; "Juventus" vārtsarga Ščensnija veselība izbiedē futbola pasauli
Vojcehs Ščensnijs, pametot laukumu.
Futbols
2023. gada 14. aprīlis, 09:36

"Sevilla" izglābjas pret Mančestras "United"; "Juventus" vārtsarga Ščensnija veselība izbiedē futbola pasauli

Jauns.lv/LETA

"Sevilla" ceturtdien UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfināla pirmajā mačā atspēlējās no divu vārtu deficīta un dueli pret Mančestras "United" noslēdza neizšķirti.

"Sevilla" viesos ar rezultātu 2:2 (0:2) spēlēja neizšķirti pret "United".

Pirmajā puslaikā mājiniekus vadībā izvirzīja Marsels Zabicers, kurš Spānijas kluba vārtsargu pārspēja divas reizes.

Tikmēr 84. minūtē "Sevilla" futbolists Hesuss Navass izdarīja spēcīgu sitienu pa mājinieku vārtiem un bumbu neveiksmīgi atsita pretinieku vārtsargs, palīdzot tai nonākt vārtos, bet kompensācijas laika otrajā minūtē "Sevilla" izlīdzināja rezultātu, kad Jusefs en Nesiri vārtu virzienā ar galvu sita bumbu, kas pēc pieskāriena mājinieku spēlētājam Harijam Magvairam nokļuva vārtos.

Citā spēlē Leverkūzenes "Bayer" un Senžilas "Royale Union" duelis Vācijā noslēdzās ar neizšķirtu 1:1 (0:0). "Bayer" labā vārtus guva Florians Vircs, bet Senžilas komandas rindās ar precīzu sitienu izcēlās Viktors Bonifass.

Vēl Roterdamas "Feyenoord" mājās ar rezultātu 1:0 (0:0), vienīgos vārtus gūstot Matsam Vīferam, pārspēja "AS Roma", kamēr Turīnas "Juventus" savā laukumā, pateicoties Frederiko Gati precīzajam sitienam, ar rezultātu 1:0 (0:0) uzvarēja Lisabonas "Sporting".

Īpaši biedējoša izvērtās "Juventus" un "Sporting" spēkošanās, kurā Itālijas futbola kluba poļu vārtsargs Vojcehs Ščensnijs mača laikā pēkšņi sajutis spēcīgas sāpes krūtīs un asarām acīs tika nomainīts. Nekavējoties veiktajās pārbaudēs netika konstatētas veselības problēmas.

"Jutos nedaudz uztraukts, taču mēs veicām visas pārbaudes un viss ir labi," sarunā ar "Sky Sport" teica Ščensnijs. "Biju pārbijies, jo tā nekad nebija gadījies. Man bija grūtības elpot un tas mani ļoti satrauca."

Ščensnija vietā stājās Matija Perins, kurš otrā puslaika kompensācijas laikā vienā no epizodēm pat divas reizes glāba turīniešus no ielaistiem vārtiem.

Atbildes mači paredzēti 20.aprīlī, pusfinālu sasniedzot uzvarētājai abu spēļu summā.

Pusfinālā savā starpā tiksies "Juventus" - "Sporting" pāra uzvarētāji un "United" - "Sevilla" dueļa labākā komanda, kā arī "Feyenoord" - "AS Roma" un "Bayer" - "Royale Union" maču uzvarētāji.

Pusfināli ar pirmo spēli komandu, kuras pārī nosauktas pirmās, laukumos, norisināsies 11. un 18. maijā.

UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā. Divas pirmās iekļuva izslēgšanas turnīrā, pirmo vietu ieguvējām uzreiz nodrošinot vietu otrajā kārtā. Otro vietu ieguvējām pirmajā kārtā pievienojās astoņas Čempionu līgā grupās trešo vietu ieņēmušās komandas. Trešo vietu ieguvējas pārcēlās uz Eiropas Konferences līgas sacensībām, bet ceturto vietu ieguvējām grupās Eiropas kausu sezona bija noslēgusies.

Fināls norisināsies 31. maijā Budapeštā.

Pagājušajā sezonā finālā Frankfurtes "Eintracht" pēcspēles sitienu sērijā uzvarēja Glāzgovas "Rangers".

Savukārt Latvijas futbola kluba RFS pretiniece UEFA Konferences līgas grupu turnīrā Florences "Fiorentina" ceturtdaļfināla pirmajā spēlē guva pārliecinošu uzvaru.

"Fiorentina" izbraukumā ar rezultātu 4:1 (2:1) pārspēja Poznaņas "Lech".

Florences komanda izvirzījās vadībā pēc spēlētām četrām minūtēm, kad ar precīzu sitienu izcēlās Arturs Kabrals, bet pēc 16 minūtēm rezultāts tapa neizšķirts, pateicoties Kristofera Veldes vārtiem. Četras minūtes pirms puslaika beigām vienu vārtu pārsvaru "Fiorentina" atguva Nikolass Gonsaless.

Otrajā puslaikā viesu pārsvaru līdz trīs vārtiem palielināja Džankomo Bonaventura un Žonatans Ikonē.

Citā mačā Briseles "Anderlecht" savā laukumā ar 2:0 (1:0) uzvarēja Nīderlandes komandu Alkmāras AZ, mājinieku labā vārtus gūstot Maiklam Murillo un Madžidam Ašimeru.

Vēl "Basel" mājās ar 2:2 (1:2) spēlēja neizšķirti pret "Nice". Mājinieku rindās divas reizes precīzs bija Zeki Amduni, bet Nīcas vienībā ar diviem vārtiem izcēlās Terems Mofi.

Savukārt Vesthemas "United" viesos nespēja nosargāt pārsvaru un ar 1:1 (1:0) maču pret "Gent" noslēdza neizšķirti. Pirmajā puslaikā viesus vadībā izvirzīja Denijs Ingss, kamēr otrajā puslaikā neizšķirtu panāca Igo Koipers.

Atbildes mači paredzēti 20. aprīlī, pusfinālu sasniedzot uzvarētājai abu spēļu summā.

Pusfinālos, kuri notiks 11. un 18. maijā, tiksies pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā pāra uzvarētāji. Pirmais mačs tiks aizvadīts pirmā un otrā pāra uzvarētāju laukumā.

UEFA Konferences līga ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas.

2022./2023. gada sezonas fināls notiks Prāgā.

Šī Konferences līgas sacensībām ir otrā sezona. Pirmajā sezonā "AS Roma" finālā Tirānā ar 1:0 uzvarēja Roterdamas "Feyenoord".