Hokejs
2023. gada 5. aprīlis, 21:01

"Zemgale"/LLU hokejisti otro gadu pēc kārtas kļūst par Latvijas čempioniem

Jauns.lv/LETA

"Zemgale"/LLU komanda trešdien nodrošināja uzvaru "Optibet" Hokeja līgas (OHL) finālsērijā un kļuva par divkārtēju Latvijas čempioni hokejā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēdējo divu sezonu čempione "Zemgale"/LLU finālsērijas piektajā spēlē viesos ar rezultātu 5:1 (2:0, 2:0, 1:1) uzvarēja "Mogo"/LSPA un sērijā līdz četrām uzvarām guva virsroku ar 4-1.

Par izslēgšanas turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Jelgavas komandas kapteinis Gatis Gricinskis.

"Zemgale/LLU" hokejisti otro gadu pēc kārtas triumfē Latvijas čempionātā

"Zemgale/LLU" hokejisti otro gadu pēc kārtas triumfē Latvijas čempionātā. Finālsērijā viņi ar 4-1 pārspēja "Mogo/LSPA".

gallery icon
70

Mača 12. minūtē jelgavnieki izspēlēja uz tukšiem vārtiem un 1:0 panāca Gustavs Millers, bet trīs minūtes vēlāk viesi, spēlējot piecatā pret trijiem, nostiprināja vadību, vārtus gūstot Ričardam Bernhardam.

Otrajā periodā pēc nospēlētām divarpus minūtēm Kristaps Kristiņš izslidoja viens pret Henriju Anču un panāca jau 3:0 "Zemgale"/LLU labā, bet ceturto ripu rīdzinieku vārtos viesi iemeta 67 sekundes pirms trešdaļas beigām, kad izcēlās Renarts Džerods Alksnis.

Trešā nogriežņa ievadā "Mogo"/LSPA nomainīja Anču pret sesto laukuma spēlētāju un pirmajā minūtē Kaspars Ziemiņš meta ripu tukšos vārtos - 5:0. Trīs minūtes vēlāk Krišjānis Rēdlihs vienus vārtus atguva, nedaudz samazinot jelgavnieku pārsvaru.

Millers maču noslēdza ar trīs rezultativitātes punktiem, jo asistēja vēl divos vārtu guvumos, bet divas piespēles bija Raineram Rulleram, tāpat divus punktus guva Kristiņš (1+1). Čempionu vārtus sargāja Ēriks Vītols, kurš atvairīja 17 metienus, bet Ančs otrā laukuma galā neitralizēja 21 raidījumu.

Rīgā notikušajos mačos vispirms ar 4:3 papildlaikā uzvarēja jelgavnieki, bet pēc tam ar 3:1 panākumu nodrošināja rīdzinieki, kamēr sērijas trešā un ceturtā spēle Jelgavā noslēdzās ar 3:1 par labu mājiniekiem.

Abas vienības izšķirīgo sēriju ir sasniegušas bez zaudējumiem izslēgšanas turnīrā. "Mogo"/LSPA vispirms ar 3-0 pārspēja Viļņas "Hockey Punks" un pēc tam ar 4-0 pieveica Rīgas "Prizmu", kamēr "Zemgale"/LLU bija pārāka par Elektrēnu "Energija" un Rīgas "Dinamo".

Pamatturnīra četrās spēlēs abas finālistes svinēja pa divām uzvarām.

OHL "play-off" turnīrā iekļuva astoņas no deviņām pamatturnīra vienībām.

2021./2022. gada sezonā savu pirmo Latvijas čempionu titulu izcīnīja Jelgavas "Zemgale"/LLU, finālsērijā ar 4-0 pieveicot iepriekšējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās