foto: AFP/Scanpix
"Fulham" līderis Mitrovičs par uzbrukumu tiesnesim saņem astoņu spēļu diskvalifikāciju; asociācija grib bargāku sodu
Kriss Kavenā noraida Aleksandru Mitroviču no laukuma.
Futbols
2023. gada 5. aprīlis, 13:15

"Fulham" līderis Mitrovičs par uzbrukumu tiesnesim saņem astoņu spēļu diskvalifikāciju; asociācija grib bargāku sodu

Jauns.lv/LETA

Neatkarīgā komisija no trim līdz astoņām spēlēm palielinājusi diskvalifikāciju premjerlīgas kluba Londonas "Fulham" uzbrucējam Aleksandram Mitrovičam, ziņo Anglijas Futbola asociācija (FA).

Mitrovičs trīs spēļu diskvalifikāciju saņēma par tiesneša Krisa Kavenā pagrūšanu Anglijas (FA) kausa izcīņas ceturtdaļfināla mačā ar Mančestras "United" 19. martā.

Neatkarīgā komisija uzskatījusi, ka standarta sods (trīs spēļu) šajā gadījumā ir par niecīgu un palielinājusi to līdz astoņiem mačiem. Tāpat 28 gadus vecajam serbu uzbrucējam piespriests 75 000 britu mārciņu (86 000 eiro) liels naudassods.

Ceturtdaļfināla mačā Mitrovičs guva vārtus 50. minūtē un izvirzīja vadībā "Fulham" ar 1:0, tomēr 71. minūtē komandas biedrs Vilians un galvenais treneris Marko Silva saņēma sarkanās kartītes, par ko serbu uzbrucējs asi kritizēja un aizskāra Kavenā. Arī viņš tika noraidīts no laukuma un turpinājumā tika piedzīvots zaudējums ar 1:3.

Arī Silva saņēmis papildu divu spēļu diskvalifikāciju un 40 000 britu mārciņu (45 800 eiro) sodu.

Tomēr arī astoņu spēļu Mitroviča diskvalifikācija neapmierina FA, un tā plāno pārsūdzēt lēmumu, cerot uz vēl bargāku sodu.

"Esam saņēmuši neatkarīgās komisijas lēmumu par piešķirtajiem sodiem Aleksandram Mitrovičam un Marko Silvam," teikts FA paziņojumā. "Mūsu pašreizējais nodoms ir pārsūdzēt pieņemtos lēmumus."

Mitrovičs šosezon premjerlīgā guvis 11 vārtus un labāko snaiperu sarakstā ieņem dalītu devīto vietu. Kopumā serbam šosezon 12 vārti, kas ir labākais rādītājs komandā.

"Nožēloju savu rīcību, kas noveda pie noraidījuma," iepriekš atvainojās Mitrovičs. "Ļāvu emocijām pārņemt varu un tas, kā reaģēju, bija nepareizi. Gribēju pievērst tiesneša uzmanību, taču saprotu, ka ar rokām viņu aiztikt nevajadzēja. Saprotu, par ko man tika parādīta sarkanā kartīte. Šī ir pirmā reize, kad "Fulham" rindās tieku noraidīts no laukuma un pirmā reize kopš 2015./2016. gada sezonas."

Tikmēr bijušais premjerlīgas tiesnesis Pīters Voltons sarunā ar BBC norādījis, ka saprot FA nepatiku pret šādu diskvalifikācijas ilgumu.

"Šī nebūt nav lielākā piespriestā diskvalifikācija par tiesneša aizskaršanu. Ja skatāmies uz iepriekš līdzīgiem gadījumiem, tad Paolo di Kanio bija 11 spēļu diskvalifikācija 1998. gadā, bet Deivids Pratons 2005. gadā saņēma desmit spēļu diskvalifikāciju," sacīja bijušais tiesnesis. "Ja paskatās uz šo gadījumu ar mūsdienu mērauklu, uzskatu, ka astoņas spēles ir par maz."

Mitrovičs jau izlaida iepriekšējās premjerlīgas kārtas maču, kurā "Fulham" viesos ar 1:2 atzina "Bournemouth" pārākumu. Ja Mitroviča diskvalifikācija paliks spēkā, laukumā viņš varēs atgriezties uz pēdējām trim čempionāta spēlēm.

"Fulham" pašlaik premjerlīgā ar 39 punktiem 28 mačos atrodas desmitajā pozīcijā.