foto: Dolomtiti Energia Trentino publicitātes foto
Gražulis samet 14 punktus Eirokausa spēlē
Andrejs Gražulis bija otrs rezultatīvākais savā klubā.
Basketbols
2023. gada 14. marts, 23:38

Gražulis samet 14 punktus Eirokausa spēlē

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Andrejs Gražulis otrdien ULEB Eirokausa mačā guva 14 punktus, viņa pārstāvētajai Trento "Dolomiti Energia" svinot uzvaru savā laukumā.

Trento komanda mājās ar 79:76 (24:13, 25:15, 13:25, 17:23) pieveica Podgoricas "Budučnost Voli".

Gražulis 28 minūtēs un 54 sekundēs laukumā grozā raidīja piecus no septiņiem divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un vienīgo soda metienu. Viņš arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, reizi rezultatīvi piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja trīs piezīmes, izprovocēja divas piezīmes pretiniekiem un sakrāja efektivitātes koeficientu 13.

Mājiniekiem rezultatīvāks par latvieti bija vien Diego Flakadori, kurš guva 16 punktus. Podgoricas komandā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Trejs Bels-Heinss, bet 18 punktus sakrāja Eriks Grīns.

Trento vienība ar trijām uzvarām 16 spēlēs B apakšgrupā ierindojas devītajā vietā desmit komandu sacensībās.

ULEB Eirokausa pamatturnīrā 20 komandas sadalītas divās grupās pa desmit vienībām katrā. Izslēgšanas turnīrā, kas sāksies no astotdaļfināla, iekļūs katras grupas astoņas labākās komandas.

Pagājušajā sezonā par čempioniem kļuva Boloņas "Virtus" basketbolisti, kuri finālā pārspēja "Bursaspor".

Latvietēm sakāves Eirolīgas ceturtdaļfinālā

Anete Šteinberga Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas ceturtdaļfināla mačā Turcijā guva divus punktus, viņas pārstāvētajai Buržas "Tango" piedzīvojot neveiksmi, bet Prāgā zaudējumu piedzīvoja Aleksas Gulbes pārstāvētā Salamankas "Perfumerias Avenida".

"Tango" izbraukumā ar 56:84 (15:15, 19:27, 12:16, 10:26) zaudēja "Mersin" basketbolistēm un sērijā līdz divām uzvarām nonāca zaudētājos ar 0-1.

Šteinberga 18 ar pusi minūtēs laukumā grozā raidīja vienu no pieciem divpunktu metieniem, bet netrāpīja vienīgo tālmetienu. Viņa statistikā atzīmējās arī ar trim atlēkušajām bumbām, četrām piezīmēm, divām kļūdām, kā arī sakrāja +/- rādītāju -11 un efektivitātes koeficientu -2.

Viešņām rezultatīvākā ar 12 punktiem bija Ivonne Andersone.

Mājinieču rindās rezultatīvākā ar 19 punktiem bija Tifānija Heiza, bet 15 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Aleksandrs Crvendakiča.

Piektdien visos dueļos notiks otrās spēles, bet 22. martā, ja būs nepieciešams, - trešās.

Salamankas "Perfumerias Avenida" izbraukumā ar 56:77 (19:25, 9:20, 17:20, 11:12) piekāpās Prāgas ZVVZ USK.

Gulbe laukumā bija vien astoņas minūtes un septiņas sekundes, punktus ar vienīgo divpunktu metienu negūstot. Viņa statistikā atzīmējās arī ar vienu atlēkušo bumbu, vienu personisko piezīmi, kā arī sakrāja +/- rādītāju -6 un efektivitātes koeficientu nulle.

Viešņām rezultatīvākā ar 12 punktiem bija Maite Kasorla.

Prāgas vienībā 18 punktus un 13 atlēkušās bumbas sakrāja Briana Džonsa, 16 punktus guva Valeriana Vukosavljeviča, bet pa 13 punktiem sakrāja Marija Konde un Alisa Tomasa, kurai arī astoņas atlēkušās bumbas.

Katras grupas četras labākās komandas kvalificējās izslēgšanas spēlēm.

Šosezon FIBA Eirolīgā nestartē Latvijas čempionvienība "TTT Rīga", kas pagājušajā sezonā iekļuva izslēgšanas spēlēs, kur ceturtdaļfināla sērijā piekāpās Stambulas "Fenerbahce".

Pērn par čempionēm kļuva Ungārijas vienība "Sopron", kas finālā pārspēja "Fenerbahce".

Mejeris iekļūst ceturtdaļfinālā; Šteinbergam neveiksme pret līderiem

Mārcis Šteinbergs otrdien Vācijā guva 11 punktus Manrezas "Baxi" zaudējumā FIBA Čempionu līgas otrā posma spēlē, bet Mareks Mejeris guva septiņus punktus Jeruzālemes "Hapoel" panākumā viesos.

J apakšgrupas mačā "Baxi" viesos ar 75:85 (17:23, 23:25, 22:21, 13:16) piekāpās Bonnas "Telekom".

Šteinbergs laukumā bija 13 minūtes un 13 sekundes, kuru laikā grozā raidīja četrus no pieciem divpunktu metieniem un visus trīs soda metienus. Viņš atzīmējās arī ar vienu atlēkušo bumbu, divām personiskajām piezīmēm, vienu bloķētu metienu, +/- rādītāju -3, kā arī efektivitātes koeficientu 12.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 21 gūto punktu bija Džeriks Hārdings.

Vācijas vienībā ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Dževontijs Haukinss.

J apakšgrupā piecas uzvaras piecās spēlēs ir izcīnījusi Bonnas "Telekom", trīs - Manrezas komanda, viena uzvara četrās spēlēs ir Viļņas "Rytas" basketbolistiem, bet Stambulas "Bahcesehir College" zaudējusi visos četros mačos.

Tikmēr "Hapoel" izbraukumā I grupas mačā ar 73:64 apspēlēja Dižonas "Jeanne d'Arc".

Mejeris 19 minūtēs un četrās sekundēs laukumā grozā raidīja abus divpunktu metienus un vienīgo tālmetienu. Viņš atzīmējās arī ar vienu atlēkušo bumbu, četrām rezultatīvām piespēlēm, vienu kļūdu, kā arī +/- rādītāju +13 un efektivitātes koeficientu 11.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 17 punktiem bija Hedīns Keringtons.

Francijas komandā 24 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Markiss Makdafijs.

Grupā "Hapoel" ar četrām uzvarām piecās spēlēs ieņem pirmo vietu. Trīs panākumi četrās cīņās ir Lukas Banki trenētajai un Rodiona Kuruca pārstāvētajai Strasbūras SIG, divi panākumi piecās spēlēs ir Dižonas klubam, bet četrus zaudējumus piedzīvojusi vēl viena Izraēlas komanda Holonas "Hapoel".

Otrajā posmā 16 komandas sadalītas četrās apakšgrupās pa četrām katrā. Pirmo divu vietu ieguvējas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kurā uzvarētājas noskaidrosies dueļos līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā.