foto: Zumapress/Scanpix
Kobes Braienta atraitne par traģiskās helikoptera avārijas foto izplatīšanu saņems 28 miljonus ASV dolāru
Džannas un Kobes Braientu nāve satrieca visu pasauli.
Sporta zvaigznes
2023. gada 1. marts, 13:06

Kobes Braienta atraitne par traģiskās helikoptera avārijas foto izplatīšanu saņems 28 miljonus ASV dolāru

Jauns.lv

Losandželosas apgabals piekritis maksāt gandrīz 29 miljonus ASV dolāru NBA superzvaigznes Kobe Braienta atraitnei pēc tam, kad policija dalījusies ar grafiskiem attēliem par viņa liktenīgo helikoptera avāriju pirms diviem gadiem, vēsta BBC.

Braients un viņa meita Džanna gāja bojā kopā ar septiņiem citiem cilvēkiem, kad lidmašīna avarēja Losandželosas rajonā.

Viņa sieva Vanesa Braienta vērsās tiesā, sakot, ka cilvēku mirstīgās atliekas fotografētas kā tirgojami "suvenīri".

Losandželosas apgabala advokāti izlīgumu nosauca par "taisnīgu un saprātīgu".

"Šodien ir veiksmīga kulminācija Braientas kundzes drosmīgajai cīņai, lai sauktu pie atbildības tos, kas iesaistījās šajā groteskajā rīcībā," otrdien paziņojumā sacīja prasītāja advokāti.

"Viņa cīnījās par savu vīru, meitu un visiem tiem, pret kuru mirušo ģimeni izturējās ar līdzīgu necieņu. Ceram, ka viņas uzvara tiesas prāvā un šis izlīgums izbeigs šo praksi."

Kobe Braients (1978-2020) uz laukuma un dzīvē

20 gadu spožajā karjerā Kobe Braients Losandželosas "Lakers" sastāvā kļuva par pieckārtēju NBA čempionu, divas reizes iegūstot finālsērijas vērtīgākā spēlētāja ...

gallery icon

2020. gada 26. janvārī traģiskā helikoptera katastrofā bojā gāja leģendārais basketbolists Kobe Braients. Traģēdijā izdzisa arī 13 gadus vecās meitas Džannas, ģimenes draugu un lidaparāta pilota dzīvības.

"Sikorsky S-76" helikopters miglainos laikapstākļos avarēja kalnos netālu no Kalabasas pilsētas Kalifornijā. Pēcnāves autopsijā tika noskaidrots, ka visas deviņas personas, kas atradās lidaparātā, gājušas bojā no ievainojumiem pēc trieciena un nāve esot iestājusies nekavējoties. Tāpat atklāts, ka helikoptera pilots nav atradies apreibinošu vielu ietekmē.

Kobes Braienta atraitne Vanesa ar meitām Natāliju, Bianku un Kapri

gallery icon

Kopā ar Braientu dzīvību zaudēja arī topošā basketbola zvaigzne, viņa meita Džanna un vēl septiņi cilvēki - lidaparāta pilots Ara Zobajans, Orindžkauntijas koledžas ilggadējais beisbola treneris Džons Altobelli kopā ar sievu Keriju un Džannas komandas biedreni Alīsu. Tāpat lidaparātā bija Orindžkauntijas privātskolas, kurā mācījās arī Džanna, basketbola trenere Kristīna Mauzere, kura palīdzēja Kobem Braientam trenēt meiteņu basketbola komandu, kā arī Sāra Čestere un viņas meita, jaunā basketboliste Peitona. Lidaparāts bija ceļā uz basketbola sacensībām, kurās bija jāspēlē Džannai, Peitonai un Alīsai, bet Kobe būtu meitenes trenējis.

Basketbola leģenda Kobe Braients (1978-2020) un viņa meita Džanna (2006-2020)

gallery icon