foto: Edijs Pālens/LETA
Atlasē startējušie Latvijas distanču slēpotāji nepārvar pasaules čempionāta kvalifikāciju
Jaunā Latvijas distanču slēpotāja Linda Kaparkalēja.
Citi sporta veidi
2023. gada 22. februāris, 16:17

Atlasē startējušie Latvijas distanču slēpotāji nepārvar pasaules čempionāta kvalifikāciju

Jauns.lv/LETA

Atlasē startējušie pieci Latvijas distanču slēpotāji trešdien Planīcā pasaules čempionāta brīvā stila distances kvalifikācijā palika aiz kvalifikācijas barjeras.

Plānots, ka pamatsacensībās startēs Patrīcija Eiduka, Kitija Auziņa, Samanta Krampe, Raimo Vīgants, Indulis Bikše, Lauris Kaparkalējs un Niks Saulītis.

Atlasē sievietēm piecu kilometru distancē brīvajā stilā 38 slēpotājas cīnījās par desmit ceļazīmēm uz nākamajā otrdienā gaidāmajām pamatsacensībām desmit kilometru distancē.

Sacensībās ar atsevišķu startu visātrāk piecus kilometrus - 14 minūtēs un 42,0 sekundēs - slēpoja 47 gadus vecā brazīliete Žaklīna Mourāu, kura dažādos sporta veidos startējusi kopumā astoņās ziemas un vasaras olimpiskajās spēlēs.

Linda Kaparkalēja uzrādīja 11. rezultātu, Mourāu zaudējot vienu minūti un 36,4 sekundes, bet no pirmā desmitnieka jeb kvalifikācijas barjeras atpaliekot nieka astoņas sekundes desmitdaļas. Adriāna Šuminska bija vēl 18,1 sekundi lēnāka. Latvijas slēpotājas bija starp jaunākajām pirmajā divdesmitniekā finišējušajām sportistēm.

Vīriešiem desmit kilometru slēpojumā par desmit vietām pamatsacensībās cīnījās 69 distanču slēpotāji, uzvaru ar finišu 26 minūtēs un 47,1 sekundē izcīnot islandietim Albertam Jonsonam.

Ātrākais no latviešiem bija Rainers Paeglis, kurš uzvarētājam zaudēja divas minūtes un 44,8 sekundes un ieņēma 14. vietu, bet no pirmā desmitnieka atpalika 47,9 sekundes. Divas pozīcijas zemāk finišējušajam Jēkabam Skolniekam bija trīs minūšu un 2,5 sekunžu deficīts pret uzvarētāju, bet 20. vietu ieņēmušais Bruno Krampe bija vēl 12,3 sekundes lēnāks.

16 gadus vecais Skolnieks bija pats jaunākais kvalifikācijas dalībnieks. 

Planīcā notiekošajā pasaules čempionātā distanču slēpošanā Latviju pārstāvēs 12 sportisti.