foto: LETA
Traumu dēļ Latvijas izlasei visticamāk nevarēs palīdzēt Kurucs, Šiliņš un Strēlnieks
Jānis Strēlnieks.
Basketbols
2023. gada 20. februāris, 21:27

Traumu dēļ Latvijas izlasei visticamāk nevarēs palīdzēt Kurucs, Šiliņš un Strēlnieks

Jauns.lv/LETA

Latvijas valstsvienībai 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā visticamāk nevarēs palīdzēt ne tikai Kristers Zoriks, bet arī Rodions Kurucs, Kārlis Šiliņš un Jānis Strēlnieks, taču Jāņa Timmas dalība vēl ir zem jautājuma zīmes, preses konferencē pirms pēdējām atlases spēlēm pirmdien Rīgā teica izlases galvenais treneris Luka Banki.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirmdien publicētajā kandidātu sarakstā tika iekļauti jau minētie četri spēlētāji, bet preses konferencē Banki atklāja, ka, lai gan vēlētos viņus redzēt izlases rindās, visticamāk viņiem to liegs savainojumi.

"Tas ir saistībā ar traumām. Diemžēl nevarēsim izmantot Zoriku, Kurucu, Šiliņu un Strēlnieku. Visdrīzāk viņi nevarēs piedalīties šajā sacensību logā," skaidroja treneris.

Tāpat Banki norādīja, ka birokrātijas dēļ palēnināta ir Timmas pievienošanās izlasei, taču pastāv iespēja, ka viņš varēs palīdzēt valstsvienībai šajā logā.

"Ļoti ceram, ka viņš varēs pievienoties pēc iespējas ātrāk, taču joprojām neesam pārliecināti par to, jo ir pāris problēmas saistībā ar viņa ierašanos no ASV," viņš piebilda.

Latvijas vīriešu basketbola izlases treniņš

Neskatoties uz vairākiem traumētiem pamatsastāva spēlētājiem, Latvijas valstsvienības galvenais treneris Luka Banki nebaidās izlases kandidātu lokā iesaistīt jaunus kandidātus, pirms ...

gallery icon
33

Kvalifikācijas turnīra pēdējā spēļu ciklā 2023.gada februāra beigās Latvijas izlasi gaida izbraukums uz Turciju un spēle savā laukumā ar Grieķiju. Lai gan ceļazīme uz finālturnīru ir nodrošināta, katrs mačs ir svarīgs cīņā par augstāku vietu FIBA reitingā, pēc kura nosaka izložu grozus.

Kvalifikācijas otrā posma I apakšgrupā pārliecinošā pirmā vietā ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs ir Latvija, pa četrām uzvarām septiņos mačos guvušas Serbija un Grieķija, pa trim uzvarām ir Turcijai un Beļģijai, bet vienreiz uzvarējusi Lielbritānija.

Finālturnīram, kas 2023. gada septembrī notiks Japānā, Indonēzijā un Filipīnās, kvalificēsies pirmo trīs vietu ieguvēji.

Latvijas vīriešu basketbola kandidātu saraksts 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm:

Artis Ate, Kristers Zoriks (abi - "VEF Rīga"), Dairis Bertāns, Anžejs Pasečņiks (abi - Seviljas "Real Betis", Spānija), Klāvs Čavars (Ļubļinas "Start", Polija), Andrejs Gražulis (Trento "Dolomiti Energia", Itālija), Mārtiņš Laksa (Jonavas "CBet", Lietuva), Toms Leimanis (Madrides "Movistar Estudiantes", Spānija), Jānis Strēlnieks (Atēnu AEK, Grieķija), Jānis Timma (Umakao "Grises", Puertoriko), Renārs Birkāns, Ričards Daniels Vanags, Kārlis Šiliņš (visi - "Liepāja"), Roberts Blumbergs ("Sibiu", Rumānija), Krišs Helmanis (Tībingenas "Tigers", Vācija), Rodions Kurucs ("Strasbourg", Francija), Aigars Šķēle (Lielpolijas Ostruvas "Stal", Polija), Mārcis Šteinbergs (Manrezas "Baxi", Spānija), Artūrs Strautiņš (Redžo Emīlijas "UnaHotels", Itālija), Artūrs Žagars (Ķēdaiņu "Nevežis", Lietuva).

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās