foto: REUTERS/SCANPIX
Zem ēkas drupām Turcijā miris atrasts Ganas futbola izlases spēlētājs Acu
Kristians Acu (1992-2023)
Futbols
2023. gada 18. februāris, 18:17

Zem ēkas drupām Turcijā miris atrasts Ganas futbola izlases spēlētājs Acu

Jauns.lv

Gandrīz divas nedēļas pēc postošās zemestrīces, kas 6. februārī satricināja Turciju un Sīriju, sabrukušas ēkas drupās atrasts Ganas futbola izlases spēlētājs Kristians Acu.

Ziņas par 31 gadu vecā futbolista bojāeju apstiprināja viņa aģents.

Karjeras laikā Acu spēlējis arī Anglijas premjerlīgas klubos "Everton", "Chelsea" un "Newcastle".

Pērnā gada septembrī Acu noslēdza līgumu ar Turcijas futbola Superlīgas komandu "Hatayspor". Ar komandu viņš aizvadīja trīs līgas spēles un vienu spēli Turcijas kausa izcīņā. Tostarp uz laukuma viņš bijis un vārtus guvis arī spēlē dienu pirms postošās zemestrīces, kurā viņš gāja bojā.

"Nav vārdu, lai aprakstītu mūsu skumjas," tviterī ziņo Turcijas augstākās līgas klubs "Hatayspor". "Mēs tevi neaizmirsīsim, Acu. Lai miers ir ar tevi."

Jānorāda, ka dienu pēc zemestrīces "Hatayspor" sākotnēji kļūdaini ziņoja, ka Acu esot izglābts "ar ievainojumiem", taču dienu vēlāk šo paziņojumu atsauca.

Ar paziņojumu nākusi klajā arī Ganas Futbola asociācija, sakot, ka sestdienas rītā pēc "gandrīz divas nedēļas ilgām emocionālām mokām" saņemtas ziņas, ka atrasts Acu ķermenis.

Ganas futbola izlasē Acu aizvadījis 65 spēles un palīdzējis savai valstij sasniegt 2015. gada Āfrikas Nāciju kausa finālu, kurā Gana soda sitienos zaudēja Kotdivuārai. Acu vēlāk tika pasludināts par turnīra labāko spēlētāju.

Anglijas premjerlīgas komanda "Everton" paziņojusi, ka sestdien pirms spēles tiks ieturēts klusuma brīdis, un futbolisti kolēģa piemiņai valkās melnas aproces. Līdzjūtību Acu ģimenei izteikušas arī citas komandas, kurās viņš spēlējis.

Brīnumi notiek - pēc zemestrīces Turcijā un Sīrijā zem drupām atrod izdzīvojušos

Katru dienu no Turcijas, kuru 6. februārī satricināja postoša zemestrīce, pienāk brīnumainas ziņas par izdzīvojušajiem, kuri zem drupām spējuši izdzīvot ...

gallery icon

Jau ziņots, ka pašlaik apstiprināta vairāk nekā 43 000 cilvēku bojāeja postošajā zemestrīcē. Lielākā daļa upuru ir Turcijā, kur zemestrīcē cietušas 11 provinces.

Turpina pienākt arī brīnumaini stāsti par izdzīvojušajiem, kuriem izdevies zem drupām dzīviem pavadīt vairākas dienas. Turcijas glābēji piektdien no gruvešiem izvilkuši 45 gadus vecu vīrieti, bet dažas stundas pirms tam no gruvešiem atbrīvots pusaudzis un divi vīrieši.

Postošā zemestrīce Turcijā un Sīrijā

Pirmdien notikušajās divās zemestrīcēs bojāgājušo skaits Turcijā un Sīrijā ir pārsniedzis 8100 cilvēkus, kamēr glābēji otrdien par spīti salam turpināja ...

gallery icon