foto: REUTERS/SCANPIX
Gedram 37. vieta milzu slalomā pasaules čempionātā; triumfē Odermats
Latvijas kalnu slēpotājs Žaks Gedra.
Citi sporta veidi
2023. gada 17. februāris, 16:14

Gedram 37. vieta milzu slalomā pasaules čempionātā; triumfē Odermats

Jauns.lv/LETA

Šveices kalnu slēpotājs Marko Odermats piektdien Francijā kļuva par pasaules čempionu milzu slalomā, kamēr latvietis Žaks Gedra ierindojās 37. pozīcijā.

Līderis pēc pirmā brauciena bija austrietis Marko Švarcs, kuram otrajā braucienā trases augšdaļā bija pārliecinošs pārsvars summā, tomēr neveiksmīgs pēdējais nogrieznis viņam liedza nosargāt pirmo vietu.

27 gadus vecais Odermats šajā čempionātā izcīnīja zeltu arī nobraucienā.

Summā Odermats otrās vietas ieguvēju un savu tautieti Loiku Meijā pārspēja par 0,32 sekundēm, bet vēl astoņas sekundes simtdaļas zaudēja Švarcs. Odermats bija otrais pēc pirmā brauciena un otrajā uzrādīja piekto rezultātu, ar ko pietika uzvarai summā.

Pirms diviem gadiem par čempionu kronētais francūzis Matjē Fevrs jau pirmajā braucienā atpalika gandrīz četras sekundes un atvadījās no izredzēm aizstāvēt titulu.

Gedra pirmajā braucienā bija 45. vietā no 100 slēpotājiem un kvalificējās otrajam braucienam, kurā startēja labāko 60 rezultātu īpašnieki. Summā latvietis pakāpās uz 37.vietu no 51 finišējušā kalnu slēpotāja, čempionam zaudējot tieši 16 sekundes. 

Pirmajā trasē finišu sasniedza un pie ieskaitīta rezultāta tika 65 kalnu slēpotāji.

Gedra bija vienīgais no Latvijas pārstāvjiem, kas kvalificējās pamatsacensībām. Ceturtdien notikušajā atlasē startēja arī Lauris Opmanis, Elvis Opmanis un Gustavs Harijs Ābele.

Pasaules čempionāts kalnu slēpošanā Francijas kalnu kūrortos Kurševelā un Meribelā norisināsies līdz svētdienai.