foto: REUTERS/SCANPIX
Gan Rastorgujevu, gan Bendiku pieviļ šaušana: pasaules čempionātā jauktajā pāru stafetē Latvijai 19. vieta
Baiba Bendika pāru stafetē.
Citi sporta veidi
2023. gada 16. februāris, 17:26

Gan Rastorgujevu, gan Bendiku pieviļ šaušana: pasaules čempionātā jauktajā pāru stafetē Latvijai 19. vieta

Jauns.lv/LETA

Latvijas biatlonisti Andrejs Rastorgujevs un Baiba Bendika ceturtdien Latvijas izlases sastāvā šodien Oberhofā pasaules čempionātā jauktajā pāru stafetē ierindojās 19. vietā.

Par pasaules čempioniem kļuva norvēģi Jūhanness Tīngness Bē un Marte Ulsbū-Reiselanna, kuri par 13,8 sekundēm atsteidza austriešus Davidu Komacu Līzu Terēzu Hauzeri, bet bronzas godalgas izcīnīja Itālijas pāris Tomasso Džakomels un Liza Vitoci, kuri līderiem zaudēja 51 sekundi.

Latvieši uzvarētājiem zaudēja trīs minūtes un 47,7 sekundes.

Kopumā sacensībās uzsāka 27 pāri, bet finišu sasniedza 21.

Pirmo etapu Bendika noslēdza septītajā pozīcijā, līdervienībai Itālijai zaudējot 24,8 sekundes. Šaušanā guļus Bendika izmantoja vienu rezerves patronu, bet stāvus aizvēra visus mērķus bez rezerves patronām.

Otrajā etapā Rastorgujevs šaušanā guļus arī ar trim rezerves patronām nespēja aizvērt visus mērķus un veica vienu soda apli, bet šaušanā stāvus izmantoja vienu rezerves patronu, stafeti Bendikai nododot 12. pozīcijā, vairāk par minūti aiz līderiem.

Neveiksmīgs Bendikai izvērtās viņas otrais etaps - pirmajā šaušanā bija nepieciešamas visas trīs rezerves patronas, bet otrajā arī ar tām bija par maz un nācās veikt arī divus soda apļus.

Rastorgujevs uz šaušanu guļus ieradās 18. pozīcijā, visus mērķus aizvēra ar divām rezerves patronām, bet pēdējā šaušanā stāvus ar rezerves patronām bija par maz un nācās veikt vienu soda apli.

Kopumā latvieši izmantoja 16 rezerves patronas un veica četrus soda apļus, kamēr uzvarētājiem bija nepieciešamas sešas rezerves patronas un jāveic viens soda aplis.

Austrieši iztika bez soda apļiem un izmantoja tikai sešas rezerves patronās, bet itāliešiem bija jāveic divi soda apļi un jāizmanto deviņas rezerves patronas.

Igaunijas komanda ieņēma devīto vietu, bet lietuvieši finišēja 21. pozīcijā.

Sestdien notiks sieviešu un vīriešu stafetes, bet svētdien pasaules meistarsacīkstes beigsies ar sacensībām ar kopēju startu.

Pēc pasaules čempionāta septītais Pasaules kausa posms februāra un marta mijā notiks Čehijas pilsētā Nove Mesto Morāvijā, bet noslēdzošais no desmit Pasaules kausa sacensību posmiem paredzēts marta vidū Oslo.