foto: USA Today Sports
Merzļikinam 29 atvairīti metieni sāpīgā "Blue Jackets" zaudējumā
Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins.
Hokejs
2023. gada 15. februāris, 08:17

Merzļikinam 29 atvairīti metieni sāpīgā "Blue Jackets" zaudējumā

Jauns.lv/LETA

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā atvairīja 29 no 32 metieniem, tomēr viņa pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" komanda savā laukumā piekāpās Ņūdžersijas "Devils" vienībai.

Viesi izrādījās pārāki ar 3:2 (1:1, 1:1, 1:0), uzvaras vārtus Raienam Greivsam gūstot 1,4 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Merzļikins šajā duelī atvairīja 26 no 29 metieniem, bet pretējos vārtos Džozefs Volls tika galā ar 36 no 40 raidījumiem.

Mājinieku rindās ar precīziem metieniem izcēlās Džonijs Gudro un Ādams Būkvists, bet "Devils" sastāvā vārtus guva arī Jegors Šarangovičs un Jespers Prats.

Šajā sezonā Merzļikins piedalījies 23 mačos, izcīnījis sešas uzvaras, vidēji ielaidis 4,28 ripas un atvairījis 87,3% metienu.

"Blue Jackets" šis bija piektais zaudējums pēdējās sešās spēlēs, kamēr "Devils" pēdējo 14 spēļu nogrieznī izcīnīja jau 11.panākumu. Ņūdžersijas vienība arī kā pirmā šosezon viesos tikusi pie 20 uzvarām.

NHL kopvērtējumā "Blue Jackets" ar 36 punktiem 54 mačos ir pēdējie gan Austrumu konferencē, gan visā līgā, kamēr "Devils" ar 75 punktiem 53 mačos ir trešie Austrumos.

Nākamo spēli Kolumbusas komanda aizvadīs ceturtdien, kad savā laukumā uzņēms Vinipegas "Jets" hokejistus.

Citā spēlē Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" viesos pārspēja Sanhosē "Sharks" komandu.

"Penguins" bija pārāki ar 3:1 (1:0, 1:0, 1:1), pie trim rezultativitātes punktiem tiekot Sidnijam Krosbijam un Rikardam Rakelam.

Bļugers laukumā pavadīja 14 minūtes un 28 sekundes, no kurām divas minūtes un 18 sekundes spēlēja mazākumā. Latviešu uzbrucējs pa pretinieku vārtiem izpildīja vienu metienu, pieļāva divas kļūdas, uzvarēja trijos no 14 iemetieniem un maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Divus vārtus uzvarētājiem guva Džeiks Gencels, ar 1+2 izcēlās Rakels, bet komandas kapteiņa Krosbija kontā trīs rezultatīvas piespēles. Viesu vārtsargs Keisijs Desmits atvairīja 38 no 39 metieniem.

"Sharks" rindās vienīgos vārtus guva Timo Maiers.

Pitsburgas klubs 53 spēlēs izcīnījis 63 punktus, kas NHL Austrumu konferencē dod septīto pozīciju, kamēr "Sharks" ar 45 punktiem 55 mačos ir 13. pozīcijā Rietumos.

Nākamo spēli "Penguins" aizvadīs piektdien, kad viesos tiksies ar Ņujorkas "Islanders" hokejistiem.

Tikmēr savu pirmo "sauso" maču šosezon Nacionālajā hokejā līgā (NHL) otrdien aizvadīja vārtsargs Džeiks Allens, palīdzot Monreālas "Canadiens" savā laukumā pārspēt Čikāgas "Blackhawks" vienību.

32 gadus vecais kanādiešu vārtsargs atvairīja visus 22 metienus pa saviem vārtiem, bet "Canadiens" svinēja uzvaru ar 4:0 (1:0, 0:0, 3:0).

Kopumā Allens NHL aizvadījis 384 mačus un šī bija viņa 24."sausā" spēle.

Uzvarētāju rindās ar 1+1 izcēlās Kristians Dvoraks un Jūels Armia, pa vārtiem guva Džastins Barons un Deivids Savārs, bet trīs rezultatīvas piespēles atdeva Žonatans Druāns.

Citā otrdienas mačā zaudējumu savā laukumā piedzīvoja čempionvienība Kolorādo "Avalanche", kas pagājušā gada Stenlija kausa izcīņas fināla atkārtojumā ar 3:4 (1:0, 1:1, 1:2, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Tampabejas "Lightning" vienībai.

Pamatlaikā uzvarētājiem vārtus guva Ņikita Kučerovs, Entonijs Sirelli un Vladislavs Namestņikovs, kamēr mājinieku sastāvā precīzi bija Arturi Lehkonens, Neitans Makinons un Deniss Malgins. Uzvaras "bullīti" realizēja Stīvens Stemkoss.

Tikmēr pie desmitās uzvaras pēdējos 12 mačos otrdien tika Karolīnas "Hurricanes" vienība, kas izbraukumā ar 3:2 (1:1, 2:1, 0:0) apspēlēja Vašingtonas "Capitals" komandu.

Vārtus uzvarētājiem guva Brents Bērnss, Pols Ščasnijs un Stefans Nēsens, kamēr mājinieku rindās ar precīziem raidījumiem izcēlās Timotijs Līfs "Tīdžejs" Ošī un Džo Snivelijs.

Citā mačā lielisku debiju NHL piedzīvoja Otavas "Senators" vārtsargs Kevins Mandolezī, kurš tika galā ar 46 no 48 metieniem palīdzot savai komandai pēcspēles metienos ar 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 2:0) viesos pieveikt Ņujorkas "Islanders" vienību.

Kā zināms, "Senators" abi pamatvārtsargi Kems Talbots un Antons Forsbergs guvuši traumas. Pagājušajā mačā pirmo reizi šosezon "Senators" vārtos pamatsastāvā devās 22 gadus vecais dānis Madss Segords, bet otrdien līgā veiksmīgi debitēja arī viņa vienaudzis Mandolezī.

Uzvarētājiem pamatlaikā ar 1+1 izcēlās līderi Tims Šticle un Breidijs Tkačaks, bet mājinieku rindās vārtus guva Raiens Puloks un Broks Nelsons.

Uzvarētāju noskaidrošanas metienu sērijā "Islanders" vārtus nespēja gūt, kamēr viesiem precīzi bija Šticle un Dreiks Batersons.

Uzvaru viesos otrdien izcīnīja arī Austrumu konferences un visas līgas līdervienība Bostonas "Bruins", kas papildlaikā ar 3:2 (1:1, 0:1, 1:0, 1:0) pieveica Rietumu konferences vadošo komandu Dalasas "Stars".

Uzvaras vārtus papildlaika ceturtajā minūtē guva Davids Pastrņāks, kuram tas bija 39.precīzais metiens šosezon. Par "Bruins" čehu uzbrucēju vaiurāk vārtus - 42 - šosezon guvis vien līgas rezultatīvākais spēlētājs Konors Makdeivids no Edmontonas "Oilers".

Pamatlaikā bostoniešu rindās ar precīziem metieniem izcēlās Teilors Hols un Pavels Zaha, bet mājinieku rindās vārtus guva Rope Hincs un Džeisons Robertsons.