foto: ZUMAPRESS.com
Girgensonam un "Sabres" ceturtais zaudējums pēc kārtas
Zemgus Girgensons pirms trešdaļas sākuma "Crypto.com" arēnā Losandželosā.
Hokejs
2023. gada 14. februāris, 10:26

Girgensonam un "Sabres" ceturtais zaudējums pēc kārtas

Jauns.lv/LETA

Ceturto zaudējumu pēc kārtas Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā pirmdien piedzīvoja Latvijas uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" vienība, kas viesos ar 2:5 (0:0, 0:4, 2:1) atzina Losandželosas "Kings" pārākumu.

Spēles liktenis tika izšķirts otrajā periodā, kurā mājinieku guva četrus bezatbildes vārtus. Trešā perioda sākumā rezultāts kļuva arī 5:0, tomēr līdz mača beigām "Sabres" divus vārtus spēja gūt.

Girgensons uz ledus pavadīja 11 minūtes un septiņas sekundes, no kurām 48 sekundes mazākumā. Latviešu uzbrucējs vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, uzvarēja abos iemetienos, kā arī nopelnīja divas soda minūtes un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

"Kings" rindās ar 1+2 izcēlās Viktors Arvidsons, ar 1+1 - Adrians Kempe, pa vārtiem guva Mets Rojs, Arturs Kaļijevs un Šons Vokers, bet trīs rezultatīvas piespēles Filipa Dano kontā.

Viesu sastāvā precīzi raidījumi padevās Dilanam Kozensam un Peitonam Krebsam.

Bufalo vienība 56 punktiem 52 spēlē Austrumu konferencē atrodas 11. vietā, kamēr "Kings" ar 67 punktiem 55 spēlēs Rietumu konferencē ieņem ceturto pozīciju.

Nākamo maču "Sabres" aizvadīs trešdien, kad viesos tiksies ar Anaheimas "Ducks" hokejistiem.

Citā mačā vācu uzbrucējs Tims Šticle pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē guva četrus punktus, palīdzot Otavas "Senators" savā laukumā papildlaikā pieveikt Kalgari "Flames" vienību.

Šticle izcēlās ar vieniem vārtiem un trīs rezultatīvām piespēlēm, palīdzot atspēlēt divu vārtu deficītu un svinēt panākumu ar 4:3 (1:1, 0:1, 2:1, 1:0).

Kopumā šosezon 21 gadu vecais Šticle 48 spēlēs sakrājis 53 (23+30) punktus, bet karjeras laikā NHL viņam 180 spēlēs 140 (57+83) punkti.

Tieši Šticle guva uzvaras vārtus, kas viņam bija otrie papildlaika vārti NHL karjerā.

Vēl mājinieku rindās ar 1+1 izcēlās Breidijs Tkačaks un Alekss Debinkets, bet viens precīzs raidījums Dreika Batersona kontā.

Savukārt "Flames" sastāvā divreiz precīzi meta Dilons Dubē, bet 1+1 iekrāja Tailers Tofoli.

"Senators" abi pamatvārtsargi Kems Talbots un Antons Forsbergs guvuši traumas un pirmo reizi šosezon mājinieku vārtos pamatsastāvā devās 22 gadus vecais dānis Madss Segords.

Segords, kurš pagājušajā sezonā vārtos stājās divās NHL spēlēs, bet šosezon vien iepriekšējā mačā nospēlēja nepilnas sešas minūtes, tika galā ar 34 no 37 metieniem.

Citā mačā pirmo uzvaru 19 spēlēs izbraukumā izcīnīja Arizonas "Coyotes", kas Nešvilas "Predators"  lika kapitulēt savā laukumā ar 2:4 (0:1, 2:1, 0:2).

Arizonas vienība pēdējo uzvaru izbraukumā bija izcīnījusi vēl pagājušā gada novembrī, kopš tā laika 18 mačos nespējot izcīnīt panākumu. Šoreiz pie diviem punktiem tikt palīdzēja Losons Krūss, kurš guva divus vārtus, bet vēl pa reizei precīzi meta Niks Šmalcs un Kristians Fišers.

Mājinieku rindās precīzi bija Romāns Josi un Koltons Sisons.

Zaudējumu savā laukumā piedzīvoja arī  Vankūveras "Canucks" vienība, kas ar 1:6 (0:2, 1:1, 0:3) piekāpās Detroitas "Red Wings" komandai.

Viesu rindās divus vārtus guva Dilans Larkins, ar 1+1 izcēlās Robijs Fabrī un Gustavs Lindstrēms, bet pa reizei ripu mājinieku vārtos nogādāja Piuss Suters un Jūnatans Bergrēns.

"Canucks" sastāvā precīzi meta Šeldons Drīss.

Zaudējumu savā laukumā piedzīvoja arī Minesotas "Wild" hokejisti, kuri ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:0, 1:2) pēcspēles metienu sērijā bija spiesti atzīt Floridas "Panthers" pārākumu.

Otrā perioda sākumā Ētu Luostarinens izvirzīja vadībā viesus, bet trīs minūtes vēlāk Kirils Kaprizovs panāca izlīdzinājumu.

Atlikušajā pamatlaikā un papildlaikā vārti vairs netika gūti, bet uzvaru "Panthers" nodrošināja Aleksandra Barkova precīzais metiens uzvarētāju noskaidrošanas sērijā.

"Wild" vārtsargs Filips Gustafsons tika galā ar 33 no 34 viesu metieniem, bet pretējos vārtos Sergejs Bobrovskis atvairīja 27 no 28 ripām.