foto: AP/Scanpix
Girgensonam un "Sabres" sakāve pret spēcīgo "Hurricanes"
Brens Bērnss cenšas kavēt Zemgu Girgensonu.
Hokejs
2023. gada 2. februāris, 11:18

Girgensonam un "Sabres" sakāve pret spēcīgo "Hurricanes"

Jauns.lv/LETA

Zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā trešdien piedzīvoja Latvijas uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" vienība, kas savā laukumā ar 1:5 (1:3, 0:0, 0:2) piekāpās Karolīnas "Hurricanes" komandai.

Girgensons laukumā pavadīja 12 minūtes un 34 sekundes, no kurām 39 sekundes mazākumā. Latviešu uzbrucējs izpildīja trīs metienus pa vārtiem, bloķēja vienu pretinieku raidījumu, pielietoja vienu spēka paņēmienu, zaudēja abos iemetienos un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Šosezon Girgensons 48 mačos guvis piecus vārtus, atdevis sešas rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -2.

Vienīgos vārtus mājinieku labā guva Alekss Taks, kamēr viesu rindās jau sesto maču pēc kārtas vārtus guva Sebastjans Aho, kā arī precīzi bija Stefans Nēsens, Brents Bērnss, Dereks Stepans un Džordans Martinuks.

Otrajā periodā ķermeņa augšdaļas traumu guva "Sabres" līderis Teidžs Tompsons, kurš uz trešo periodu vairs laukumā neatgriezās.

"Hurricanes" šī bija septītā uzvara pēc kārtas un vienība ar 76 punktiem 51 spēlē ieņem otro vietu Austrumu konferencē un visā līgā, kamēr "Sabres" piedzīvoja otro neveiksmi pēc kārtas un ar 56 punktiem 50 mačos joprojām ir devītajā pozīcijā Austrumos.

Nākamo maču "Sabres" aizvadīs jau pēc NHL Visu zvaigžņu spēles 11. februārī, kad savā laukumā uzņems Kalgarī "Flames" hokejistus.

Citā mačā NHL  līdervienība Bostonas "Bruins" viesos pieveica Toronto "Maple Leafs" komandu, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju.

"Bruins" izbraukuma bija pārāki ar 5:2 (0:0, 2:1, 3:1), tiekot pie 39. uzvaras 51 mačā un ar 86 punktiem nostiprinoties Austrumu konferences un visas līgas vadībā.

Divus vārtus uzvarētāju labā guva čehs Pavels Zaha, kamēr pa reizei precīzi meta Entonijs Džons Grīrs, Brendons Karlo un Dereks Forborts, bet ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Čārlijs Koils.

Mājinieku sastāvā vārtus guva Mičels Mārners un Kalle Jarnkroks.

"Maple Leafs" ar 70 punktiem 52 spēlēs ir trešajā pozīcijā kā Austrumu konferencē, tā visā līgā.

Nākamos mačus visas NHL komandas aizvadīs vien pēc līgas Zvaigžņu spēles. kas 4. februārī norisināsies Floridas štata Sanraizā.

"Maple Leafs" nākamo spēli aizvadīs 10. februārī viesos pret Latvijas vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvēto Kolumbusas "Blue Jackets", bet "Bruins" 11. februārī savā laukumā uzņems Vašingtonas "Capitals" hokejistus.

Tikmēr Latvijas uzbrucējs Eduards Tralmaks izcēlās ar rezultatīvu piespēli Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā, palīdzot Providensas "Bruins" vienībai viesos ar 4:2 (1:1, 1:1, 2:0) pieveikt Hārtfordas "Wolf Pack" komandu.

Tralmaks partnerim asistēja pirmā perioda vidū, palīdzot "Bruins" panākt izlīdzinājumu 1:1. Latviešu uzbrucējs pats izpildīja vienu metienu pa vārtiem un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Uzbrucējs, kurš lielu daļu sezonas ārstēja savainojumu, šosezon septiņās AHL spēlēs guvis vienus vārtus un atdevis vienu rezultatīvu piespēli, tiekot pie neitrāla lietderības koeficienta.

Citā AHL mačā Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs atvairīja 21 no 22 metieniem pa saviem vārtiem, palīdzot Ebotsfordas "Canucks" vienībai viesos ar 6:1 (1:0, 3:1, 2:0) sagraut Sandjego "Gulls" komandu.

Latviešu vārtsargs šajā sezonā 31 mačā izcīnījis 17 uzvaras, kas ir dalīts otrs labākais rādītājs līgā, vidēji ielaidis 2,66 ripas un atvairījis 89,9% metienu.

Tikmēr bez rezultativitātes punktiem trešdien palika latviešu uzbrucējs Raivis Ansons, kura pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" savā laukuma ar 2:3  piekāpās Springfīldas "Thunderbirds".

Latviešu uzbrucējs šajā mačā metienus vārtu rāmī neizpildīja, toties nopelnīja divas soda minūtes un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Ansons šosezon 30 mačos AHL guvis vienus vārtus, atdevis divas rezultatīvas piespēles, nopelnījis 18 soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu -8.

Vēl vienā AHL mačā Sirakjūsas "Crunch" bez latviešu uzbrucēja Rūdolfa Balcera ierindā ar 4:3 (0:1, 0:0, 3:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā izbraukumā pieveica Jūtikas "Comets" hokejistus.

Šajā sezonā visas komandas AHL regulārajā čempionātā aizvada 72 mačus.