Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Linda Rulle turpina uguņot, palīdzot Latvijas jaunajām hokejistēm izcīnīt trešo uzvaru
foto: LHF
Latvijas hokeja jaunais spīdeklis, ikdienā Zviedrijā spēlējošā Linda Rulle.
Hokejs

Linda Rulle turpina uguņot, palīdzot Latvijas jaunajām hokejistēm izcīnīt trešo uzvaru

Jauns.lv/LETA

Lindai Rullei gūstot divus vārtus, Latvijas sieviešu U-18 hokeja izlase otrdien pasaules čempionāta otrās divīzijās A grupas spēlē izcīnīja divus punktus par uzvaru pagarinājumā.

Linda Rulle turpina uguņot, palīdzot Latvijas jaun...

Latvietes ar 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 1:0) uzvarēja Nīderlandes jaunās hokejistes.

Pirmajās 40 minūtēs visumā līdzīgajā cīņā vārti netika gūti, bet 50. minūtē nīderlandiete Emilī Osthorna panāca 1:0.

Latvijas hokejistes rezultātu izlīdzināja 82 sekundes pirms pamatlaika beigām, ar vārtu guvumu pēc Madaras Zuševičas un Hannas Štrauses piespēlēm izceļoties komandas uzbrukuma līderei Lindai Rullei.

Pēc papildlaikā spēlētām trim minūtēm un 17 sekundēm tieši Rulle pēc Štrauses piespēles guva uzvaras vārtus, trijās spēlēs Lielbritānijā iemezdama ripu vārtos jau septīto reizi.

Linda Rulle ir šo sacensību pārliecinoši rezultatīvākā spēlētāja. Viņa trīs mačos izcēlusies ar septiņiem precīziem metieniem un vienu rezultatīvu piespēli.

Jeļizaveta Stadņika Latvijas izlases vārtos atvairīja 26 metienus, bet latvietes pa Elenas Vilkesas sargātajajiem vārtiem izpildīja 24 metienus.

Ar septiņiem punktiem trijās spēlēs Latvija izvirzījusies grupas vadībā. Austrālijai ir seši punkti divās cīņās, Nīderlande guvusi četrus punktus trīs spēlēs, divās spēlēs Turcijai ir divi punkti, bet Lielbritānijai un Meksikai - pa vienam.

Jau ziņots, ka turnīra pirmajā mačā Latvijas izlase ar 6:1 uzvarēja vienaudzes no Meksikas. Šajā mačā Rulle izcēlās ar pieciem precīziem metieniem, bet otrajā pēcspēles metienos ar 3:2 pieveica mājinieces. Latvijas izlase uzvaru pamatlaikā izlaida piecas sekundes pirms trešās trešdaļas beigām, bet uzvaru nesošais pēcspēles metiens bija Rulles rēķinā.

Latvijas U-18 valstsvienība pasaules čempionātu otrās divīzijas A grupā Skotijas pilsētā Damfrīsā aizvadīs līdz 27. janvārim. Šis ir pēc ranga ceturtais turnīrs U-18 izlasēm, uzvarētājām nodrošinot vietu pirmās divīzijas B grupā.

Latvijas hokejistes šajā turnīrā tiekas ar Austrāliju, Nīderlandi, Turciju, Meksiku un Lielbritāniju. 26.janvārī latvietes tiksies ar Austrāliju, bet turnīru noslēgs 27. janvārī ar maču pret Turciju. Mačā ar Austrāliju, viisticamāk, tiks noskaidrots pirmās vietas liktenis.

Mikam Golubovičam turnīrā palīdz treneri Laila Dekmeijere-Trigubova un Vladislavs Koniševs, kā arī vārtsargu treneris Denijs Romanovskis. 

Pagājušajā vasarā Latvijas U-18 hokejistes startēja savā pirmajā pasaules čempionātā, otrās divīzijas turnīrā izcīnot piekto vietu.

Latvijas izlases sastāvs startam pasaules čempionātā:

vārtsardzes - Nikola Seleviča (Hokeja skola "Rīga" (HS "Rīga")), Jeļizaveta Stadņika ("Odense", Dānija);

aizsardzes - Luīze Zemesarāja (TNSS/THK/"L&L"), Emīlija Jakovļeva, Kintija Ilvija Tropa (abas - HS "Rīga"), Reičela Taube (JLSS/"Lauvas"), Sindija Medisone ("Tukums"), Madara Saulīte ("Falkons"/"Laima"), Marta Valante ("Kurbads"/"Laima");

uzbrucējas - Linda Rulle ("Lulea", Zviedrija), Katrīna Paula Ozola, Sarma Gusare, Milana Veronika Leletina, Šarlote Štāle, Madara Roberts Zuševiča, Kjāra Paula Želubovska, Amanda Eihmane, Valērija Lukjanska (visas - HS "Rīga"), Emīlija Kaže ("L&L"/"Tukums"), Hanna Štrause ("Kurbads"/"Laima").