foto: imago/Uk Sports Pics Ltd
Švjonteka, Pegula un Gofa iekļūst Austrālijas atklātā čempionāta astotdaļfinālā
Pasaules ranga līdere poliete Iga Švjonteka.
Citi sporta veidi
2023. gada 20. janvāris, 13:28

Švjonteka, Pegula un Gofa iekļūst Austrālijas atklātā čempionāta astotdaļfinālā

Jauns.lv/LETA

Poliete Iga Švjonteka, kā arī amerikānietes Džesika Pegula un Koko Gofa piektdien Melburnā iekļuva Austrālijas atklātā čempionāta ceturtajā kārtā.

Pasaules ranga līdere poliete Iga Švjonteka trešajā kārtā ar 6-0, 6-1 sagrāva spānieti Kristinu Buksu (WTA 100.), kura trešo kārtu sasniedza vēl no kvalifikācijas.

Graujošu uzvaru izcīnīja arī ar trešo numuru izsētā Pegula, kura ar 6-0, 6-2 droši pieveica ukrainieti Martu Kostjuku (WTA 61.). Savukārt ar septīto numuru izsētā Gofa ar 6-3, 6-2 pieveica savu tautieti Bernardu Peru (WTA 41.).

Tikmēr turnīrs noslēdzās citai ASV tenisistei Medisonai Kīzai (WTA 13.) - ar desmito numuru izsētā amerikāniete ar 6-1, 2-6, 1-6 piekāpās neitrālai sportistei Viktorijai Azarenkai (WTA 24.).

Kā jau ziņots, astotdaļfinālu piektdien sasniedza arī Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko (WTA 17.), kura ar 6-3, 6-0 apspēlēja ukrainieti Katerinu Baindlu (WTA 95.).

Ostapenko astotdaļfinālā spēlēs ar Gofu un uzvaras gadījumā ceturtdaļfinālā var tikties ar galveno favorīti Švjonteku, kurai jāspēlē ar Jeļenu Ribakinu (WTA 25.) no Kazahstānas. Ribakina trešās kārtas mačā ar 6-2, 5-7, 6-2 pieveica Danielu Kolinsu (WTA 11.) no ASV.

Vēl vienā astotdaļfināla mačā Pegula spēlēs ar Barboru Krejčīkovu (WTA 23.) no Čehijas, kas trešajā kārtā ar 6-2, 6-3 pieveica ukrainieti Anhelinu Kaļiņinu.

Azarenkas pretiniece cīņā par ceturtdaļfinālu noskaidrojās piektdienas pēdējās sieviešu vienspēlē, kurā pasaules ranga sestā rakete Sakari ar rezultātu 6-7 (3:7), 6-1, 4-6 zaudēja Džu (WTA 87.). Ķīnas tenisistei tā ir karjerā pirmā uzvara pār kādu no pirmā desmitnieka tenisistēm. 

2023. gada sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs Melburnā uz cietā seguma norisināsies no 16. līdz 29. janvārim.