foto: Edijs Pālens/LETA
Šorttrekists Krūzbergs izcīna ceturto vietu Universiādē; hokejisti sacensības noslēdz ar zaudējumu pret Zviedriju
Šorttrekists Roberts Krūzbergs Latviju pārstāvēja arī Pekinas olimpiskajās spēlēs, izcīnot devīto vietu. Tāpat viņš šīs sezonas sākumā kļuva par pirmo Latvijas šorttrekistu, kas uzvarējis Pasaules kausa posmā.
Citi sporta veidi
2023. gada 20. janvāris, 12:01

Šorttrekists Krūzbergs izcīna ceturto vietu Universiādē; hokejisti sacensības noslēdz ar zaudējumu pret Zviedriju

Jauns.lv/LETA

Latvijas šorttrekists Roberts Krūzbergs ceturtdien izcīnīja ceturto vietu 1500 metru distancē 30. Ziemas Universiādē.

Vispirms ceturtdaļfinālā Krūzbergs savā slidojumā bija otrais, pārliecinoši apsteidzot tuvāko sekotāju gandrīz par sekundi. Savukārt pusfinālā latvietis atkal tika pie otrās vietas, atpaliekot tikai 0,012 sekundes no korejieša Tēsuna Kima.

Finālā Krūzbergs lielāko daļu slidojuma turējās pirmajā vai otrajā pozīcijā, taču pēdējos divos apļos noslīdēja uz ceturto pozīciju.

Pirmās trīs vietas ieņēma Dienvidkorejas šorttrekisti, pirmo vietu izcīnot Kimam. Finālā Latvijas sportists no uzvarētāja atpalika 0,436 sekundes.

Krūzbergs Universiādē sacentīsies arī 500 un 1000 metru distancēs.

Tikmēr Latvijas studentu hokeja izlase savā piektajā mačā piekāpās Zviedrijas vienībai un neiekļuva pusfinālā.

Ģirta Ankipāna vadītā studentu valstsvienība ar 3:5 (0:1, 1:3, 2:1) zaudēja Zviedrijas hokejistiem.

Latvijas vienības labā vārtus guva Edgars Adrians Kazaks, Aleksandrs Biškins un Alberts Ķirsons, visiem trīs arī tiekot pie vienas rezultatīvas piespēles. Pretinieku rindās ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Filips Elgstams.

Jau ziņots, ka iepriekšējās turnīra spēlēs Latvija ar 3:8 cieta neveiksmi pret Japānu, ar 3:2 uzveica Ukrainu un pēcspēles metienos ar 4:3 pārspēja čehus, kā arī ar 0:9 kapitulēja kanādiešiem.

Ar četriem punktiem piecās spēlēs Latvijas izlase ieņēma savā apakšgrupā piekto vietu, kamēr pusfinālā iekļuva Kanāda un Japāna, kuras stāsies pretī attiecīgi Kazahstānai un ASV.

Ziemas universiādes hokeja turnīrā kopumā startē 12 valstsvienības, ka sadalītas divās apakšgrupās.

A grupā spēlē Latvija, Zviedrija, Čehija, Kanāda, Japāna un Ukraina, bet B grupā spēkojas ASV, Lielbritānija, Slovākija, Kazahstāna, Dienvidkoreja un Ungārija.

Latvijas studentu izlasi pārstāv 22 hokejisti, kuri ikdienā spēlē septiņās dažādās komandās. Valstsvienības galvenais treneris Ģirts Ankipāns iekļāvis sastāvā divus vārtsargus, sešus aizsargus un 14 uzbrucējus.

Universiāde, kurā studenti sacentīsies 12 dažādos sporta veidos, Leikplesidā norisināsies no 12. līdz 23.janvārim.

Latvijas studentu hokeja izlases sastāvs:

vārtsargi - Mariuss Bajaruns-Galejs ("Zemgale/LLU"), Alens Bergmanis ("Tukums");

aizsargi - Iļja Grekovs ( Rīgas "Dinamo"), Gustavs Bergs, Rūdolfs Brinkmanis, Harijs Šmits (visi - "Mogo"/LSPA), Edgars Adrians Kazaks, Gustavs Krūmiņš (abi - "Zemgale"/LLU);

uzbrucēji - Niks Zīle, Aleksandrs Biškins, Renārs Kamergrauzis, Rihards Liģis, Toms Opelts, Patriks Trasūns (visi - "Mogo"/LSPA), Jānis Grigaļūns, Deniss Vilmans, Kaspars Ziemiņš, Artūrs Krišs Avotiņš (visi - "Zemgale"/LLU), Verners Fricbergs (Hokeja skola "Rīga"), Alberts Ķirsons ("Saint Mary's University", ASV), Haralds Štrombergs (Rīgas "Prizma"), Renārs Cipruss (Rīgas "Dinamo").