foto: Getty Images via AFP
Kanādas jaunie hokejisti ar milzu pūlēm pieveic slovākus un iekļūst pusfinālā
Šī čempionāta spilgtākā zvaigzne Konors Bedards ne vien ieveda Kanādu pusfinālā, bet arī piecos mačos pamanījies jau gūt astoņus vārtus un atdot 13 rezultatīvas piespēles. Viņa tuvākie sekotāji ir iekrājuši par 10 punktiem mazāk.
Hokejs
2023. gada 3. janvāris, 10:52

Kanādas jaunie hokejisti ar milzu pūlēm pieveic slovākus un iekļūst pusfinālā

Jauns.lv/LETA

Pasaules junioru čempionāta pusfinālā kā pēdējās divas izlases pirmdien iekļuva Kanādas un ASV hokejisti.

ASV jaunie hokejisti ceturtdaļfinālā ar 11:1 (3:0, 5:0, 3:1) sagrāva Vācijas vienaudžus, kamēr mājinieki kanādieši vien papildlaikā ar 4:3 (1:0, 2:2, 0:1, 1:0) apspēlēja Slovākijas izlasi.

ASV izlases labā pirmdienas mačā ar "hat trick" un rezultatīvu piespēli izcēlās Logans Kūlijs, 2+1 sakrāja Katers Gotjē, bet ar piecām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Raiens Ufko.

Tikmēr Kanādas izlasei panākumu pret Slokākiju papildlaika sestajā minūtē nodrošināja Konors Bedards, kurš pamatlaikā arī guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli. Mājinieku rindās ar precīziem metieniem izcēlās arī Zeks Ostapčuks un Dilans Gunters, kamēr Slovākijas izlases sastāvā divreiz precīzs bija Libors Ņemecs, bet reizi - Roberts Baco.

Iepriekš pusfinālā iekļuva arī Čehijas un Zviedrijas hokejisti, kamēr Latvija cīņā par palikšanu elites divīzijā sērijas līdz divām uzvarām pirmajā mačā ar 5:2 pārspēja Austriju.

Zviedri principiālā kaimiņu duelī ar 3:2 (1:1, 0:0, 2:1) pieveica Somiju. Somi ar Olivera Kapanena un Niko Hūhtanena raidījumiem divreiz izvirzījās vadībā, taču Leo Kārlsons divreiz rezultātu izlīdzināja, bet 65 sekundes pirms mača beigām uzvaras ripu iemeta Viktors Stjernborgs.

Divas rezultatīvas piespēles zviedru komandā Filipa Bīsteta kontā.

Uzvarētājiem vārtos Kārls Lindboms atvairīja 33 no 35 metieniem, bet Jani Lampinens atvairīja 17 no 20 zviedru metieniem.

Savukārt Čehija ar 9:1 (3:1, 4:0, 2:0) sagrāva Šveici.

Jau 22.sekundē Luī Robēns izvirzīja Šveici vadībā, taču tas palika šveiciešu vienīgais vārtu guvums šajā mačā.

Jirži Kulihs sakrāja četrus (2+2) rezultativitātes punktus, Marcels Marcels guva trīs (2+1) punktus, bet vēl seši hokejisti atzīmējās ar diviem punktiem, divus vārtus gūstot Gabrielam Šturcam.

Tomāšs Suhāneks uzvarētāju vārtos atvairīja 17 metienus.

Savukārt Latvijas izlases uzvarā, cīnoties par palikšanu elites divīzijā, divus vārtus guva Emīls Veckaktiņš, ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Bogdans Hodass, un vēl pa vieniem vārtiem guva Dans Ločmelis un Sandis Vilmanis. Latvijas izlases rindās par labāko spēlētāju tika atzīts Vilmanis.

Patriks Bērziņš Latvijas izlases vārtos atvairīja 11 no 13 metieniem, kamēr latvieši pa pretinieku vārtiem meta 46 reizes. 42 metienus atvairījušais vārtsargs Tomass Pfarmaiers tika atzīts par labāko pretinieku rindās.

Sākotnēji gadu mijas čempionāta organizēšana bija uzticēta Krievijas pilsētai Novosibirskai, taču pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā šīs tiesības tika atņemtas, un čempionāta organizēšana trešo reizi pēc kārtas uzticēta Kanādai. Divas iepriekšējās reizes čempionāts notika Edmontonā.

Pasaules U-20 čempionāts elitē no 26. decembra līdz 5. janvārim norisināsies Kanādas pilsētās Helifeksā un Monktonā.