foto: Best Image / BACKGRID/ Vida Press
Pirms gada deportētais Džokovičs klusiņām ieradies Austrālijā
Novāks Džokovičs
Sporta zvaigznes
2022. gada 28. decembris, 12:27

Pirms gada deportētais Džokovičs klusiņām ieradies Austrālijā

Jauns.lv

Serbu tenisists Novāks Džokovičs gandrīz gadu pēc izraidīšanas no valsts atkal ir ieradies Austrālijā, kur sācis gatavoties Austrālijas atklātajam tenisa čempionātam, kas sāksies nākamajā mēnesī.

Kā zināms, 35 gadus vecais sportists pirms gada no Austrālijas tika deportēts turnīra priekšvakarā, jo viņš valstī bija ieradies bez pieprasītā Covid-19 vakcinācijas sertifikāta.

Tenisa zvaigzne Novāks Džokovičs, amatpersonu pavadīts, tiek deportēts no Austrālijas

gallery icon
9

Novembrī Austrālijas valdība piešķīra serbam vīzu ceļošanai uz "Grand slam" turnīru, paziņojot, ka ir nolēmusi atsaukt lēmumu par Džokoviča vīzas atcelšanu pēc visu būtisko faktoru izvērtēšanas.

Kopš Džokoviča vīzas atcelšanas 2022. gada janvārī Austrālijā atcelti visi ar Covid-19 saistītie ierobežojumi, tostarp prasība iesniegt pierādījumus par vakcinācijas statusu, lai ieceļotu valstī.

Bēgļiem paredzētā viesnīca "Park Hotel", kur uzturās tenisa zvaigzne Džokovičs

Austrālijā uz turnīru neielaistais serbu tenisists Novaks Džokovičs pašreiz uzturas imigrācijas viesnīcā Melburnā, kurā bēgļi un patvēruma meklētāji mēdz dzīvot ...

gallery icon
15

Sporta federācijas "Tennis Australia" pārstāvis apstiprināja, ka Džokovičs otrdienas vakarā ar lidmašīnu nolaidies Adelaidā, kur viņam svētdien jāspēlē Adelaidas starptautiskajā čempionātā.

Otrdien Austrālijas atklātā čempionāta direktors Kreigs Tailijs žurnālistiem sacīja, ka Džokovičs ieradīsies Austrālijā, un izteica cerības, ka viņš tiks silti uzņemts. "Es ļoti uzticos Austrālijas sabiedrībai," sacīja Tailijs. "Mēs esam ļoti labi izglītota sporta publika, īpaši tie, kas nāk uz tenisu, viņiem patīk labs teniss, viņiem patīk redzēt varenību, viņiem patīk redzēt lielisku atlētismu, lieliskas spēles."

Bijušā pasaules ranga tenisa pirmā rakete Džokovičs pagājušajā mēnesī uzvarēja sezonas noslēguma ATP finālā, un viņam tiks dota iespēja pretendēt uz 10. Austrālijas atklātā čempionāta galveno balvu.

Džokovičs pret Nadalu - milžu cīņa Melburnas finālā

Planētas pirmā rakete vīriešu tenisā Novaks Džokovičs svētdien Melburnā triumfēja sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā. Džokovičs ...

gallery icon
40

Spāņu tenisists Rafaels Nadals, kurš Sidnejā šobrīd gatavojas Apvienotajam kausam, sacīja, ka Džokoviča klātbūtne turnīrā būs laba lieta. "Novāks ir šeit, tas nāk par labu tenisam, tas ir lieliski līdzjutējiem," trešdien sacīja Nadals. "Izcilākie spēlētāji laukumā vienmēr ir labāk."