Hokejs
2022. gada 28. decembris, 09:01

Bļugera "Penguins" viesos piedzīvo pārliecinošu zaudējumu pret "Islanders"

Jauns.lv/LETA

Zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien piedzīvoja Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" vienība, kas viesos atzina Ņujorkas "Islanders" pārākumu.

Pitsburgas komanda izbraukumā piekāpās ar 1:5 (1:1, 0:3, 0:1), piedzīvojot otro neveiksmi pēc kārtas un trešo zaudējumu pēdējās četrās spēlēs.

foto: Ekrānuzņēmums
Komandas biedri sveic Andersu Lī ar gūtajiem vārtiem.

Latvijas uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 15 minūtes un 14 sekundes, no kurām trīs minūtes un 18 sekundes spēlēja mazākumā. Bļugers izpildīja divus metienus pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, vienreiz pazaudēja ripu, bloķēja divus metienus, uzvarēja piecos no desmit iemetieniem un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Vienīgos vārtus "Penguins" labā guva Pjērs-Olivjē Žozefs, bet mājinieku rindās pa diviem vārtiem Metjū Barzala un Andersa Lī kontā, kamēr 1+1 iekrāja Džošs Beilijs.

"Penguins" ar 43 punktiem 34 spēlēs ieņem sesto vietu Austrumu konferencē, bet "Islanders" ar 42 punktiem 36 mačos ir astotie.

Nākamo spēli Pitsburgas komanda aizvadīs jau šovakar, kad savā laukumā uzņems Detroitas "Red Wings" hokejistus.

Tikmēr devīto uzvaru pēc kārtas NHL regulārā čempionāta spēlē izcīnīja Karolīnas "Hurricanes", kas savā laukumā ar 3:0 (2:0, 0:0, 1:0) pieveica Čikāgas "Blackhawks" vienību.

Mājinieku rindās pirmo "sauso" spēli šosezon aizvadīja Anti Rānta, kurš tika galā ar visiem 24 viesu komandas spēlētāju metieniem. Šī bija somu vārtsarga 16. "sausā" spēle NHL karjerā.

Deviņas uzvaras pēc kārtas ir atkārtots "Hurricanes" kluba rekords, bet kopumā Karolīnas vienība pie punktiem tikusi jau 15 spēlēs pēc kārtas.

Uzvarētāju labā vārtus guva Martins Nečass, Jespers Fāsts un Džordans Martinuks, bet "Blackhawks" vārtsargs Petrs Mrāzeks sasniedza savu personīgo rekordu atvairītajos metienos NHL mačā - viņš tika galā ar 46 no 49 mājinieku raidījumiem.

Pie "sausās" uzvaras otrdien tika arī Dārsijs Kempers, kurš atvairīja visus 32 metienus, palīdzot Vašingtonas "Capitals" viesos ar 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) pieveikt Ņujorkas "Rangers" hokejistus.

Kemperam šī bija trešā "sausā" spēle šosezon un 28. karjerā.

Vārtus viesu komandas labā guva Markuss Jūhansons, Ēriks Gustafsons, Larss Ellers un Konors Šīrijs, palīdzot "Capitals" izcīnīt piekto panākumu pēc kārtas.

Citā mačā jau 16. spēli pēc kārtas ar rezultativitāti izcēlās Konors Makdeivids, palīdzot Edmontonas "Oilers" viesos ar 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) pārspēt Kalgari "Flames" vienību.

Mikaels Baklunds otrās trešdaļas sākumā vadībā izvirzīja "Flames", uz ko viesi atbildēja ar Taisona Barija gūtajiem vārtiem dažas minūtes vēlāk. Uzvaras vārtus Makdeivids guva mača 48. minūtē pēc Leona Draizaitla un Zeka Haimena piespēlēm.

Makdeivids ar 31 precīzu metienu ir līgas labākais snaiperis šosezon, bet ar 67 punktiem arī pārliecinoši rezultatīvākais spēlētājs. Tuvākais sekotājs ar 57 punktiem ir komandas biedrs Draizaitls.

Citā mačā rezultatīvu sniegumu nodemonstrēja Bo Horvats un Iļja Mihejevs, katrs tiekot pie četriem punktiem Vankūveras "Canucks" uzvarā pār Sanhosē "Sharks" ar 6:2 (2:1, 2:0, 2:1).

Horvats guva divus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, bet Mihejevs izcēlās ar 1+3. Broks Besers uzvaru kaldināt palīdzēja ar 1+2, bet vēl pa vārtiem mājinieku rindās arī Ēliasam Petersonam un Kvinam Hjūzam.

"Sharks" sastāvā abus precīzos metienus izpildīja Timo Maiers.

Tikmēr pie uzvaras pēcspēles metienu sērijā otrdien tika Otavas "Senators", kas savā laukumā ar 3:2 (0:0, 2:1, 0:1, 0:0, 1:0) pieveica Bostonas "Bruins" hokejistus.

Pamatlaikā vārtus "Senators" labā guva Tims Šticle un Alekss Debrinkets, kamēr viesu rindās precīzi bija Džeimss Debrasks un Pāvels Zaha. Uzvaras "bullīti" mājiniekiem guva Debrinkets.