foto: AP/Scanpix
Bļugeram rezultatīva piespēle "Penguins" zaudējumā
Hokejs
2022. gada 23. decembris, 08:30

Bļugeram rezultatīva piespēle "Penguins" zaudējumā

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā izcēlās ar rezultatīvu piespēli, tomēr viņā pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda piedzīvoja zaudējumu.

"Penguins" savā laukumā ar 3:4 (1:2, 1:0, 1:1, 0:1) papildlaikā piekāpās Karolīnas "Hurricanes", bet Bļugers otrā perioda izskaņā skaitliskajā mazākumā ar precīzu piespēli vārtus palīdzēja gūt Brokam Makginam.

Latvijas uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja deviņas minūtes un 57 sekundes, no kurām četras minūtes un vienu sekundi spēlēja mazākumā, bet divas sekundes vairākumā. Bļugers izpildīja divus metienus pa vārtiem, pārtvēra vienu ripu, bloķēja vienu metienu, uzvarēja piecos no astoņiem iemetieniem un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Šosezon Bļugers laukumā devies 18 spēlēs, guvis vienus vārtus un atdevis piecas rezultatīvas piespēles, kā arī iekrājis desmit soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu -2.

Pa vārtiem mājinieku labā ceturtdienas mačā guva Sidnijs Krosbijs, Makgins un Braiens Rasts, bet "Hurricanes" sastāvā pamatlaikā precīzi bija Martins Nečass, Džeilens Četfīlds un Džordans Stāls, kamēr uzvaras vārtus papildlaika 23. sekundē guva Džeikobs Slevins.

"Penguins" ar 43 punktiem 33 spēlēs ieņem piekto vietu Austrumu konferencē, bet "Hurricanes" ar 48 punktiem ir otrie.

Nākamo spēli Pitsburgas komanda aizvadīs 27. decembrī, kad viesos tiksies ar Ņujorkas "Islanders".

Tikmēr Ņujorkas klubu derbijā "Rangers" savā laukumā spēja pieveikt "Islanders".

"Rangers" bija pārāki ar 5:3 (1:1, 1:2, 3:0), uzvarētāju rindās ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izceļoties Bārklijam Gudrovam.

Vēl "Rangers" sastāvā 1+1 iekrāja Žiljēns Gotjē, kamēr pa vienam precīzam raidījumam Artēmija Panarina, Vinsenta Tročeka un Kāpo Kakko kontā.

"Islanders" sastāvā vārti un rezultatīva piespēle Metjū Barzāla kontā, bet pa reizei pretinieku vārtsargu pārspēja Anderss Lī un Aleksandrs Romanovs.

Citā mačā piecus rezultativitātes punktus iekrāja zviedru uzbrucējs Ēliass Petešons, kurš ar dieviem gūtiem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm palīdzēja Vankūveras "Canucks" ar 6:5 (1:1, 1:3, 3:1, 0:0, 2:1) pēcspēles metienu sērijā pārspēt Sietlas "Kraken" hokejistus.

Petešōns, kurš iepriekšējās divas "Canucks" spēles izlaida slimības dēļ, guva arī uzvaras vārtus pēcspēles metienu sērijā. Šī zviedram bija ceturtā spēle Vankūveras klubā ar vismaz pieciem punktiem un ar 39 punktiem 30 mačos viņš šosezon ir "Canucks" rezultatīvākais spēlētājs.

Vēl mājinieku rindās 1+2 iekrāja Andrejs Kuzmenko, ar 1+1 izcēlās Leins Pedersons, bet vieni vārti Broka Bozera kontā. Savukārt "Kraken" rindās divreiz precīzs bija Daniels Sprongs, bet pa reizei - Džareds Makans, Olivers Bjorkstrands un Alekss Venbergs.

Vēl vienā mačā jau 20.spēli pēc kārtas šosezon savā laukumā pie punktiem tika Bostonas "Bruins", kas mājās ar 3:2 (0:2, 2:0, 1:0) pieveica Vinipegas "Jets".

Bostoniešu rindās pa 1+1 savā rēķinā ierakstīja Niks Folino un Davids Pastrņāks, bet vēl vienus vārtus guva Džeiks Debrasks. "Jets" sastāvā precīzi raidījumi padevās Markam Šeiflī un Džensenam Harkinsam.

Tikmēr zaudējumu savā laukumā ceturtdien piedzīvoja Otavas "Senators" vienība, kas savā laukumā ar 2:3 (1:1, 0:1, 1:0, 0:1) papildlaikā atzina Vašingtonas "Capitals" pārākumu.

Arī šajā mačā "Capitals" kapteinis Aleksandrs Ovečkins neizcēlās ar vārtu guvumu, kas ļautu panākt leģendāro Gordiju Hovu (801 vārti NHL), toties krievu uzbrucēja rēķinā divas rezultatīvas piespēles.

Vārtus "Capitals" labā guva Jevgēņijs Kuzņecovs, Sonijs Milano un Markuss Jūhansons, kamēr mājinieku sastāvā precīzi meta Alekss Debrinkets un Dreiks Batersons.