foto: AP/Scanpix
VIDEO: Porziņģa apskaužamā precizitāte neglābj "Warriors" no piektā zaudējuma pēc kārtas
Kristaps Porziņģis divcīņā ar Mailsu Tērneru.
Basketbols
2022. gada 10. decembris, 08:48

VIDEO: Porziņģa apskaužamā precizitāte neglābj "Warriors" no piektā zaudējuma pēc kārtas

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis piektdien Nacionālās basketbola asociācija (NBA) mačā izpildīja metienus ar teicamu precizitāti un guva 29 punktus, taču tas neglāba Vašingtonas "Wizards" komandu no piektā zaudējuma pēc kārtas.

ASV galvaspilsētas komanda viesos ar rezultātu 111:121 (33:31, 32:38, 24:26, 22:26) atzina Indiānas "Pacers" pārākumu un piedzīvoja astoto neveiksmi pēdējās deviņās spēlēs.

Pirmajā puslaikā Porziņģis guva 20 punktus, realizējot visus metienus. 

Porziņģis, spēlējot 34 minūtes un 39 sekundes, grozā raidīja desmit no 11 divpunktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un sešus no astoņiem soda metieniem. Viņa rēķinā bija arī deviņas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divi bloķēti metieni, četras kļūdas un viena piezīme. "Wizards" ar Porziņģi laukumā ielaida par septiņiem punktiem vairāk nekā iemeta.

Kails Kuzma piebalsoja ar 27 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm. "Wizards" vienībai šobrīd jāiztiek bez komandas trešā vadošā spēlētāja Bredlija Bīla.

"Pacers" komandā, kuru vada Porziņģa bijušais treneris Riks Kārlails, sezonas rezultatīvāko spēli aizvadīja Badijs Hīlds, kurš guva 28 punktus. Tairīss Halibērtons pievienoja 23 punktus un 11 rezultatīvas piespēles.

Kristapa Porziņģa ekskluzīvais mersedess

Kristapa Porziņģa ekskluzīvais mersedess.

gallery icon

"Wizards" ar 11 uzvarām 26 spēlēs ieņem 11. vietu Austrumu konferencē, kur "Pacers" ar 14 panākumiem 26 cīņās ir piektā.

Ieskats Porziņģu ģimenes villā Jūrmalciemā

Ieskats Porziņģu ģimenes villā Jūrmalciemā. Vietējie to jau iesaukuši par "Porziņģciemu".

gallery icon

Nākamo spēli Vašingtonas vienība aizvadīs sestdien, kad mājās uzņems Losandželosas "Clippers".

Tikmēr Dāvis Bertāns nedevās laukumā mačā, kurā viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" piedzīvoja zaudējumu.

Laukumā tiekoties Lukam Dončičam ar Janni Adetokunbo, dalasieši mājās spraigā cīņā ar 105:106 (33:32, 15:20, 36:21, 21:33) zaudēja Milvoki "Bucks".

Viesi 106:105 panāca 7,8 sekundes pirms finālsvilpes, kad Džordžs Hils no sānu līnijas izspēlēja bumbu pie groza Brukam Lopesam, kurš netraucēts varēja izpildīt metienu. Pēdējās trīs minūtes "Bucks" spēlēja bez Adetokunbo, kurš bija sakrājis piezīmju normu.

Dončičs mājinieku rindās guva 33 punktus, atdeva 11 rezultatīvas piespēles un izcīnīja sešas bumbas zem groziem.

Uzvarētājiem Adetokunbo guva 28 punktus, pārtraucot sēriju, kurā viņš astoņos mačos katrā guva vismaz 30 punktus. Adetokunbo arī izcīnīja desmit bumbas zem groziem, taču pieļāva septiņas kļūdas.

"Mavericks" ar 13 uzvarām 25 spēlēs ir septītā Rietumu konferencē, bet "Bucks" ar bilanci 19-6 ieņem otro vietu Austrumos.