Basketbols
2022. gada 8. decembris, 09:07

Porziņģis gūst 28 punktus, bet neglābj "Wizards" no ceturtā zaudējuma pēc kārtas

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien guva 28 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, tomēr viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" komanda piedzīvoja zaudējumu viesos pret Čikāgas "Bulls" vienību.

Čikāgas komanda savā laukumā bija pārāka ar 115:111 (29:22, 23:27, 28:32, 35:30), sagādājot "Wizards" jau ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Porziņģis laukumā pavadīja 34 minūtes un 36 sekundes, realizēja astoņus no 11 divpunktu metieniem un 12 no 16 soda metieniem, taču garām grozam raidīja visus sešus tālmetienus. Latviešu basketbolists arī izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas zem groziem, atdeva četras rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas, bloķēja divus metienus, pieļāva piecas kļūdas un nopelnīja četras personīgās piezīmes. "Wizards" ar Porziņģi laukumā ielaida par 14 punktiem vairāk nekā iemeta, kas bija sliktākais rādītājs komandā.

foto: AP/Scanpix
Kristaps Porziņģis ar 28 punktiem bija rezultatīvākais "Wizards" spēlētājs.

Otrs rezultatīvākais "Wizards" rindās ar 21 punktu bija Kails Kuzma, bet Monte Moriss atzīmējās ar 17 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Mājinieku rindās 27 punktus guva Demars Derouzens, bet pa 25 - Zeks Lavīns un Nikola Vučevičs, kura kontā arī 11 atlēkušās bumbas.

"Wizards" ar 11 uzvarām 25 mačos ieņem 11. vietu Austrumu konferencē, bet "Bulls" ar desmit panākumiem 24 dueļos ir pozīciju zemāk.

Vašingtonas komanda nākamo maču aizvadīs piektdien, kad viesos tiksies ar Indianas "Pacers" basketbolistiem.

Tikmēr pie sezonas otrā "triple-double" trešdien tika Dža Morants, palīdzot Memfisas "Grizzlies" savā laukumā pārliecinoši pieveikt Oklahomasitijas "Thunder" vienību.

"Grizzlies" mājās bija pārāka ar 123:102 (27:25, 30:27, 37:35, 29:15), Morantam tiekot pie sezonas otrā un karjeras septītā "triple-double".

Memfisas komandas aizsargs guva 26 punktus, izcīnīja 13 atlēkušās bumbas zem groziem un izpildīja 11 rezultatīvas piespēles.

Ar karjeras septīto "triple-double" spēli Morants pārspēja kluba līdzšinējo rekordistu šajā statistikā Marku Gasolu.

"Tas ir ļoti liels gods," par sasniegto rekordu sacīja Morants. "Organizācijā ir bijuši daudzi izcili spēlētāji...Tiešām traki. Tā ir lieta, kas jānopelna, bet jūtu, ka bez komandas biedriem tas nebūtu paveicams."

"Tur ir mans vārds, bet bez šiem puišiem tas nebūtu iespējams," par rekorda sasniegšanu savus partnerus paslavēja aizsargs.

Uzvarētāju sastāvā ar 24 punktiem izcēlās Dilons Brukss, bet Brendons Klārks ceturto uzvaru pēc kārtas palīdzēja kaldināt ar 17 punktiem un astoņām bumbām zem groziem.

Viesu rindās 26 punktus guva Šejs Gildžess-Aleksandrs, bet otrs rezultatīvākais ar 12 punktiem bija rezervists Tre Manns.

Citā mačā Jūtas "Jazz" savā laukumā pēdējās sekundēs izrāva uzvaru pār Goldensteitas "Warriors". Vēl astoņas sekundes līdz mača beigām viesiem bija četru punktu pārsvars, taču atlikušajā laikā "Jazz" spēja izraut uzvaru - Maliks Bīzlijs realizēja tālmetienu, bet Simone Fontekio 1,4 sekundes pirms finālsvilpes ar triecienu grozā no augšas nodrošināja mājiniekiem panākumu ar 124:123 (30:35, 36:34, 34:22, 24:32).

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Džordans Klārksons, bet pa 18 punktiem guva Bīzlijs un Fontekio, kamēr viesiem izcīnīt panākumu nepalīdzēja arī Džordana Pūla gūtie 36 punkti.