foto: no privātā arhīva
Jurijs Žigajevs atbalsta jaunos futbolistus, izsolot kreklu kolekciju
Jurijs Žigajevs un Latvijas izlases spēlētāja Denisa Ivanova krekls, ar kuru viņš pirms 11 gadiem spēlēja Turcijas augstākās līgas klubā "Sivasspor".
Futbols
2022. gada 6. decembris, 05:44

Jurijs Žigajevs atbalsta jaunos futbolistus, izsolot kreklu kolekciju

Jauns.lv

Pasaules kausa futbolā finālturnīra laikā viens no LTV7 translēto spēļu komentētājiem Jurijs Žigajevs nolēmis atbalstīt jaunos sportistus.

Bijušais Latvijas izlases futbolists un tagadējais trešās līgas futbola kluba "PPK/Betsafe" treneris izsolē izlicis savu futbola kreklu kolekciju. “Futbolista karjeras laikā biju izlēmis kolekcionēt futbola kreklus, ko izdevās iemainīt no citiem spēlētājiem pēc mačiem, taču ar laiku šis kolekcionāra prieks apsīka. Biju savācis kādus pārdesmit kreklus, bet nu palikuši tikai septiņi, jo daudzus jau atdevu draugiem un komandas biedriem, kuriem patiešām tie ir svarīgi. Piemēram, Armēnijas izlases kapteiņa Henrika Mhitarjana futbola kreklu uzdāvināju vienam armēņu futbolistam, ar kuru kopā spēlēju Ventspils klubā,” stāsta Jurijs.

foto: no privātā arhīva
Somijas izlases spēlētāja, Jurija Žigajeva drauga Riku Riski krekls no draudzības spēles Rīgā.

No atlikušajiem septiņiem krekliem Žigajevs nolēma šķirties tagad, jo viņš ir pārvākšanās jūtīs – Jurijs ar ģimeni nolēmis no Ventspils pārcelties uz Rīgu. “Kārtoju mantas, atradu tos kreklus, domāju, ko ar tiem iesākt. Man tie aizņem tikai vietu. Izmest negribējās, tāpat vien atdot arī ne, domāju paveikt kādu labu darbu – izlikt tos izsolē,” skaidro Jurijs, kurš iegūto naudu ziedos labdarībai.

Viņš izvēlējās sporta žurnālista Raimonda Rudzāta fondu "R.R.", kas atbalsta jaunos sportistus. Kāpēc šāda izvēle? “Konsultējos mūsu futbola raidījuma "Par pāris kausiem" un fanu čatiņā, vaicāju pēc padoma, kam varētu ziedot – bērniem, dzīvnieku patversmēm?  Ieteica šo fondu, sazinājos ar Raimondu, un viņš teica, ka varētu ziedot Siguldas jaunajiem futbolistiem. Ik dienu izlieku izsolē pa kreklam, un pirmais jau aizgāja pa 35 eiro. Ja izdosies savākt vismaz 150 eiro, tad, kā Raimonds teica, tas jau viņiem būs daudz,” teic Žigajevs.