foto: ZUMAPRESS.com
Bertāns ar 18 punktiem palīdz "Real Betis" izcīnīt uzvaru pagarinājumā
Latvijas basketbolists Dairis Bertāns
Basketbols
2022. gada 4. decembris, 23:47

Bertāns ar 18 punktiem palīdz "Real Betis" izcīnīt uzvaru pagarinājumā

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns svētdien Spānijas augstākās līgas (ACB) mačā guva 18 punktus, palīdzot viņa un Rodiona Kuruca pārstāvētajai Seviljas "Real Betis" izcīnīt otro uzvaru šosezon.

"Real Betis" izbraukumā ar rezultātu 76:66 (13:7, 14:13, 17:28, 16:12, 16:6) pagarinājumā pārspēja "Granada".

Bertāns, kurš aizvadīja rezultatīvāko šīs sezonas spēli, neveiksmīgā epizodē pagarinājuma ievadā pēc spēlētām 16 sekundēm nopelnīja piekto piezīmi un atlikušo mača daļu vēroja no rezervistu soliņa.

Viņš šajā spēlē laukumā kopā pavadīja 28 minūtes un vienu sekundi un guva 18 punktus, realizējot vienu no diviem divu punktu metieniem, piecus no 13 tālmetieniem un vienu soda metienu. Bertāns gūtajiem punktiem pievienoja četras atlēkušās bumbas, vienu pārtvertu piespēli, piecas personīgās piezīmes, četrus izprovocētus sodus, sakrāja +/- rādītāju -7 un efektivitātes koeficientu 11.

Rodions Kurucs, kurš pagarinājumā laukumā devās pēc Bertāna piektās piezīmes, kopā spēlēja 14 minūtes, kurās, grozā metot vienu no diviem divu punktu metieniem, izcēlās ar diviem punktiem. Viņš arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra trīs piespēles, tika pie četrām piezīmēm, noslēdzot maču ar +/- rādītāju -4 un efektivitātes koeficientu -2.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākie ar 18 punktiem bija Bertāns un Šenons Evanss, kurā arī tika pie septiņām rezultatīvām piespēlēm un izprovocēja deviņus pretinieku sodus. Mājiniekus no zaudējuma neglāba Prinss Ali, kurš izcēlās ar 17 punktiem.

Jau ziņots, ka šodien Artūrs Kurucs ar astoņiem punktiem sekmēja Vitorijas "Baskonia" uzvaru pār Mursijas UCAM vienību, gūstot panākumu ar 102:73, bet citā spēlē Rodija Mačohas pārstāvētā Fuenlavradas "Carplus" ar 72:97 piekāpās Tenerifes "Lenovo".

"Baskonia" ar septiņiem panākumiem desmit mačos turnīra tabulā ieņem sesto vietu, Fuenlavradas komanda ar bilanci 3-7 atrodas 14.pozīcijā, bet "Real Betis"ir viena no četrām komandām komandām, kuras desmit spēlēs izcīnījušas divas uzvaras, un ierindojas 17.pozīcijā 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Madrides "Real", kas sērijā ar 3-1 pieveica "Barcelona".

Tikmēr Andreja Gražuļa pārstāvētā Trento "Dolomiti Energia" un Skafati "Givova", kuras rindās spēlē Artjoms Butjankovs, Itālijas A sērijas mačos tika pie panākumiem, kamēr Artūrs Strautiņš un Redžo Emīlijas "UnaHotels" piedzīvoja neveiksmi.

"Givova" savā laukumā ar rezultātu 89:72 (23:16, 25:28, 15:10, 26:18) uzvarēja Trevizo "NutriBullet".

Butjankovs laukumā bija 18 minūtes, kuru laikā, realizējot divus no četriem divu punktu metieniem, izcēlās ar četriem punktiem, kā arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu piespēli, pieļāva divas kļūdas, izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, sakrāja četras piezīmes, tika pie +/- rādītāja +15 un efektivitātes koeficienta trīs.

Mājinieku rindās Deivids Logans guva 24 punktus, kamēr Trevizo komandā ar 20 punktiem izcēlās Adrians Benkss.

Tikmēr Trento vienība mājas spēlē ar rezultātu 79:75 (18:24, 20:15, 17:19, 24:17) pārspēja Pezāro "Carpegna Prosciutto". 

Gražulis spēlēja 25 minūtes un, realizējot divus soda metienus, guva divus punktus. Viņš statistikā atzīmējās arī ar septiņām atlēkušajām bumbām, divām kļūdām, vienu pārtvertu piespēli, divām personīgajām piezīmēm, trīs izprovocētiem sodiem, sakrāja +/- rādītāju +6, noslēdzot maču ar efektivitātes koeficientu četri.

"Dolomiti Energia" panākumu sekmēja Toto Forejs, Darions Etkinss un Djego Flakadori, kuri guva pa 16 punktiem.

Vēl "UnaHotels", aizvadot maču savā laukumā, ar rezultātu 79:84 (11:18, 15:18, 20:20, 33:28) piekāpās "Trieste" komandai.

Strautiņš laukumā pavadītajās 15 minūtēs punktus neguva, taču izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas, vienu reizi pārkāpa noteikumus, izprovocēja pretinieku piezīmi, tika pie +/- rādītāja -11 un sakrāja efektivitātes koeficientu -3.

"Dolomiti Energia" ar sešām uzvarām deviņās spēlēs turnīra tabulā ieņem ceturto vietu, Skafati komanda ar trīs panākumiem un sešiem zaudējumiem ierindojas 12.pozīcijā, kamēr Redžo Emīlijas vienība ar bilanci 2-7 atrodas 15.vietā 16 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Milānas "AX Emporio Armani Olimpia".

Savukārt Rihards Lomažs svētdien guva sešus punktus Vācijas kausa ceturtdaļfināla mačā un kopā ar Oldenburgas EWE komandu svinēja uzvaru, iekļūstot pusfinālā.

Oldenburgas basketbolisti mājās ar 85:83 (21:23, 18:29, 22:14, 24:17) uzvarēja Heidelbergas "MLP Academics" komandu.

Lomažs 27 minūšu un 20 sekunžu laikā realizēja divus no sešiem tālmetieniem, bet netrāpīja grozā savu vienīgo divpunktu metienu. Viņš arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas, četrreiz pārkāpa noteikumus, iekrāja trīs efektivitātes koeficienta punktus un tika pie negatīva +/- rādītāja (-5).

Uzvarētājiem 28 punktus guva Deveins Rasels.

Vācijas kausa finālčetrinieka turnīrs paredzēts februārī.