foto: AP/Scanpix
Irānas futbola izlases trenerim smagi secinājumi pēc zaudējuma
2022. gada 21. novembris, Irānas futbolisti pirmdien Pasaules kausa ievadā ar 2:6 (0:3) kapitulēja Anglijai.
Futbols
2022. gada 21. novembris, 20:00

Irānas futbola izlases trenerim smagi secinājumi pēc zaudējuma

Jauns.lv

Irānas futbola izlasei Pasaules kausa finālturnīra pirmās spēles liktenis izšķīrās jau pirmajā puslaikā, pēc zaudējuma secināja valstsvienības galvenais treneris Karlušs Keirušs.

Jau ziņots, ka Irānas futbolisti pirmdien Pasaules kausa ievadā ar 2:6 (0:3) kapitulēja Anglijai.

"Mans viedoklis par spēli ir vienkāršs un pragmatisks - spēle beidzās jau pirmajā puslaikā, kad bijām iedzinējos ar 0:3. Pēc tam mērķis bija tikai izbaudīt spēli," BBC citē Keiruša teikto.

Keirušs arī izcēla abu izlašu atšķirīgo konkurētspēju. "Neesam tik pieredzējuši, cik pretinieki. Uzvarām vai mācāmies. Mums bija tā privilēģija mācīties no Anglijas un sagatavoties mačam ar Velsu," stāstīja Keirušs.

Pirms mača Irānas futbolisti nedziedēja savas valsts himnu, liekot noprast, ka tādējādi pauž negatīvu attieksmi pret protestu vardarbīgo apspiešanu savā valstī. Daļa no līdzjutējiem himnas laikā ūjināja, par ko saņēma Keiruša kritiku,  jo izdarot pārāk lielu spiedienu uz futbolistiem.

"Visi saprot, kādos apstākļos šobrīd ir mani spēlētāji un tie nav paši labākie apstākļi. Galu galā viņi ir tikai cilvēki, vēl bērni. Viņiem ir tikai viens sapnis - spēlēt par savu valsti un tautu, tāpēc esamu lepns par to, kā viņi izgāja laukumā. Esmu lepns par līdzjutēju atbalstu, taču iepriekšējos turnīros mums ir bijis pilnīgs viņu atbalsts. Redzot to, kas notika šodien, varu teikt, ka faniem, kuri mūs neatbalsta, vajadzēja palikt mājās," stāstīja Keirušs.

Anglijas un Irānas izlases savā starpā tikās pirmo reizi vēsturē. Anglijas futbolisti iepriekšējā finālturnīrā aizcīnījās līdz pusfinālam un pērn spēlēja Eiropas čempionāta finālā, taču pirms došanās uz Kataru nebija uzvarējuši sešos mačos pēc kārtas.

Tikmēr Anglijas futbola izlases galvenais treneris Gerets Sautgeits ir neapmierināts ar valstsvienības ielaistajiem diviem vārtiem Pasaules kausa finālturnīra spēlē.

"Mums jābūt gandarītiem par tik lielu uzvaru un to, kā mēs izskatījāmies lielāko daļu mača. Izskatījām gatavi spēlei un gribējām būt šāda veida komanda. Futbolisti ļoti labi reaģēja uz spēles situācijām, jo bija daudz pārtraukumu, taču mūsu presings un kustība bija labi. Man vajadzētu būt ļoti laimīgam, taču mums nevajadzēja ielaist vārtus tajos spēles nogriežņos," sarunā ar BBC stāstīja Sautgeits.

Anglijas izlases stūrmanis arī uzsvēra, ka viņa vadītajai komandai jābūt labākai nākamajā mačā pret ASV.

"Beigās ielaistie vārti ir sekas tam, kā aizritēja mačs. Šajā mačā kopumā bija 24 pieliktās minūtes, tas ir ilgs laiks un mēs zaudējām koncentrēšanos. Kad spēlējam lēni, esam tālu no efektivitātes," atzīmēja treneris.

Sautgeits arī izcēla uzbrukuma grupas futbolistu bīstamo spēli un aizsardzības spēju pacietīgi kontrolēt cīņas gaitu, kā arī komandas darbu laukuma vidusdaļā.

"Man ļoti patika Džeka Grīliša gūtie vārti un tas, kā tajos piedalījās Kalums Vilsons. Viņš varēja nospēlēt savtīgi, taču tajā brīdī domāja par komandu," pauda Sautgeits.