foto: Ekrānuzņēmums no Instagram @palameika
Daiļā šķēpmetēja Madara Palameika saderinājusies ar Gambijā dzimušu sportistu
Madara Palameika un viņas mīļotais Džaisums Saidī Ndūrs.
Sporta zvaigznes
2022. gada 16. septembris, 17:16

Daiļā šķēpmetēja Madara Palameika saderinājusies ar Gambijā dzimušu sportistu

Jauns.lv

Latvijas rekordiste šķēpmešanā Madara Palameika Parīzē saderinājusies ar savu ilggadējo draugu Gambijā dzimušo un Norvēģiju pārstāvošo vieglatlētu Džaisumu Saidī Ndūru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

35 gadus vecā Palameika, kura šoruden izmēģinās spēkus televīzijas šovā “Dejo ar zvaigzni”, jau ilgāku laiku kopā ar savu mīļoto vīrieti dzīvo Mārupē. Šajās dienās pāris bija devies uz Parīzi, kur ar skatu uz Eifeļa torni, Džaisums arī bildināja savu dāmu.

Palameika par saderināšanos plašāku publiku informēja, ievietojot ierakstu sociālajā tīklā “Instagram”. Nelielajā video Madara redzama ar laimes pilnu skatienu, turot rokā sarkanu rozi un izrādot savu gaumīgo saderināšanās gredzenu.

“Teicu JĀ labākajam vīrietim, kuru pazīstu,” video redzamo apraksta viena no Latvijas visu laiku labākajām šķēpmetējām.

Madara Palameika ir Latvijas rekordiste šķēpmešanā, viņas labākais rezultāts ir 66,18 metri. Karjeras augstākie sasniegumi Talsos dzimušajai sportistei ir uzvara 2016. gadā prestižās Dimanta līgas seriāla kopvērtējumā, kļūstot par pirmo Latvijas sportistu, kas ko tādu iespējis.  Tāpat šķēpmetēja var lepoties U-23 Eiropas čempiones un bronzas medaļnieces tituliem, kā arī ceturto vietā 2014. gada Eiropas čempionātā un bronza Eiropas spēlēs 2019. gadā. Viņa piedalījusies trīs olimpiskajās spēlēs, augstāko vietu izcīnot debijas reizē Londonā 2012. gadā.

Savukārt Gambijā dzimušais sprinteris Džaisums Saidī Ndūrs šobrīd ir 38 gadus vecs un līdz 2006. gadam pārstāvēja savu dzimteni. Augstākais sasniegums ir bronzas medaļa 2004. gada Āfrikas čempionātā 100 metru sprintā No 2006. gada Ndūrs pārstāv Norvēģiju un arī publiski atzinis, ka ir kļuvis par tīru norvēģi. 2007. gada viņa dopinga analīzēs sacensību laikā tika atrastas marihuānas pēdas, ņemot vērā, ka narkotiku daudzums nebija liels un šis bija viņam pirmais šāda veida brīdinājums, sportistam izdevās iegalvot, ka aizliegtās vielās uzņēmis pasīvi un viņam izdevās izmukt no diskvalifikācijas, saņemot publisku brīdinājumu. Vēlāk gan izrādījās, ka viņš bija dzēris draugu pagatavotu senegāliešu tēju, kuras sastāvā ir marihuāna. Sportists pieņēma brīdinājumu un izbēga no diskvalifikācijas. Ndūrs 2012. gadā, pārstāvot jau Norvēģiju izcīnīja bronzu Eiropas čempionātā 100 metru distancē. Arī viņš tāpat kā līgava ir piedalījies trīs olimpiskajās spēlēs – vienas Gambijas sastāvā, bet divas – Norvēģijas. Viņam joprojām pieder Norvēģijas rekordi - pasaules klases rezultāti 100 un 200 metru distancēs – attiecīgi 9,99 un 19,89.

Madaras Palameikas atvaļinājums Bali

Latvijas šķēpmetēja vasaru pagarina Bali salā Indonēzijā.

gallery icon
9

Madara Palameika sacenšas Tokijas olimpisko spēļu šķēpmešanas finālā

Madara Palameika piektdien Tokijas olimpiskajās spēlēs vieglatlētikā šķēpa mešanas sacensībās izcīnīja 11. vietu.

gallery icon
43
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās