foto: Zane Bitere/LETA
RFS pirmo maču UEFA Konferences līgā aizvadīs Florencē
UEFA Konferences līgas spēle futbolā starp "RFS" un Ziemeļīrijas "Linfield" komandām "Skonto" stadionā.
Futbols
2022. gada 27. augusts, 14:36

RFS pirmo maču UEFA Konferences līgā aizvadīs Florencē

Jauns.lv / LETA

Latvijas čempione futbolā RFS UEFA Konferences līgas grupu turnīru sāks ar maču izbraukumā, tiekoties ar Florences "Fiorentina".

RFS pirmo maču 8.septembrī A grupā aizvadīs Florencē, spēlei sākoties plkst.19.45 pēc Latvijas laika.

Savukārt otrās un trešās kārtas mačos RFS būs laukuma saimnieki. 15.septembrī plkst.22 RFS stāsies pretī Edinburgas "Hearts", bet 6.oktobrī plkst.22 savā laukumā uzņems Stambulas "Basaksehir".

Pēc tam 13. un 27.oktobrī rīdzinieki atkārtoti tiksies vispirms ar "Basaksehir" un pēc tam ar "Hearts", mačiem sākoties attiecīgi plkst.19.45 un plkst.22.

Pēdējā grupas spēlē 3.novembrī RFS mājinieku lomā spēkosies ar "Fiorentina". Šī mača sākums paredzēts plkst.17.30.

Jau ziņots, ka RFS ceturtdien kļuva par vēsturē otro Latvijas komandu, kas iekļuvusi UEFA klubu turnīru apakšgrupu sacensībās. Latvijas čempioni pārvarēja "play-off" kārtu, divu maču summā pārspējot "Linfield" no Ziemeļīrijas. Pirmajā spēlē Rīgā tika fiksēts neizšķirts 2:2, otrajā Belfāstā - 1:1, bet 11 metru soda sitienus labāk izpildīja rīdzinieki (4:2).

RFS UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā divu maču summā cīnījās neizšķirti 2:2 ar Somijas klubu Helsinku HJK, bet zaudēja pēcspēles 11 metru sitienu sērijā un nonāca UEFA Konferences līgā, kur trešajā kvalifikācijas kārtā divu maču summā ar 4:2 guva virsroku pār Maltas čempioni Paolas "Hibernians".

Dalību Konferences līgas kvalifikācijas otrajā kārtā noslēdza Latvijas vicečempione "Valmiera" un "Liepāja", bet trešo kārtu nepārvarēja "Riga".

UEFA Konferences līga ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas. Maijā Tirānā par turnīra pirmo čempioni tika kronēta Itālijas komanda "AS Roma".

2022./2023.gada sezonā fināls norisināsies Čehijas galvaspilsētā Prāgā.