Basketbols
2022. gada 9. augusts, 15:49

Kaspars Vecvagars turpinās spēlēt Spānijā

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Kaspars Vecvagars karjeru turpinās Spānijas pēc spēka otrās līgas basketbola klubā "Caceres", otrdien pavēstīja vienība.

29 gadus vecais saspēles vadītājs Spānijā aizvadīs jau ceturto sezonu pēc kārtas.

Vecvagars iepriekšējā sezonā ar Marka Gasola dibināto klubu "Girona" no Spānijas pēc spēka otrās līgas iekļuva Spānijas augstākajā līgā jeb ACB.

Latvijas basketbolists aizvadītajā sezonā 32 spēlēs "Girona" rindās vidēji spēlē izcēlās ar 8,2 gūtajiem punktiem, 2,6 atlēkušajām bumbām un vienu rezultatīvu piespēli.

Klubs atzīmē viņa māku uzbrukt grozam, piespēlēt un cīnīties aizsardzībā.

"Viņš ir spēlētājs, kurš labi darbojas šajos elementos, un mēs sekojam viņa gaitām jau vairākus gadus. Ceram uz viņu uzbrukumu veidošanā, punktu gūšanā un komandas līdera pozīciju ieņemšanā," skaidro viņa jaunais treneris Roberto Blanko.

Jau ziņots, ka jūlija beigās "Girona" pavēstīja, ka neturpinās sadarbību ar Vecvagaru.

No 2010. līdz 2016.gadam Vecvagars pavadīja Kauņas "Žalgiris" sistēmā, šajā laikā tiekot arī izīrēts Panevēžas "Lietkabelis" komandai. No 2016. līdz 2018.gadam basketbolists pārstāvēja "VEF Rīga", bet 2018./19.gada sezonu aizvadīja Polijā Ščecinas "Wilki Morskie" rindās.

Vēl pirms pievienošanās Palensijas vienībai Latvijas basketbolists trīs spēles aizvadīja arī "Jūrmala"/"Betsafe" rindās Latvijas - Igaunijas basketbola līgā.

Latvijas izlases rindās basketbolists aizvadījis 35 spēles, vidēji izceļoties ar 3,3 punktiem. Iepriekš karjerā viņš pārstāvējis arī dažāda vecuma jauniešu izlases.

Iepriekšējā sezonā "Caceres" "Leb Oro" pamatturnīrā ieņēma astoto vietu, "play-off" sacensībās zaudējot ceturtdaļfinālā.