foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
"Riga" galvenais treneris: "Nozīmīga uzvara, kas, manuprāt, bija pelnīta"
"Riga" ceturtdien viesos UEFA Konferences līgas kvalifikācijas pirmās kārtas pirmajā spēlē ar 2:0 (1:0) pieveica ziemeļīru "Derry City".
Futbols
2022. gada 8. jūlijs, 11:42

"Riga" galvenais treneris: "Nozīmīga uzvara, kas, manuprāt, bija pelnīta"

Jauns.lv / LETA

Latvijas futbola kluba "Riga" galvenais treneris Sandro Perkovičs pēc ceturtdien izcīnītā panākuma UEFA Konferences līgas kvalifikācijas mačā norādīja, ka uzvara bija pelnīta.

Kā jau ziņots, Latvijas komanda ceturtdien viesos UEFA Konferences līgas kvalifikācijas pirmās kārtas pirmajā spēlē ar 2:0 (1:0) pieveica ziemeļīru "Derry City".

''Nozīmīga uzvara, kas, manuprāt, bija pelnīta," pēc spēles teica Perkovičs. "Kopumā kontrolējām notikumus laukumā un žēl, ka izskaņā neiesitām trešos vārtus. Šīs bija tikai pirmās 90 minūtes, un mūs gaida vēl 90 minūtes, kurās attieksmei jābūt tādai pašai kā uz šīs dienas maču.''

Atbildes spēle paredzēta pēc nedēļas Rīgā.

Kvalifikācijas otrajā kārtā šī pāra uzvarētāja tiksies ar "Ružomberok" no Slovākijas vai Kauņas "Žalgiris" no Lietuvas.

"Riga" komanda Eiropas kausos spēlēs piekto sezonu pēc kārtas. Līdz ceturtajai spēļu kārtai izdevās tikt 2019./2020.gada sezonā, kad pēc zaudējuma Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā klubs tika līdz Eiropas līgas "play-off" kārtai, divu maču summā ar 2:3 piekāpjoties "Copenhagen".

Tāpat arī pērn pēc zaudējuma Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā klubs aizcīnījās līdz Konferences līgas "play-off" kārtai, divu maču summā pagarinājumā ar 2:4 piekāpjoties Gibraltāra vienībai "Lincoln Red Imps".

Savukārt "Derry City" pieredze Eiropas klubu cīņās sniedzas līdz 1964./1965.gada sezonai. Veiksmīgākā bija 2006./2007.gada sezona, kad UEFA kausā izdevās pārvarēt divas kvalifikācijas kārtas, apspēlējot Zviedrijas un Skotijas klubus un pirmajā kārtā tikai ar 0:2 piekāpjoties Parīzes "Saint-Germain" vienībai.

Trīs sezonas vēlāk ziemeļīri Eiropas līgas otrajā kārtā ar 2:1 apspēlēja Rīgas "Skonto", bet iepriekšējā sezonā Eiropas kausos nestartēja.

"Derry City" ir vienīgā Ziemeļīrijas komanda, kas startē Īrijas spēcīgākajā futbola divīzijā. Šobrīd klubs ieņem trešo vietu, tāpat kā "Riga" Latvijas čempionātā.