foto: Sanita Ieva Sparāne
RFS atspēlējas un maču pret "Liepāju" noslēdz neizšķirti
RFS
Futbols
2022. gada 18. jūnijs, 20:15

RFS atspēlējas un maču pret "Liepāju" noslēdz neizšķirti

Jauns.lv / LETA

RFS sestdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 17.kārtas mačā atspēlēja divu vārtu deficītu un noslēdza spēli neizšķirti.

RFS savā laukumā ar 2:2 (0:1) spēlēja neizšķirti pret "Liepāju".

Jau 25.minūtē vadībā izvirzījās viesu komanda, kad pēc tālas Roberta Savaļnieka piespēles vārtus guva Žordi Soladio, kuram šī bija debijas spēle "Liepājas" rindās.

Otrā puslaika ievadā liepājnieku pārsvaru dubultoja Dodo, kurš bumbu laukuma saimnieku vārtos raidīja ar galvu.

Pēc Karoļa Uzēlas sarkanās kartītes mazākumā palika rīdzinieki, taču tas neapturēja RFS, jo neilgi pēc tam Renārs Varslavāns, kurš spēlē iesaistījās tikai otrajā puslaikā, nopelnīja 11 metru soda sitienu, ko precīzi izpildīja Petrs Marešs, panākot 1:2.

Vēl pēc sešām minūtēm pēc Mareša piespēles neizšķirtu panāca Andrejs Iličs. 

Marešam neilgi pēc tam spēle beidzās priekšlaicīgi, jo futbolists nopelnīja otro dzelteno kartīti, un RFS palika deviņu spēlētāju sastāvā

Pirms došanās izlašu pārtraukumā RFS galvaspilsētas derbijā ar 0:2 zaudēja "Riga" komandai un pārtrauca astoņu uzvaru sēriju, kamēr "Liepāja" ar 1:3 atzina "Valmieras" pārākumu un apstājās pie sešām nezaudētām spēlēm pēc kārtas.

Abas komandas, gatavojoties Eirokausiem un virslīgas sezonas otrajai pusei, nopietni pastiprinājušas sastāvu. RFS komandai pievienojies Latvijas izlases vārtsargs Pāvels Šteinbors un serbu balsta pussargs Stefans Paničs, tāpat sastāvu papildinājuši brazīliešu uzbrucējs Gaušu, kā arī vēl divi serbu futbolisti - pussargs Stefans Cvetkovičs un labās malas aizsargs Jovans Vlalukins.

"Liepāja" savukārt piesaistījusi Beļģijas uzbrucēju Žordi Soladio, kurš rezultatīvi spēlējis Luksemburgas čempionātā, tāpat vēju pilsētas vienības kreklu turpmāk vilks pašmāju pussargi Gļebs Kļuškins un Aleksejs Grajznovs, kā arī vārtsargs Vjačeslavs Kudrjavcevs. Kurzemes klubā spēlēs arī albāņu pussargs Ardits Deliu un bosniešu centra aizsargs Kenans Hreļičs.

Savukārt galvenā trenera amatā Liepājā atgriezies Tamazs Pertija.

Trīs spēļu diskvalifikācijas dēļ šajā mačā nepiedalījās "Liepājas" komandas aizsargs Martins Marta.

Pirmajā aplī ar 3:2 uzvarēja RFS. Deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām Dodo panāca 2:2, bet četras minūtes vēlāk Andrejs Iličs ar saviem otrajiem vārtiem spēlē atjaunoja čempioniem vadību.

Jau ziņots, ka sestdien pie 13.panākuma pēc kārtas tika "Valmiera", kas ar 1:0 (0:0) pārspēja Salaspils "Super Nova", bet "Riga" ar 1:0 (1:0) uzvarēja "Tukums 2000"/"Telms" komandu.

Turnīra tabulas galvgalī ar 44 punktiem 17 mačos ir "Valmiera", bet 39 punkti ir RFS. Trešajā vietā ir "Riga" ar 37 punktiem, bet aiz pirmā trijnieka atrodas "Liepāja" ar 36 punktiem 17 mačos.

Piektajā vietā ar 24 punktiem 16 cīņās ir "Auda", bet aiz tās ar 18 punktiem ierindojas "Daugavpils". 13 punkti 17 cīņās ir "Metta", 11 punkti 15 dueļos ir "Tukums 2000"/"Telms" komandai, astoņus punktus 15 cīņās sakrājis "Spartaks", kamēr pieci punkti 17 mačos ir "Super Nova" vienībai.

Piektdien kārtas ievadā "Daugavpils" 13 minūtēs guva trīs vārtus un ar 3:2 uzvarēja "Metta" komandu, bet, Brīsam Tutū gūstot trīs vārtus, "Auda" mājinieces statusā "Skonto" stadionā ar rezultātu 5:0 uzvarēja Jūrmalas "Spartaka" futbolistus.

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja".

Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11.marta līdz 13.novembrim.