foto: Evija Trifanova/LETA
Jānis Bērziņš palīdz izlīdzināt rezultātu Grieķijas pusfinālsērijā pret "Panathinaikos"
Jānis Bērziņš Latvijas izlases rindās.
Basketbols
2022. gada 1. jūnijs, 11:40

Jānis Bērziņš palīdz izlīdzināt rezultātu Grieķijas pusfinālsērijā pret "Panathinaikos"

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Jānis Bērziņš otrdien guva piecus punktus Grieķijas čempionāta pusfinālsērijas otrajā spēlē, viņa pārstāvētajai "Larisa" vienībai izlīdzinot rezultātu sērijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Larisa" savā laukumā ar rezultātu 84:77 (26:13, 24:25, 12:19, 22:20) uzvarēja ULEB Eirolīgas komandu Atēnu "Panathinaikos" un sērijā līdz trīs uzvarām panāca izlīdzinājumu ar 1-1.

Bērziņš laukumā pavadīja 31 minūti un 22 sekundes, gūstot piecus punktus un izcīnot piecas atlēkušās bumbas, un tika pie pozitīva +/- rādītāja (+13).

"Larisa" rindās rezultatīvākais bija Devonte Grīns ar 19 punktiem, savukārt Atēnu komandā 27 punkti Derila Mekona kontā.

Nākamā spēle sērijā plānota 3.jūnijā Atēnās.

Regulāro sezonu Larisas klubs ar 12 uzvarām 24 mačos noslēdza sestajā vietā, bet ceturtdaļfinālā ar 2-0 uzvarēja Rodas "Kolossos", pirmo reizi vēsturē iekļūstot pusfinālā.

Pērn Grieķijas čempionātā 39.reizi kluba vēsturē triumfēja Atēnu "Panathinaikos".

Tikmēr Latvijas basketbolistu Artūra Žagara un Kriša Helmaņa pārstāvētā Badalonas "Joventut" otrdien iekļuva Spānijas augstākās līgas (ACB) izslēgšanas spēļu pusfinālā.

Izšķirošajā mačā Badalonas vienība savā laukumā ar rezultātu 81:58 (13:5, 25:17, 22:18, 21:18) pārspēja Tenerifes "Lenovo", sērijā līdz divām uzvarām tiekot pie panākuma ar 2-1.

Latviešu spēlētāji nebija iekļauti mājinieku pieteikumā.

Uzvarētāju rindās Ante Tomičs, sakrājot "double-double", izcēlās ar 17 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām, kamēr pa 16 punktiem pievienoja Andress Feliss un Giljems Vivess.

Tenerifes komandā rezultatīvākais ar 13 gūtajiem punktiem bija Sasu Salins.

"Joventut" pusfinālā spēkosies ar Rolanda Šmita pārstāvēto "Barcelona", kas sērijā ar 2-0 pārspēja Grankanārijas "Herbalife".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Jau ziņots, ka Artūra Kuruca Vitorijas "Baskonia" ceturtdaļfinālā ar 2-1 uzveica "Valencia" un pusfinālā tiksies ar Madrides "Real", kas ceturtdaļfinālā ar 2-0 pārspēja Mārča Šteinberga pārstāvēto Manrezas "Baxi".

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".