foto: Volejbols.lv
Latvijas volejbola izlase Liepājā Eiropas Zelta līgas mačā piekāpjas Igaunijai
Sporta zvaigznes
2022. gada 28. maijs, 18:55

Latvijas volejbola izlase Liepājā Eiropas Zelta līgas mačā piekāpjas Igaunijai

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu volejbola izlase sestdien Liepājā Eiropas Zelta līgas grupu turnīra otrajā mačā piecos setos piekāpās Igaunijai.

Latvija piekāpās Igaunijai ar 2-3 (26:24, 26:28, 19:25, 25:23, 12:15).

Pirmajā setā pēc Renāra Jansona uzbrukuma mājinieki panāca 4:1. Pēc trim pēc kārtas gūtiem punktiem igauņi panāca 10:9 pārsvaru, vēlāk arī - 17:14, taču pēc vairākām labām Atvara Ozoliņa servēm Latvija guva piecus punktus pēc kārtas, panākot 21:18 un uzvarot pirmajā setā ar 26:24.

Jau septiņus punktus, sešus gūstot uzbrukumā, bija sakrājis Kristaps Šmits, bet piecus - Jansons.

Otrajā setā pirmo punktu guva igauņi, taču Latvija drīz panāca 4:2 savā labā. Igauņi ar Aleksa Sāremā uzbrukumu atguva vadību (7:6), bet pēc Jansona bloka ar 10:7 vadībā bija jau latvieši.

13:9 panāca Gustavs Freimanis ar bloku, tomēr seta galotnē ar Valentina Kordasa servi igauņi uzvarēja ar 28:26.

Pēc otrā seta Šmits bija sakrājis jau 14 punktus, kamēr igauņiem Kordass - 12 punktus.

Trešajā setā igauņi panāca 3:0 pārsvaru, ne reizi neļāva Latvijai izlīdzināt rezultātu un aizvadīja cīņu līdz uzvarai setā ar 25:19.

Ceturtajā setā pirmoreiz lielāku pārsvaru pār diviem punktiem panāca Igaunija, Aleksanderam Ērmam ar servi panākot 17:14.

Pēc četriem gūtiem punktiem pēc kārtas vadībā ar 19:18 izvirzījās jau Latvija, setu uzvarot ar 25:23.

Pēc Freimaņa serves Latvija bija guvusi trīs punktus pēc kārtas, panākot vadību ar 6:4, uz ko ar četriem punktiem atbildēja igauņi, pēc Kevina Sāra serves panākot jau 8:6 savā labā. Ar to pietika, lai spēli novadītu līdz uzvarai, setā svinot panākumu ar 15:12.

Latvijas izlasē 23 punktus sakrāja Šmits, 19 - Kristers Dardzāns, izceļoties ar trim blokiem, desmit punktus guva Ozoliņš, bet pa septiņiem punktiem sakrāja Freimanis, Jansons un Vladislavs Blumbergs, kura kontā trīs netveramas serves.

Igauņiem 19 punktus sakrāja Kordass, bet 13 punkti Sāremā kontā, piecus no tiem gūstot blokā.

Otrā C grupas spēlē sestdien Čehija savā laukumā ar 3-0 (26:24, 25:16, 25:12) pieveica Beļģiju.

Uzvarētājiem 17 punktus guva Patriks Indra, bet 15 punktus guva Jans Galabovs, abiem pa četriem punktiem sakrājot blokā.

Beļģiem rezultatīvākais ar desmit punktiem bija Bazils Dermē.

Divas uzvaras pēc divām kārtām ir Čehijai, pa uzvarai ir Beļģijai (trīs punkti) un Igaunijai (divi punkti), bet divi zaudējumi un viens punkts - Latvijai.

Latvijas izlases treneris Mihals Gogols pēc zaudējuma sarunā ar Latvijas Volejbola federācijas preses dienestu atzina, ka Latvijas izlasei bija vairāk kļūdu nekā pretiniekiem, kas arī sekmēja zaudējumu.

"Vēl joprojām mēs veidojam sistēmu, pēc kuras virzīties uz priekšu, viss ir jauns, spēlētāji ir jauni, spēles sistēma ir jauna, un mēs mācāmies, tieši spēlējot. Mēs neizmantojām savas iespējas otrajā setā, kad bijām vadībā," uzsvēra Gogols.

"Bija arī pozitīvas lietas, bet mums ir jāuzlabo sava efektivitāte un pēc iespējas jāsamazina kļūdu skaits. Pirmās divas spēles parādīja, ka vēl joprojām mums ir augsts kļūdu skaits," atzina galvenais izlases treneris.

Jau ziņots, ka Latvijas volejbolisti trešdien Ālstā ar 0-3 (16:25, 25:27, 16:25) zaudēja Beļģijai, kamēr Igaunija Tartu ar 1-3 (18:25, 27:25, 18:25, 22:25) piekāpās Čehijai.

1.jūnijā Latvija turpat Liepājā spēlēs ar Čehiju, 4.jūnijā ar Čehiju tiksies viesos, 8.jūnijā spēlēs Igaunijā, bet grupu turnīru beigs 11.jūnijā Daugavpilī.

Latvija ar Igauniju pērn tikās Eiropas čempionāta finālturnīra apakšgrupā, kurā latvieši Tallinā uzvarēja četros setos. Šis panākums Latvijas izlasei vēlāk deva vietu izslēgšanas turnīrā, kamēr igauņiem zaudējums liedza izkļūt no apakšgrupas. Pirms gada Zelta līgā abās savstarpējās cīņās trīs setos uzvarēja Igaunija.

Latvijas komanda ir aizvadījusi divas draudzības spēles, ar 2-3 zaudējot Latvijas speciālista Uģa Krastiņa vadītajai Ukrainas izlasei, kura gatavojas pasaules čempionātam, un ar 3-1 uzvarot Latvijas U-22 vecuma izlasi.

Savu trešo spēli sestdien Valjadolidā aizvadīja Krastiņa vadītā Ukrainas izlase, svinot trešo uzvaru. Ar 3-1 (25:23, 31:29, 22:25, 25:22) tika apspēlēta mājiniece Spānija.

Uzvarētāju labā 22 punktus guva Oļehs Plotņickis, piecus nopelnīdams blokā. 18 punktus guva Tomofijs Polujans, bet 13 - Iļja Kovaļovs.

Mājiniekiem 19 punktus sakrāja Huans Gonsaless, bet 13 puunktus, četrus gūstot ar bloku, - Alehandro Vihils.

Krievijas iebrukuma dēļ Ukrainā Ukrainas izlase pasaules čempionātam gatavojas Polijā un abas spēles ar Spāniju aizvada viesos.

Svētdien komandas atkārtoti tiksies Gvadalaharā.

Galvenajam trenerim Mihalam Gogolam Latvijas izlasē palīdz Austris Štāls, kā arī divi Polijas treneri - statistiķis Adams Toločko un fiziskās sagatavotības treneris Andržejs Zahorskis. Tāpat kā Štāls, ar izlasi iepriekš ir strādājusi arī ārste Lolita Kalniņa-Havraneka.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā vīriešu izlasei augustā jātiekas ar Somijas un Austrijas komandām.

Latvijas izlases sastāvs Eiropas Zelta līgas spēlēm:

cēlāji - Edvīns Skrūders, Kārlis Uģis Ābelitis, Deniss Petrovs;

diagonāles spēlētāji - Kristaps Platačs, Kristers Dardzāns, Renārs Pauls Jansons;

otrā tempa spēlētāji - Kristaps Šmits, Atvars Ozoliņš, Romāns Saušs, Patriks Pinka, Jānis Medenis;

pirmā tempa spēlētāji - Oļegs Klopovs, Vladislavs Blumbergs, Toms Švans, Gustavs Freimanis;

"libero" - Roberts Kļaviņš, Kaspars Kronbergs.