foto: REUTERS/SCANPIX
Juškas audzēkne Aņisimova "French Open" pirmajā kārtā aptur Osaku; Švjonteka turpina uzvaru sēriju
Amanda Aņisimova.
Citi sporta veidi
2022. gada 23. maijs, 14:49

Juškas audzēkne Aņisimova "French Open" pirmajā kārtā aptur Osaku; Švjonteka turpina uzvaru sēriju

Jauns.lv / LETA

ASV tenisiste Amanda Aņisimova, kuras treneris ir latvietis Andis Juška, pirmdien Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā uzvarēja kādreizējo pasaules pirmo raketi Naomi Osaku no Japānas.

Aņisimova, kura WTA rangā ieņem 28.vietu un turnīrā izlikta ar 27.numuru, ar rezultātu 7-5, 6-4 uzvarēja Naomi Osaku (WTA 38.).

Juška sezonas pirmajā pusē strādāja ar Ukrainas tenisisti Jeļinu Svitoļinu, kura drīzumā, visticamāk, neatgriezīsies kortā, jo oktobrī ar Gaēlu Monfisu kļūs par vecākiem. Maija sākumā tika ziņots, ka Juška kļuvis par Aņisimovas treneri. Viņš arī iepriekš bija strādājis ar talantīgo ASV tenisisti.

Otrajā kārtā Aņisimovai pretī stāsies Donna Vekiča no Horvātijas (WTA 100.).

Osaka šajā mačā pieļāva astoņas dubultkļūdas un 29 nepiespiestās kļūdas. 

Japāniete pērn uzvarēja Austrālijas atklātajā čempionātā un izcīnīja savu ceturto "Grand Slam" titulu, bet "French Open" izstājās, jo atteicās piedalīties obligātajās mediju aktivitātēs, savu lēmumu pamatojot ar psiholoģisko stāvokli. 

Tikmēr zaudējumu jau pirmajā kārtā cietusi pasaules otrā rakete un šī turnīra pērnā uzvarētāja čehiete Barbora Krejčīkova, kura ar 6-1, 2-6, 3-6 piekāpās mājiniecei Dianai Parī (WTA 97.). Otrajā setā Krejčīkova bija vadībā ar 2-0.

Kontaveita, kura pasaules rangā ieņem piekto vietu, ar 6-7 (5:7), 5-7 piekāpās Austrālijas tenisistei Ajlai Tomljanovičai (42.).

Kontaveita sešreiz neatvairāmi servēja, kamēr pretinieces tas izdevās divreiz, kā arī tikai reizi pieļāva dubultkļūdu, kamēr pretiniecei tādu bija sešas.

Tomēr austrāliete labāk izmantoja savas breikbumbu iespējas (3/5 pret igaunietes 2/8), spēlē kopā uzvarot 83 no 163 izspēlēm.

Vēl vienā cīņā ASV atklātā čempionāta uzvarētāja britu sportiste Emma Radukanu (WTA 12.) atspēlēja seta deficītu un ar 6-7 (4:7), 7-5, 6-1 pieveica čehieti Lindu Noskovu (WTA 184.).

Trīs setus kortos bija spiesta aizvadīt arī vāciete Andželika Kerbere (WTA 17.), kura ar 2-6, 6-3, 7-5 pieveica polieti Magdalenu Frenksu (WTA 89.).

Tikmēr patreizējā pirmā rakete Iga Švjonteka no Polijas pārliecinoši ar 6-2, 6-0 uzvarēja ukrainieti Ļesju Curenko (WTA 119.).

Švjontekas uzvaru sērija tagad ir 29 mači. Šī gadsimta rekordistes Venusas Viljamsas uzvaru sērija 2000.gadā sasniedza 35 mačus. Līdz Martinas Navrātilovas rekordam - 74 uzvarām pēc kārtas - gan ir ļoti tālu.

Savu pēdējo zaudējumu Švjonteka piedzīvoja pirms vairāk nekā trīs mēnešiem, kad Dubaijas "WTA 500" sērijas turnīra otrajā kārtā piekāpās Latvijas pirmajai raketei Aļonai Ostapenko.

Nākamajā kārtā iekļuva čehiete Petra Kvitova (WTA 34.), kura ar 7-6 (7:0), 6-1 apspēlēja Annu bondari no Ungārijas (WTA 61.), un neitrālā sportiste Viktorija Azarenka (WTA 15.), kura 6-7 (7:9), 7-6 (7:1), 6-2 pieveica pasaules 93.raketi Anu Bogdanu no Rumānijas.

Sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs - Francijas atklātais čempionāts - norisināsies līdz 5.jūnijam.

TIkmēr rrīspadsmitkārtējais šo sacensību čempions spānis Rafaels Nadals pirmdien Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā svinēja uzvaru, bet aprīlī pēc gada pauzes karjeru atsākušais šveicietis Stanislass Vavrinka cieta zaudējumu.

Nadals, kura WTA rangā ieņem piekto vietu ar 6-2, 6-2, 6-2 uzvarēja austrālieti Džordanu Tompsonu (ATP 82.).

Otrajā kārtā viņš tiksies ar Vavrinkas (ATP 264.) pāridarītāju Mājinieku Korentēnu Mutē (ATP 139.), kurš bija pārāks ar 2-6, 6-3, 7-6 (7:2), 6-3.

Pārliecinošu uzvaru svinēja arī horvāts Marins Čiličs (ATP 23.), kurš ar 6-0, 6-1, 6-2 sagrāva ungāru Atilu Balazu.

Sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs - Francijas atklātais čempionāts - norisināsies līdz 5.jūnijam.