foto: no privātā arhīva
Renārs Zeltiņš skaidro, vai nožēlo savu tetovējumu, kas savulaik it kā tapis par godu Mairim Briedim
Renārs Zeltiņš savulaik savu tetovējumu bija atrādījis arī pašam Mairim Briedim.
Sporta zvaigznes
2022. gada 23. maijs, 04:44

Renārs Zeltiņš skaidro, vai nožēlo savu tetovējumu, kas savulaik it kā tapis par godu Mairim Briedim

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Protestējot pret boksera Maira Brieža nostāju tā dēvētā “uzvaras pieminekļa” jautājumā, daudzi viņa nu jau bijušie fani atkritumos izmetuši slavenā boksera atribūtiku – beisbola cepurītes ar Maira Brieža simbolu briedi. Bet ko darīs šovmenis Renārs Zeltiņš, kas briedi uztetovējis uz muguras?! To lūkojis skaidrot žurnāls "Kas Jauns".

Bokseris Mairis Briedis 4. maijā savus sekotājus sociālajos tīklos nevis apsveica ar Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas gadadienu, bet gan nosauca vairākus iemeslus, kāpēc, viņaprāt, nevajadzētu nojaukt Uzvaras parkā esošo pieminekli Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem.

Mairis Briedis trešajā raundā nokautē Arturu Mannu

Latvijas bokseris Mairis Briedis sestdien "Arēnā Rīga" aizstāvēja sev piederošo Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona jostu pirmajā smagajā svara ...

gallery icon
183

Titulētais bokseris un bijušais policists izteicās, ka tā nojaukšanai nepieciešams miljoniem eiro, kuru Latvijai nav, kā arī tas tikai sašķeltu Latvijas sabiedrību. Šāds Brieža viedoklis ne vien izraisīja sašutumu sociālajos tīklos, bet vairāki viņa talanta cienītāji publiskoja pat attēlus, kuros redzams, kā viņi atkritumos izmet boksera fanu atribūtiku - beisbola cepures.

Taču tetovējumus tik vienkārši miskastē neizmetīsi… Proti, pirms četriem gadiem šovmenis un TV personība Renārs Zeltiņš sociālajos tīklos paziņoja, ka par godu Mairim Briedim sev uz muguras uztetovējis milzu briedi. Proti, viņš pirms slavenās Maira Brieža un ukraiņa Oleksandra Usika cīņas Pasaules boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā 2018. gada janvārī esot totalizatorā izdarījis 500 eiro vērtu likmi uz Brieža uzvaru, savukārt zaudējuma gadījumā solījis sev uz muguras uztetovēt briedi. Vērīgākie gan atklāja, ka Zeltiņa publiskotais čeks par izdarīto likmi nav īsts, taču fakts paliek fakts – briedis uz muguras viņam tapa uztetovēts!

Maira Brieža un Oleksandra Usika cīņa "Arēnā Rīga"

Bokseru Maira Brieža un Oleksandra Usika cīņa "Arēnā Rīga" 2018. gada 27. janvārī.

gallery icon
174

Vaicāts, ko pēc Maira Brieža izteikumiem tagad darīs ar tetovējumu, Renārs Zeltiņš žurnālam "Kas Jauns" atbild strikti – viņš boksera viedokli nekomentēs.

Turklāt tetovējums, izrādās, nepavisam neesot veltīts slavenajam bokserim. “Šādu simbolu vēlējos sev uztetovēt jau sen, bet ziņa par it kā zaudētajām derībām bija šovs. Es taču esmu viens no labākajiem izjokotājiem valstī, man ir prieks izjokot citus un mazliet sajaukt visiem prātu. Un šī bija viena no tādām reizēm,” smejas Renārs Zeltiņš.

Viņš stāsta, ka tetovējuma ideja radusies, kad 2015. gadā bijis projekta "Laiks Ziedonim" žūrijā, un toreiz laureāts nominācijā "Bērni un jaunieši" bija septiņpadsmitgadīgais Valters Dakša. Tad Renāru aizkustinājis puiša teiktais par dzīves jēgu: “Mums katram dzīvē ir dotas trīs lietas: dzīvība, laiks un izvēle. Bet noteikt savu dzīvi varam tikai ar trešo – ar savu izvēli, ar to, ko izvēlamies.” Tā nu, iedvesmojoties no šī talantīgā jaunieša idejām, Zeltiņš izlēma sev uz muguras uztetovēt šos trīs vārdus “Dzīvība. Laiks. Izvēle”, kā arī briedi – dzīvnieku, kas, viņaprāt, simbolizē cildenumu, bet tā ragi – spēku un laušanos cauri visdažādākajiem šķēršļiem dzīves laikā.

“Līdz ar to šim tetovējumam nav sakara ar Mairi Briedi, un es nepavisam nenožēloju, ka esmu tādu veicis. Vai tas man dzīvē ir palīdzējis? Tas ir viens no maniem tetovējumiem, ko pats redzu ļoti reti, un teiksim tā – tas mani sargā no aizmugures, jo man mugurpusē nu ir tāds spēka simbols,” paskaidro Renārs Zeltiņš, piebilstot, ka, protams, tetovējumi ir nopietna izvēle, jo, kas uztetovēts, tas paliek uz mūžiem. “Piemēram, jaunībā uz vēdera uztetovēju savu iesauku, neaizdomājoties, kā tas izskatīsies pēc gadiem. Jo gan jau uz vecumdienām šis tetovējums izpletīsies. Bet es nenožēloju savus tetovējumus, tie ir kā manas dzīves grāmata. Un par savu briedi uz muguras... Gan jau vecumdienās pludmalē ar to pievērsīšu sev papildu uzmanību – jaunieši atskatīsies un nodomās, cik stilīgs opis!” smejas šovmenis.

foto: no privātā arhīva
Renārs jaunībā uz vēdera uztetovēja savu iesauku.

Šovmenis Renārs Zeltiņš ar sievu Ievu „Coldplay” koncertā

Šovmenis Renārs Zeltiņš ar mīļoto sievu Ievu „Coldplay” koncertā Zviedrijā, Gēteborgā 2017. gada 25. jūnijā.

gallery icon
10

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!