foto: EPA/Scanpix
Olimpiskais čempions Lasmanis ticis pie iespējas kompensēt sapni par NBA
Olimpiskā zelta metiena autors Kārlis Pauls Lasmanis.
Basketbols
2022. gada 13. maijs, 22:19

Olimpiskais čempions Lasmanis ticis pie iespējas kompensēt sapni par NBA

Jauns.lv / LETA

Olimpiskais čempions 3x3 basketbolā Kārlis Lasmanis iespējamo spēlēšanu profesionālā strītbola "Big3" līgā uzskata kā izaicinājumu karjerā un kompensāciju par nepiepildīto sapni spēlēt Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), atzina sportists.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pērnvasar Agnis Čavars, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš un Lasmanis tika kronēti par vēsturē pirmajiem olimpiskajiem čempioniem 3x3 basketbolā. Šovasar Lasmanim ir citi plāni - viņš pieteicies 26. maijā gaidāmajam "Big3" draftam.

"Ļoti laba iespēja izmēģināt kaut ko jaunu, kāpēc gan nedoties pretī izaicinājumam? Visu mūžu jau kopš bērnības bija sapnis spēlēt Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Profesionālajā basketbolista karjerā tas, diemžēl, nav izdevies, tāpēc "Big3" būs sava veida kompensācija," sacīja basketbolists.

Bronzas medaļas pērn Tokijā izcīnīja Serbijas basketbolisti, kuras sastāvā bija arī Dušans Buluts, kurš tiek uzskatīts kā 3x3 basketbola visu laiku labākais spēlētājs. Buluts 2021.gada "Big3" draftā tika izvēlēts ar trešo numuru, un trešdien tika nozīmēts kā "Aliens" komandas kapteinis. Lasmanis atzīst, ka draftam pieteicies pēc sarunas ar serbu basketbolistu.

"Viņš mani uzrunāja, pret Dušanu spēlēju, kad viņš pārstāvēja "Novi Sad" komandu. Viņš man piedāvāja, vai es nevēlos pamēģināt, jo interese par mani ir. Dušans arī teica, ka, iespējams, būsim komandas biedri, tāpēc pēc viņa tāda izteikuma nodomāju - kāpēc gan ne? Ļoti laba iespēja," skaidroja Lasmanis. "Par "Big3" līgu un par detaļām ap to vēl neesam runājuši. Kopā ar viņu ASV patrenēsimies, domāju tad viņš arī man sniegs konkrētus padomus".

Lasmanis arī norādīja, ka uz ASV dosies 13.jūnijā un par draftu un ieinteresētajām komandām sīkākās detaļas nezin. "Precīzi, no kurām komandām interese ir bijusi, nemācēšu pateikt, taču viss izskatās ļoti cerīgi," teica Lasmanis.

28 gadus vecais basketbolists jaunākajā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) 3x3 basketbola rangā ieņem otro vietu. Viņš uzskata, ka viņam ir plusi savā spēlē, kas palīdzēs iejusties līgā.

"Protams, mans ātrums. Salīdzinājumā ar citiem sportistiem, kuriem prioritārā ir bijusi parastā pieci pret pieci spēle, man arī palīdzēs pieredze 3x3 basketbolā. Ilgu laiku esmu apbružājies šajā sporta veida variantā, esmu citādāks basketbolists, tā kā domāju, ja man būs labi komandas biedri, kā piemēram, Dušans, varēšu savu 3x3 apķērību izmantot," norādīja Lasmanis.

Iepriekš ziņots, ka gadījumā, ja Lasmanis tiks nodraftēts, viņš līdz vasaras beigām nespēlēs "Rīga" komandas sastāvā FIBA Pasaules tūres sacensībās. Lasmanis piebilda, ka "Big3" līga nekādā veidā nekonfliktēsies ar Latvijas izlases turnīriem.

"Big3" līga tika dibināta 2017.gadā, un tajā pērn spēlēja 12 komandas. To sastāvā ir gan vairākas kādreizējas NBA zvaigznes, treneru statusā ir sporta leģendas. Lasmanis iepriekšējo gadu sacensībām ir sekojis līdzi.

"Citādāki noteikumi, "Big3" vairāk ir kā šovs, nevis sacensības, taču konkurence tajā paša laikā nekur nepazūd. Spēlētais basketbols ir ļoti fizisks, tā kā redzēsim, vai bez iepriekšējās pieredzes spēšu adaptēties," atzina Lasmanis.

Ja Lasmanis tiks draftēts un viņam būs jāspēlē "Big3" līgā, viņu sagaida ļoti saspringts grafiks. Sportists gan atzīst, ka tam ir gatavojies.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Izlidošu laicīgi, domāju, ka pieradīšu pie aklimatizācijas, Esmu strādājis ar treneri Raimondu Feldmani, bijušo augstlēcēju Normundu Pūpolu, fiziskās sagatavotības treneri Dāvi Feikneru un fizioterapeitu Oskaru Urbanoviču, katrs no viņiem man ir kaut ko sniedzis. Visu ieguldīto darbu liekam kopā, lai pēc iespējas gatavāks varētu doties uz ASV," par gatavošanās treniņprocesu teica basketbolists.

Iepriekš ziņots, ka pērn decembrī Lasmanis veica potītes operāciju.

"No potītes operācijas esmu atveseļojies, taču vienlaikus ārstēju arī muguras savainojumu - tika konstatētas divas trūces. Tās lēnā tempā būtībā esmu sadziedējis, tā kā veselība iet uz labo pusi, tagad viss atkarīgs tikai no paša", sacīja Lasmanis.

Latvijas vadošā 3x3 basketbola komanda "Rīga" šajā nedēļas nogalē Pasaules tūres pirmajā posmā startēs trīs spēlētāju sastāvā. Tajā piedalīsies Agnis Čavars, Nauris Miezis un Artūrs Strēlnieks, kurš aizvietos savainotu Edgaru Krūmiņu.