foto: Xavier Bonilla/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press
Šmits gūst piecus punktus "Barcelona" uzvarā ACB mačā; Žagars rezultatīvs Vācijā
Rolands Šmits
Basketbols
2022. gada 1. maijs, 23:34

Šmits gūst piecus punktus "Barcelona" uzvarā ACB mačā; Žagars rezultatīvs Vācijā

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Rolands Šmits svētdien guva piecus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) mačā un kopā ar "Barcelona" komandu svinēja uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Barcelona" savā laukumā ar rezultātu 84:69 (15:13, 14:17, 30:15, 25:24) uzvarēja Burgosas "San Pablo".

Šmits spēlēja 21 minūti un trīs sekundes, kuru laikā realizēja vienu no četriem divpunktu metieniem un vienu no trīs tālmetieniem.

Valmierietis arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, vienreiz kļūdījās, divreiz pārkāpa noteikumus, sakrāja sešus efektivitātes koeficienta punktus un tika pie sliktākā +/- rādītāja komandā (-3).

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Alekss Abriness, bet pretiniekiem 18 punktus guva Marks Garsija.
Citā mačā Rinalds Mālmanis laukumā pabija nepilnas trīs minūtes, kamēr Mursijas UCAM mājās ar 98:80 uzvarēja Santjago de Kompostelas "Monbus Obradoiro".

Savukārt Kriša Helmaņa nebija pieteikumā cīņā, kurā Badalonas "Joventut" viesos ar 89:99 zaudēja Madrides "Real".

Kā vēstīts, Dairis Bertāns un Anžejs Pasečņiks sestdien  guva attiecīgi 11 un desmit punktus, palīdzot Seviljas "Real Betis" ar 82:77 pārspēt Rodija Mačohas pārstāvēto Fuenlavradas "Urbas", kuras pieteikumā spēlei nebija Latvijas basketbolista.

Citā spēlē Mārča Šteinberga Manrezas "Baxi" izbraukumā ar rezultātu 83:94 piekāpās Tenerifes "Lenovo". Vēl Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia", viesojoties pie Malagas "Unicaja", izcīnīja uzvaru ar rezultātu 73:72.

"Barcelona" ar 24 uzvarām 31 spēlē joprojām ieņem pirmo vietu turnīra tabulā, bet no piektās līdz astotajai vietai ir "Joventut" (20-11), "Baxi" (19-13), "Baskonia" (18-13) un UCAM (16-15).

"Real Betis" ar 11 panākumiem 32 spēlēs ierindojas 15.vietā, kamēr "Urbas" desmit panākumi 31 duelī dod 16.vietu 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".

Tikmēr Artūrs Žagars guva 21 punktu Vācijas bundeslīgas mačā, taču ar to nebija gana, lai viņa pārstāvētā Braunšveigas "Lowen" svinētu uzvaru.

"Lowen" viesos ar rezultātu 68:84 (16:23, 18:22, 8:16, 26:23) zaudēja vēl nesen Vācijas vadošajai komandai Bambergas "Brose", kas šajā sezonā cīnās pirmā astoņnieka beigās.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Žagars svētdien laukumā pavadīja 24 minūtes un 28 sekundes, grozā raidot trīs no astoņiem divpunktu metieniem, četrus no septiņiem "trejačiem" un trīs no sešiem soda metieniem. Tāpat latvietis izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas, pieļāva septiņas kļūdas, divreiz pārkāpa noteikumus, iekrāja 12 efektivitātes koeficienta punktus un tika pie negatīva +/- rādītāja (-1).

Žagars bija mača rezultatīvākais spēlētājs.

Tikmēr Mārtiņš Laksa guva sešus punktus, kamēr viņa pārstāvētā Gīsenes "46ers" izbraukumā ar rezultātu 90:87 uzvarēja "Gottingen". Savukārt Aigara Šķēles nebija pieteikumā spēlē, kurā Vircburgas "s.Oliver" viesos ar rezultātu 57:92 kapitulēja ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālistei Minhenes "Bayern".

"s.Oliver" ar 14 panākumiem 34 dueļos ir 12., "Lowen" ar 12 uzvarām 33 mačos ir 13.vietā, bet "46ers", kas iekrājusi bilanci 8-24, ir pēdējā vietā 18 komandu vidū.

Savukārt Artūrs Strautiņš atzīmējās ar "double-double" Itālijas A sērijas čempionāta spēlē, palīdzot Redžo Emīlijas "UnaHotels" komandai izcīnīt uzvaru un nodrošināt vietu izslēgšanas turnīrā.

Redžo Emīlijas klubs viesos ar rezultātu 77:69 (13:19, 14:25, 28:14, 22:11) pārspēja Trento "Dolomiti Energia" komandu.

Strautiņš 33 laukumā pavadītajās minūtēs guva 13 punktus, realizējot divus no četriem divpunktu metieniem un trīs no 11 izpildītajiem tālmetieniem. Jūrmalnieks arī izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi, iekrāja 13 efektivitātes koeficienta punktus un tik pie pozitīva +/- rādītāja (+8).

Artjoma Butjankova nebija viesu komandas pieteikumā.

Uzvarētājiem ar 22 punktiem, deviņām rezultatīvām piespēlēm un sešām atlēkušajām bumbām izcēlās Andrea Činčarīni.

Citā spēlē Mareks Mejeris guva 12 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, kamēr viņa pārstāvētā Pezāro "Carpegna Prosciutto", kuru vada Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki, mājās ar 75:85 zaudēja Venēcijas "Umana Reyer". Pezāro vienībai pēdējā iespēja nodrošināt vietu "play-off" būs pēdējā kārtā.

Tāpat pēdējā spēlē par vietu izslēgšanas turnīrā cīnīsies Andreja Gražuļa pārstāvētā Triestes "Allianz", kas turklāt ir Mejera un Banki komandas tiešā konkurente. Gražulis svētdien guva piecus punktus un izcīnīja piecas bumbas zem groziem, kamēr Triestes basketbolisti izbraukumā ar rezultātu 74:80 zaudēja Tortonas "Derthona" komandai.

Tikmēr Verners Kohs guva 12 punktus un atkārtoja savu rezultativitātes rekordu A sērijā, taču viņa pārstāvētā Kremonas "Vanoli" viesos ar 82:98 piekāpās Sasāri "Banco di Sardegna" un zaudēja vietu Itālijas augstākajā līgā.

Redžo Emīlijas komanda ar 14 uzvarām 29 spēlēs turnīra tabulā ieņem septīto vietu, Pezāro vienība ar 13 panākumiem 29 cīņās ir astotā, bet aiz tās ar tādu pašu bilanci ir Triestes klubs. Kremonas basketbolisti ar bilanci 7-22 ir 16. un sezonu noslēgs pēdējā vietā.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Boloņas "Virtus".