foto: VIA REUTERS
Vladimirs Putins tagad kļuvis arī par daiļslidošanas un dopinga speciālistu
Vladimirs Putins un Kamila Vaļijeva.
Sporta zvaigznes
2022. gada 28. aprīlis, 16:51

Vladimirs Putins tagad kļuvis arī par daiļslidošanas un dopinga speciālistu

Jauns.lv

Krievijas diktatora Vladimira Putina spēju robežas (vismaz pēc paša domām), šķiet, ir neaizsniedzamas. Arī sporta laukumos viņš paveicis neticamas lietas (cik objektīvi, katrs pats, lai izvērtē) – kaudze vārtu guvumu hokeja spēlēs (ne bez pūlēm turoties uz slidām) un neskaitāmās sambo un džudo jostas (no kurām liela daļa tagad gan ir atņemtas) ir tikai daži no viņa “varoņdarbiem”, kas neviļus liek atcerēties deviņdesmito gadu seriālu “Emulators” ar Maiklu T. Veisu galvenajā lomā. Tagad Putina kompetencei droši varam pieskaitīt arī daiļslidošanu.

Spilgtas ainas no Krievijas prezidenta un izslavēta mačo Vladimira Putina ikdienas

Spilgtas ainas no Krievijas prezidenta un izslavēta mačo Vladimira Putina ikdienas

gallery icon

Jauns.lv jau vēstīja, ka 26. aprīlī Kremlī pie Krievijas diktatora viesojās Pekinas olimpisko spēļu varoņi, kuru vidū arī Kamila Vaļijeva, kura tajā dienā svinēja savu 16. dzimšanas dienu un saņēmu apsveikumus no valsts galvas.

Putins Kremlī godina olimpiskos varoņus un nosvin daiļslidotājas Vaļijevas 16. dzimšanas dienu

26. aprīlī Kremlī notikusi Krievijas Federācijas prezidenta Vladimira Putina tikšanās ar Pekinas olimpisko spēļu čempioniem. Tiesa, no 15 zelta medaļu ...

gallery icon

Kā vēsta AFP, Putins savos apsveikumos Vaļijevai pauda arī savu kompetenci daiļslidošanā, izsakoties par jaunās sportistus sniegumu Pekinā sekojoši: “Šādu pilnību nevar sasniegt negodīgi, ar kaut kādu papildus līdzekļu, manipulāciju palīdzību.... Mēs to ļoti labi saprotam un zinām. Visa valsts, daiļslidošanas cienītāji visā pasaulē, bija īpaši nobažījušies par Kamilu.”

Jau vēstīts, ka Kamila Vaļijeva, kura bija galvenā favorīte Pekinas olimpisko spēļu sieviešu daiļslidošanas sacensībās, bet saņēma pozitīvu dopinga testu. Tomēr Sporta Arbitrāžas tiesa nolēma, ka Vaļijeva var turpināt dalību sacensībās, lēmumu pamatojot ar “īpašiem apstākļiem”, tostarp ņemts vērā, ka ROC sportiste ir “aizstāvamā persona” - proti, nepilngadīga. Tiesa, Starptautiskā Olimpiskā komiteja paziņoja, ka, ja Krievijas Olimpiskās komandas (KOK) sportiste izcīnīs medaļu, apbalvošanas ceremonija nenotiks. Tāpat kā komandu sacensībās, kur KOK joprojām nav saņēmuši ar Vaļijevas palīdzību izcīnīto olimpisko zeltu.

Daiļslidotāja Kamila Vaļijeva "Instagram" kadros

gallery icon

KOK sportiste bija galvenā favorīte uz uzvaru sieviešu konkurencē, bet viņa izvēlēs programmā pieļāva vairākas kļūdas, paliekot ceturtajā vietā. Tomēr apsūdzības dopinga lietošanā nav atceltas un iespējamais sods var tikt piemērots vēlāk.

Pati sportiste skaidroja, ka Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) aizliegtā viela viņas ķermenī nonākusi, kad viņa netīšām padzērusies no tās pašas glāzes, kurā bijuši vectēva sirds medikamenti.

Daiļslidotāja Kamila Vaļijeva 2022. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Pekinā

Daiļslidotāja Kamila Vaļijeva 2022. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Pekinā.

gallery icon

Trimetazidīns ir vielmaiņas līdzeklis, kas paredzēts stenokardijas un reiboņu ārstēšanai. WADA to iekļāvusi aizliegto līdzekļu sarakstā, jo tas var palielināt asinsrites efektivitāti un vairot izturību. Vēlāk izskanēja runas, ka Vaļijevas analīzēs atrasti trīs dažādi aizliegti medikamenti.

Vēlāk pasauli satrieca Vaļijevas treneres Eteri Tutberidzes attieksme pret jauno sportisti, kura emocionāli smagajā brīdī nepalīdzēja tikt galā ar sāpīgo vilšanos, bet gan asi kritizēja par neveiksmi, kas izraisīja runas par vecuma cenza palielināšanu sieviešu daiļslidošanā.

Kad daiļslidošana zaudē savu grāciju un kļūst komiska

Daiļslidošana neapšaubāmi ir ziemas olimpisko spēļu graciozākais un izjustākais sporta veids, tomēr nereti, apskatot sporitistus priekšnesuma laikā un izņemot kadrus ...

gallery icon

26. aprīlī Kremlī notikusi Krievijas Federācijas prezidenta Vladimira Putina tikšanās ar Pekinas olimpisko spēļu čempioniem. Tiesa, no 15 zelta medaļu ieguvējiem uz tikšanos ar valsts galvu ieradās vien deviņi.

Krievijas olimpiskajiem čempioniem tika piešķirti dažādi ordeņi, izceļot viņu paveikto Pekinas olimpiskajās spēlēs. Klātienē uz oficiālo pasākumu bija daiļslidotāji Viktorija Siņicina, Ņikita Kacalapovs, Anastasija Mišina, Aleksandrs Gaļjamovs, Marks Kondratjuks un tieši 26. aprīlī savu 16. dzimšanas dienu svinošā Kamila Vaļijeva. Jaunās superzvaigznes dopinga pārkāpumu dēļ Krievijas daiļslidotāji tā arī nav tikuši pie olimpiskajām medaļām komandu sacensībās. Tāpat klātienē Kremlī ieradās distanču slēpošanas stafetes uzvarētāji Deniss Spicovs, Aleksejs Červotkins un Veronika Stepanova.

Kā vēsta Sports.ru, Putins apsveicis Vaļijevu dzimšanas dienā, un visi klātesošie varēja iemalkot glāzi šampanieša, kamēr pašai jubilārei nācās aprobežoties ar limonādi. Interesanti, ka visiem sportistiem, dodoties uz Kremli, tika ieteikts, labāk neņemt līdzi telefonus.

Tomēr uz oficiālo pasākumu, par kura norisi sportisti bija informēti labu laiku iepriekš neieradās Krievijas Olimpiskās komitejas komandas vienīgie individuālie olimpiskie čempioni Pekinā distanču slēpošanas spīdeklis Aleksandrs Boļšunovs un Anna Ščerbakova, kā arī vēl četri distanču slēpotāji – Sergejs Ustjugovs, Tatjana Sorina, Jūlija Stupaka un Natālija Ņeprajeva. Kā vēsta Sports.ru, ne visi atklājuši iemeslus, kāpēc nevarēja (red. vai negribēja) ierasties Kremlī.