foto: AP/Scanpix
Verstapens cīņā ar Leklēru uzvar Emīlijas Romanjas "Grand Prix" sprintā
Nīderlandes pilots Makss Verstapens
Citi sporta veidi
2022. gada 23. aprīlis, 19:45

Verstapens cīņā ar Leklēru uzvar Emīlijas Romanjas "Grand Prix" sprintā

Jauns.lv / LETA

Nīderlandes pilots Makss Verstapens no "Red Bull" komandas sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta ceturtā posma - Emīlijas Romanjas "Grand Prix" - sprintā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

21 apli garo sprintu no pirmās pozīcijas startā sāka Verstapens, "Ferrari" pilotam Šarlam Leklēram uzsākot sacīksti viņam blakus no otrās vietas. Taču pēc starta vadībā izvirzījās Leklērs.

Pirmajā aplī no sacensībām pēc sadursmes ar "AlphaTauri" pārstāvi Pjēru Gaslī izstājās "Alfa Romeo" pilots Džou Guaņjui. Incidenta dēļ trasē devās drošības mašīna.

Piektajā aplī pēc drošības mašīnas došanās malā Leklērs nosargāja pirmo vietu, Verstapens atradās otrajā pozīcijā, savukārt labāko trijnieku noslēdza Lendo Noriss ("McLaren")

Pilotu vidusdaļā pēc sprinta sākšanas attiecīgi septītajā un desmitajā vietā, pozīciju atgūšanu sāka "Red Bull" braucējs Serhio Peress un "Ferrari" pilots Karloss Sainss juniors. Peress 11.aplī bija aizsniedzis jau līdz pjedestālam, savukārt Sainss 12.aplī pēc vairāku apļu atrašanās aiz "Haas" komandas pārstāvja Kevina Magnusena muguras dāņu pilotu apsteidza un pakāpās uz sesto vietu.

Tikpat kā visu sacīksti Verstapens bija vienas līdz divu sekunžu atstatumā no sacensību līdera Leklēra. Taču sprinta pēdējā nogrieznī nīderlandiešu pilots sāka pietuvoties "Ferrari" braucējam, un 20.apļa sākumā Verstapens pārņēma līderpozīciju. "Red Bull" braucējs pēdējos divus apļus pirmo vietu nosargāja un izcīnīja uzvaru.

Viņam sekoja Leklērs, pjedestālu noslēdza Verstapena komandas biedrs Peress, aiz kura bija Sainss. Piekto vietu izcīnīja Noriss, sesto viņa komandas biedrs Daniels Rikjardo, septīto Valteri Botass ("Alfa Romeo"), savukārt astoto, pēdējo vietu punktu zonā, ieguva Magnusens.

Svētdien notiks pamatsacensības, kurās piloti startēs no sprintā iegūtajām pozīcijām.

Sprinta sacensības tika ieviestas pagājušajā sezonā, taču atšķirībā no pagājušā gada šosezon punktus saņem astoņi labākie braucēji. Sprinta sacensību ātrākais pilots tiek pie astoņiem punktiem, kamēr astotais ātrākais iegūst vienu punktu.

Pēc Imolas sprinta kopvērtējuma līderpozīciju ar 78 punktiem droši nosargā Leklērs, kuram seko viņa komandas biedrs Sainss ar 38 punktiem. "Mercedes" pilots Džordžs Rasels pēc 11.vietas sprintā kopvērtējumā noslīdējis uz trešo vietu ar 37 punktiem, tālāk seko Peress ar 36 un Verstapens ar 33 un Luiss Hamiltons ("Mercedes") ar 28 punktiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās