foto: AP/Scanpix
Latvijas sportisti vienojas labdarības izsolē Ukrainas cilvēku atbalstam
Laura Ikauniece.
Sporta zvaigznes
2022. gada 20. aprīlis, 17:33

Latvijas sportisti vienojas labdarības izsolē Ukrainas cilvēku atbalstam

Jauns.lv

No 19. līdz 21. aprīlim vairāki Latvijā pazīstami sportisti vienojušies 72 stundu ilgā labdarības izsolē Ukrainas cilvēku atbalstam, portālu Jauns.lv informēja pasākuma rīkotāji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Izsolē atrodamas tādas sportistu relikvijas kā ilggadējā Latvijas izlases hokejista Krišjāņa Rēdliha nūja ar autogrāfu, volejbolista Mārtiņa Pļaviņa Tokijas olimpisko spēļu t-krekls ar autogrāfu, Latvijas rekordistes septiņcīņā Lauras Ikaunieces sporta apavi ar parakstu un vieglatlētes Līgas Velveres t-krekls no Tokijas olimpiskās kolekcijas. Tāpat interesenti var iegādāties Līnas Mūzes un Zigismunda Sirmā vadītu šķēpmešanas treniņu 20 cilvēku grupai, sprinteres Guntas Vaičules Latvijas izlases mugursomu, kas Guntai bija līdzi pasaules čempionātā, skeitbordista Madara Apses skrituļdēli un olimpiskā kārtslēcēja Paula Pujāta tiešsaistes nodarbību.

Pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš savu iesaistīšanos izsolē skaidro sekojoši: “Es ticu, ka cilvēki ir radīti, lai viens otram palīdzētu. Ja man ir iespēja palīdzēt, tad es to labprāt daru. Un šobrīd šis ir veids kā es varu palīdzēt!”

“Šajā laikā nav iespējams būt vienaldzīgam. Sirds lūst, lasot ziņas, sirds lūst, redzot ukraiņu sportistus ciešam, kad viņu mājas izposta. Nemitīgi gaidu, kad Ukraiņu sportisti ieliks jaunu “storiju” vai “postu”, jo tad zinu, ka ar viņiem viss ir kārtībā”, savās sajūtās par notiekošo Ukrainā dalās šķēpmetēja Līna Mūze.

Savukārt vieglatlēte un Eiropas U-23 čempione Gunta Vaičule savu iesaisti labdarības izsolē skaidro šādi: “Pagājis jau ilgs laiks, kopš mēs dzīvojam kara šausmu ēnā. Dzīve nav apstājusies, arī es esmu sākusi sadzīvot ar faktu, ka Ukrainā notiek šausmu lietas, cieš nevainīgi cilvēki, bet man jāturpina darīt labāko, ko es protu. Tāpat katru dienu es apzināti izdaru kādu darbiņu, lai palīdzētu kara upuriem. Tieši šī iemesla dēļ nemaz neapspriedu dalību izsolē. Vienkārši piekritu, pat ja nekā sevišķi vērtīga vai ekskluzīva man nav. Lai mana mugursoma kalpo kādam foršam cilvēkam, kurš ar lepnumu aizvadīs savas ikdienas gaitas ar Latvijas simboliku sev līdzās!”

Arī vieglatlēte Laura Ikauniece atzīst, ka cenšas palīdzēt, kā spēj, un cer ar savu piemēru iedvesmot citas atpazīstamas personības darīt tāpat.

Labdarības izsole “Ukrainas cilvēkiem” ir brīvprātīga iniciatīva ar mērķi atbalstīt Ukrainas krīzē skartos cilvēkus. Izsoles ietvaros ir izveidota platforma www.ukrainascilvekiem.lv, kurā ikviens, kurš vēlas paust savu atbalstu, var gan pieteikt izsolei savu produktu vai pakalpojumu, par to saziedoto naudu automātiski ziedojot labdarības izsoles mērķim, gan arī iegādāties kādu no izsolāmajiem produktiem vai pakalpojumiem. Arī šajā gadījumā par produktu vai pakalpojumu samaksātā nauda pilnā apmērā nonāks līdz Ukrainas cilvēkiem.

Ziedotās naudas caurskatāmību garantē sadarbība ar Ziedot.lv, kā ietvaros ik katrs caur www.ukrainascilvekiem.lv veiktais ziedojums automātiski nonāk Ziedot.lv kontā un tiek novirzīts labdarības programmai “Ukrainas cilvēkiem”. Tālāk nauda tiek izmantota divos virzienos - pirmkārt, lai sagādātu pārtiku, medikamentus, nakts redzamības aprīkojumu, ģeneratorus, degvielu un citas nepieciešamās lietas Ukrainā palikušajiem cilvēkiem, kas pašaizliedzīgi turpina cīņu par savu un savas dzimtenes brīvību, otrkārt - lai sniegtu pirmo palīdzību Latviju sasniegušajiem ukraiņu kara bēgļiem, atbalstot viņus ar pirmās nepieciešamības precēm un pakalpojumiem. Detalizētas atskaites par finansējuma izmantošanu ir un būs atrodamas Ziedot.lv mājaslapā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās