Ukrainas futbola leģenda, kurš turpina darbu Krievijā un nav nosodījis karu, atbild uz jautājumu: “Kā tu naktīs guli?”
foto: REUTERS/SCANPIX
Anatolijs Timoščuks karjeras labākās sezonas aizvadīja Minhenes "Bayern", Doņeckas "Šahtar" un Sanktpēterburgas "Zeņit" rindās.
Futbols

Ukrainas futbola leģenda, kurš turpina darbu Krievijā un nav nosodījis karu, atbild uz jautājumu: “Kā tu naktīs guli?”

Jauns.lv / LETA

Ilggadējais Ukrainas futbola valstsvienības kapteinis un visvairāk spēļu izlasē (144) aizvadījušais futbolists Anatolijs Timoščuks, neraugoties uz Krievijas uzsākto karu viņa dzimtenē, turpina trenēt šīs valsts gāzes koncerna “Gazprom” atbalstīto futbola klubu Sanktpēterburgas “Zeņit”, kas izraisījis virkni pamatota nosodījuma ukraiņu vidū.

Ukrainas futbola leģenda, kurš turpina darbu Kriev...

Kā zināms, tieši no gāzes tirdzniecības iegūtā nauda ir viens no galvenajiem Krievijas militārā arsenāla finansēšanas avotiem. 43 gadus vecā Timoščuka publiskā vienaldzība pret okupantu iebrukumu Ukrainā pamudinājusi jau viņam atņemt visus iepriekš piešķirtos valsts apbalvojumus, Ukrainas Futbola asociācija viņam arī anulējusi iepriekš izsniegto trenera licenci un ir izteikts aicinājums anulēt visus viņa sasniegumus valstsvienības un Ukrainas klubu rindās.

Kijeva izraisījusi Maskavas sašutumu, kad tās futbola asociācija atklāja "Euro 2020" komplektus, kuros redzama Ukrainas kontūra, ieskaitot Krimu. Pussalu, kā zināms, Krievija okupēja 2014. gadā, pasludinot par daļu no savas teritorijas.

Ukrainas futbola forma, kas sadusmoja Kremli

Kijeva izraisījusi Maskavas sašutumu, kad tās futbola asociācija atklāja "Euro 2020" komplektus, kuros redzama Ukrainas kontūra, ieskaitot Krimu. Pussalu, kā ...

Timoščuka kādreizējais komandas biedrs Ukrainas izlasē, viens no šā brīža vadošajiem valsts futbolistiem Anglijas premjerlīgas klubu “West Ham United” pārstāvošais Andrijs Jarmoļenko (kurš patiesībā ir dzimis Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā) sazinājies ar tautas nodevēju, cenšoties saprast bijušā drauga rīcības motīvus, kāpēc viņš nav publiski komentējis iebrukumu Ukrainā un faktu, ka turpina strādāt agresorvalsts klubā par trenera palīgu.

Jarmoļenko sarunā ar “Zorya Londonsk” neslēpj, ka pēc sarunas abu futbolistu draudzība ir oficiāli galā. “Es viņam pajautāju, “kā tu naktīs guli?” Viņš atbildēja, ka neguļ!”

foto: AFP/Scanpix
Andrija Jarmoļenko kādreizējais paraugs sportā ir kļuvis par tukšu vietu.
Andrija Jarmoļenko kādreizējais paraugs sportā ir kļuvis par tukšu vietu.

Pēc tam Timoščuks esot piezvanījis un Jarmoļenko pateicis: “Tu kādreiz biji mans paraugs, bet tagad tu esi nekas.” Uz ko “Zeņit” treneris atbildēja, lai es ejot di*st, uz ko Andrijs esot atbildējis ar tādu pašu laipnību.

Itālijas A sērijas klubā Bergāmo “Atalanta” spēlējošais ukrainis Ruslans Maļinovskis pirms aptuveni mēneša pauda viedokli, ka Timoščuka sasniegumi Ukrainas futbolā vairs nav derīgi. “Es nezinu, kāpēc viņš tā rīkojas. Tas jāprasa viņam pašam. Grūti komentēt, bet tas ir dīvaini. Es domāju, ka tas nav pareizi. Tas ir simtprocentīgi, ka viņš vairs nav un vairs nebūs Ukrainas futbola leģenda. Viņa iepriekšējie sasniegumi ir jāaizmirst.

Krievu sporta žurnālistam Vasīlijam Utkinam ir savs viedoklis, kāpēc Timoščuks šādi rīkojies. Pēc žurnālista domām, viņam interesējot tikai nauda, jo savulaik esot pat spekulējis ar futbola biļetēm: viņš prasījis komandai biļetes, ko vēlāk tirgojis. Šo faktu gan noliedz kādreizējais “Zeņit” futbolists Vladislavs Radimovs un žurnālists Aleksejs Andronovos, kuri abi savulaik dabūjuši biļetes uz spēlēm no Timoščuka, kurš savukārt par tām neesot ņēmis naudu, lai gan tā esot piedāvāta.